A nővérem rendszeresen üzeneteket küldöz, gyaláz engem és a páromat. Mi lehet az oka, mit lehet tenni? Lehet, hogy beteg?
A 30-as éveimben járó férfi vagyok, egy ideje van komoly barátnőm, őt már bemutattam szüleimnek, náluk töltöttünk egy hétvégét vidéken. Van egy nővérem - majd 10 évvel idősebb nálam, már családja, gyerekei vannak -, akit szintén meglátogattuk már közösen. A nővéremmel való találkozó rendben ment, semmi gondot nem érzékeltem akkor, viszont úgy tűnik, nővéremnek valami miatt nem volt szimpatikus a párom. Ezt el tudnám fogadni, ha mondjuk elmondaná, hogy ezért vagy azért szerinte nem illik hozzám a párom, de nem, inkább SMS, vagy Facebook üzenetben küld undorító gyalázkodásokat. Egy volt a sok közül és tényleg inkább a „nyuszika van rajtad sapka?” című viccre emlékeztet, hogy mi mit képzelünk, hogy lemegyünk a szüleimhez, mert a terhükre vagyunk. Hiába volt úgy, hogy külön szóltam szüleimnek, hogy számunkra ne készítsenek semmi különlegeset, ebédet, sőt inkább mi invitálják majd meg őket valami étterembe, közös ebédre; amikor ők mennek, akkor persze természetes, hogy 4-5 napig teljes kiszolgálást kapnak, stb. Szóval egyszerűen nem látok semmi reális alapot a bírálataiban.
Hiába próbáltam a haragomat visszafojtva telefonálni, normális hangon megbeszélni a dolgot, elmondani, hogy szerintem félreismeri a barátnőmet, talán csak valami apróság miatt nem volt jó az első benyomása róla, mert szerintem egy jólelkű és kedves valaki. A válasz,: nem, nem, nem ez egy „rossz nő”, „csak a pénzem kell neki” (nem vagyok gazdag: megélnek, de semmi extra), „nem is akarja látni” stb. Mindezt olyan elképesztő dühöngés közepette adta elő, mintha valami nagyon meredek dolgot tettem volna ellene, mint például férfiként elcsábítottam volna a férjét, vagy valami hasonló őrület.
Nagyon sokat gondolkoztam a dolgon, de egyszerűen továbbra sem tudom elfogadni és megérteni a dolgot: lehet, hogy valaki ennyire rossz természetű, irigy, gonosz a saját testvére iránt? Vagy ez ilyen női dolog, hogy játszmáznak, állandóan valami mögöttes tartalmat keresnek?
Én úgy érzem, amit mond, abban tényleg nincs semmi racionalitás: hogyha a testvére megtalálja a párját valakiben, akkor annak örülnie kellene és elfogadnia, hiszen mégsem ővele fog az az ember élni?
Komolyan felmerült bennem, hogy valami mentális betegség állhat a háttérben, talán skizofrénia, emiatt van a dühöngés, a szerintem teljesen téves gondolatok, következtetések. Ilyen lehet? Nyílván, ha bedobnám, hogy szerintem „elmebeteg”, el kellene mennie orvoshoz, akkor még jobban elmérgesedne a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!