Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gyerektartás megszüntetése?

Gyerektartás megszüntetése?

Figyelt kérdés

22 éves vagyok, 2017-ben érettségiztem, ezen év tavaszán apám kezdeményezte a még 1998-ban megállapított tartásdíj megszüntetését, vagy leszállítását. Ekkor a bíróság kötelezte őt, hogy a felsőfokú nappali tanulmányaim ideje alatt is fizesse a meghatározott összeget. Ez az összeg a fizetéséből kerül letiltásra, és a munkáltatója (rendőrség) utalja az én bankszámlámra.

Úgy alakult az életem, hogy innentől levelezőn folytatom a tanulmányaimat, ergo a nappali jogviszonyom megszűnik és érdemtelen leszek a tartásdíjra. Milyen formában kell ezt a bíróság felé jeleznem. Ha jól olvastam a Ptk 4:211.§ (1) értelmében köteles vagyok ezt jelezni.

Apámmal nem tartom a kapcsolatot, utoljára 2017-ben a bíróságon láttam.

2019. júl. 7. 14:42
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Beadod írásban, mellékelve az iskola igazolását.
2019. júl. 7. 14:52
 2/3 A kérdező kommentje:

A kérdés pont erre vonatkozott, hogy milyen formában adom ezt be? Keresetlevél?

[link]

Arra ilyen formanyomtatványt találtam, de ennek értelmében én vagyok a felperes? És egyben a gyermek adatai részhez is az én adataim kerülnek?

2019. júl. 7. 14:56
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Menj be a Bírósági panasznapra, ott segítenek.
2019. júl. 7. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!