Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám elveszi a tanulásomra...

Anyukám elveszi a tanulásomra szánt pénzt. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Szüleim elváltak, tesóm kiskorú, anyuval maradt én egyetemista és apával élek. Sajnos nehéz egyetemre járok sokat kell tanulnom, nem tudok csak nyáron dolgozni mikor szünet van, ezért apukám fizet mindent, nincs tul sok pénzünk, épp hogy kijövünk.

Anyukám nagyon gazdag, soha nem kaptam tőle penzt mióta elváltak. A gond az hogy ő kér testvérem miatt gyerektartast (törvényesen, mert kiskorú). A még nagyobb baj hogy nem tudjuk fizetni. Mivel én egyetemista vagyok nem kérhetek tőle törvényesen penzt. (Romaniaban élek)

Anyukam megmondta hogy nem kell neki a penz csak tőlünk akarja elvenni hogy meg annyi sem legyen mint eddig (Ja és ő csalta meg apát)

Nem kamu, sajnos ilyen családban élek. Mit tegyek? Kétségbe vagyok esve

2019. jún. 26. 20:31
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha Romániában élsz, akkor román oldalon kérdezz az ottani joggal tisztában lévő embereket.

A magyar jogrendszer nem terjed ki Románia területére.

2019. jún. 27. 03:23
 12/14 anonim ***** válasza:
73%
Nyilván romániában is pont úgy érvényes az, ami a magyaroknál: a szülő köteles gondoskodni a gyerekéről, mert akkor is a szülője marad, ha szétmennek. Az, hogy melyik fél milyen anyagi héttérrel bír, irrelváns, mert ahogyan a az a családi köteléket nem befolyásolja más irányba, anyagi irányba sem. Apád köteles hozzájárulni a saját gyereke tartására. Anyád nem a te tanulásra szánt pénzedet veszi el, hanem a apádnak a kiskorú testvéred tartásáról köteles gondoskodni, míg a nagykorú gyereke nappalis tanulmányairól nem, ahogy anyádnak sem. Jobb lenne, ha ezeket a tényeket vennéd figyelembe, és nem azt, amit te szeretnél tényként látni. Apád nem engedeti meg magának ezek szerint, hogy tartsa a gyerekét, és a nagykorút is támogassa, ha meg nem elég a pénz, te meg nem engedhetete dmeg magadnak, hogy nappalin tanulj. Nem ideális, és nem is irigylésreméltó helyzet, de a jövőre nézve tanulhatsz belőle. Megváltoztatni nem fogod tudni, így legfeljebb idomulhatsz hozzá.
2019. jún. 27. 05:48
 13/14 anonim ***** válasza:
7%
Itt magyarországon is sok apuka van aki "nem tudja" fizetnmia gyerektartást. Vagyis nem akarja. A bíróság figyelembe veszi ám hogy mennyit keres a szülő, úgyhogy hagyjuk az esti mesét. Az meg irreleváns hogy anyuka jól keres, jó anyagi helyzetben van. Attól az apa még köteles lenne felerészben gondoskodni a gyerekről, csak ez gyakorlatilag soha nem történik meg. nagyon elvétve van hogy nemcsak a törtékét fizetik a gyerek költségeinek. Akkor sem ha anyuka sokkal kevesebbet keres apukánál.
2019. jún. 27. 09:02
 14/14 anonim ***** válasza:
És anyád miért nem fizet rád tartásdíjat?
2019. júl. 1. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!