Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha egy apa a saját édeslányát...

Ha egy apa a saját édeslányát 17 és fél éves koráig időnként megveri, arról mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Nem naponta, lehet, hogy nem is hetente, de időnként megüti közel nagykorúságáig.

Az anya látja, és nem lép közbe.

2019. júl. 16. 02:30
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem az egyik leggyávább és leghülyébb dolog a gyereket, akár megis pofozni,a saját szegénységi bizonyítványod lesz életed végéig. Ha a gyerek neveletlen, tuskó stb. az azért van mert a szülei elhanyagolták. Nem ismerek egy olyan embert se aki rossz ember lett, paraszt stb. ha a szülei jól nevelték és nem csak a szülei, a barátai akartak lenni annak a gyereknek. Én mindigis olyan voltam : nem érdekel,hogy a szüleim, ha azt a minimális tiszteletet nem adják meg ami kijár nekem (mert kettős dolog az is) én se adom meg a maximálisat nekik. Ordítottak, lehordtak mindenek, én is visszaordítottam, mutattam nekik a képet,hogy mit neveltek belőlem, adták a pofot, elértek valamit vele? Az ég világon semmit. Ha szépen beszélnek velem, be próbálnak férkőzni a bizalmamba és nem leépíteni azt, ha nem akadtak fel volna minden hülyeségen (alapjáraton jó tanuló voltam,de voltak gyenge jegyeim is) akkor nemis haragudnék rájuk mái napig,hogy rossz volt a kapcsolatunk. Egy gyerek magától nem fog elromlani, csak ha a szülő hagyja, és nem az nem opció,hogy bezárjuk a gyereket és 21 éves koráig nem mehet sehova majd hip-hop utána a szülő irányítja az életét. Aki azt hiszi a pofon nevel, az idióta. És ezt tapasztalatból mondom. Ha a gyereket kis korában tanítsad jóra, és a későbbiekben meg figyelj oda rá és légy a barátja,nem az ellensége. De nyugodtan üssétek agyon a gyerekeket, hátha majd miután elköltözőnek nem fogjátok soha az életbe látni és életük végéig utálni fognak. Mert a verés ennyit ér.
2019. júl. 16. 12:15
 32/51 anonim ***** válasza:
59%
Könnyű ütni egy minimum 35 éves férfinek egy lányt. Egy 17 évest ütéssel jóra bírni? Mi ebben a logika? Ha dohányzik, nem jól tanul, akkor mi az értelme az ütésnek? Beszélgetni kellene. ez vicc komolyan. Előrébb lesznek az ütéssel? A kutyát sem ütéssel nevelik, maximum félelmet generálnak benne. iszonyatosan buta és korlátolt ember eszköze a testi erőszak!! Akinek nem fegyvere a kommunikáció!!! Ütni mindenki tud.
2019. júl. 16. 12:18
 33/51 anonim ***** válasza:
70%
És az,hogy itt 0-ra vannak lepontozva azok akik az agresszió ellen vannak, ez is csak azt bízonyítja,hogy milyen elvetemült , sötét emberek vannak itt, akiknek fáj az igazság,hogy a verés és a pofonok nem hasznosak semmire. Nem érdekel ,hogy engem mennyire pontoznak le, pont lesz@rom, ezzel csak annyit mondok,hogy látszik , hogy egyesek milyen visszamaradottak és egy pillanatig sem gondolkoznak logikusak. (Gondolj már bele, minden második nap vered a gyerekedet, tegyük fel tényleg csinált valami hülyeséget, ha neked szükséges minden második nap verni, akkor van hatása a módszerednek? Nem hiszem.)
2019. júl. 16. 12:20
 34/51 anonim ***** válasza:
41%
"Ha a gyerek neveletlen, tuskó stb. az azért van mert a szülei elhanyagolták" Vagy mert a szülők eszköztelenek, és ezt egy hét-nyolcéves simán felméri. És ezzel játszva vissza is él. Manapság ott tarunk, hogy ha a szülő csúnyán mer nézni az engedetlen gyerekre, akkor már le van ugatva, mert "lelki terrorban" Tartja a gyereket.
2019. júl. 16. 12:21
 35/51 anonim ***** válasza:
61%

Sajnálom emberek, nyugodtan lepontozhattok... De én nem fogom csak azért megütni a gyerekem, ha lesz, mert 3-ast hozott haza, vagy mert nem akar kék pólót felvenni lány létére, esetleg, mert megette a maradék lecsót a hűtőből. Lehet túlzásnak tűnik, de sajnos vannak szülők, akik tényleg képesek ilyen apróságokért is megpofozni a gyerekeiket. Nem is kevesen. Most mondjátok meg, ez normális?

Én most tényleg nem arra gondoltam, mikor a gyerek már századjára is kimegy az úttestre, vagy mikor századjára is a konnektorba nyúlkál, esetleg azért, mert a tűzzel/késsel játszik. Ezekkel a saját testi épségét veszélyezteti és ha nem érti meg azt, hogy nem, akkor valahogy megkell értetni vele, hogy nem szabad. De ilyen hülyeségek miatt, amiket fentebb írtam... Sajnálom, de ennél azért okosabb vagyok az állatoknál.

Vagy talán jobb lenne ha már azért megverném szerencsétlen kölyköt, mert nincs az 5-ös jobb felső sarkában egy nyomorult csillag? Ha így van, akkor az tényleg nagyon szomorú emberek.

2019. júl. 16. 12:23
 36/51 anonim ***** válasza:
65%
12:21 , ha a szülő barátja annak a szerencsétlen gyereknek,jó viszonyba vannak és normálisan nevelei nem maga ellen, mem fog egy gyerek se neki ugrani. Nem azt írtam,hogy nem szabad fegyelmezni verbálisan a gyereket, csak,hogy szépen Magyarul és értelmes ember módjára erőszak nélkül is lehet neveleni azt a gyermeket. Ha ellened fordul, már valamit elrontottál. Vagy egy agresszív,idióta ,sötét állat vagy, vagy egy olyan aki még rendesen se tud szóba nevelni. Senki se fog azért ellened fordulni mert normálisan vezeted jóra és megmutatod,hogy te vagy a főnök a háznál,de nem viszed lelki terrorba. Mert ez jelenti az hogy szülő legyél, nem pedig hogy agyba főbe szidjad, verjed vagy esetleg elkényesztesd a gyereket, mert a te eseted max. az elkényesztetett kisgyerekeknél van, nem azoknál akinek megmondták a felcseperedésük során hogy mit ,miért és,hogy szabad
2019. júl. 16. 12:30
 37/51 anonim ***** válasza:
42%
12:24 ki hisztizett? Egyedül én tettem megemlítést rá, és akkor is mondtam,hogy engem nem az érdekel,hogy le vagyok pontozva hanem,hogy ez is mutatja,hogy nagy része az embereknek azt hiszi az agresszívitás megoldás , helyes dolog, és szomorú
2019. júl. 16. 12:32
 38/51 anonim ***** válasza:
55%
# 37, amikor valaki feltesz egy kérdést, ami megosztó, akkor az emberek nem az alapján értékelnek, hogy hasznos-e vagy sem, hanem, hogy egyetértenek-e a válasszal. Én nem pontozok és nem is érdekel, de szomorú, hogy nem tudják elfogadni más véleményét. Jó, hogy nem akarják megmondani, hogy napi hányszor xarjak. Számomra vicc, hogy egy felnőtt férfi, csak úgy tud nevelni egy gyereket, hogy üti. És akkor mi van hogy 3-ast kapott? Én is kaptam egyesemet is, egész jó diplomám lett, 25 éves koromra saját ingatlanom, +5milliós autóm, bejártam európár és beszélek 5 nyelven. Tiszta szerencse, hogy apám nem vert meg, mert sík hülye voltam kémiából meg fizikából és csak átmentem kettessel. Inkább nyelveket tanultam, mert abban jó vagyok. Tiszta szerencse, hogy nem kaptam, amiért matt részegen mentem haza sokszor. Nem úgy vezettem, másnap nem volt dolgom. Mit lehet elérni a veréssel? Semmit.
2019. júl. 16. 12:34
 39/51 anonim ***** válasza:
31%
Az utolsó válaszáról jutott eszembe egyébként, hogy ha egy gyerek nem ismeri a nem szót és nem hallgat a szüleire, az is nevelési hiba.
2019. júl. 16. 12:35
 40/51 anonim ***** válasza:
50%

"Senki se fog azért ellened fordulni mert normálisan vezeted jóra és megmutatod,hogy te vagy a főnök a háznál,de nem viszed lelki terrorba"

Neked se volt még kamasz gyereked, mi?

Sőt, még csak kamasz sem kell ehhez, sokszor kisebbeknek is van már annyi eszük hogy felmérjék, hogy a szülőnek gyakorlatilag nincs eszköze fegyelmezni, és ezt ki is használják. Ugyanezért nincs fegyelem az iskolában sem, mert a tanár már semmit nem tehet, és ezt pontosan tudják a gyerekek is.

Nyilván túlzásba sem kell esni, de az a hozzáállás hogy jajj hozzá ne érjek a gyerekhez, pont ugyanolyan káros, ha nem még inkább az...

2019. júl. 16. 12:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!