Mit tennétek egy ilyen gyerekkel?
A sogornőm otthon van a gyerekeivel, és valamin összeveszett a legidősebb fiával aki 12 éves. Csúnyán beszélt neki, erre az anyja adott neki egy pofont, mire hasbarúgta a gyerek. Jelzem nemrég volt problémája a hasával, sokszor fájt, görcsölt.
Erre felhívott engem zokogva a Sógórnőm, és elmesélte ezt az egészet.
A bátyám (az gyerekek apja) pedig dolgozik, így még mit sem tud az egészről.
Én üvöltöztem a gyerekkel, hogy mit képzel magáról, de nekem is visszapofázott...
Legszivesebben megütném, hogy hogy merészel ilyet tenni?
Szetintetek mi a legjobb büntetés, és hogyan lehetne megnevelni arra, hogy soha többet ne merjen kezet emelni az anyjára?
Még nem ilyen korú a gyerekem, de nem verem el, ha szemtelen. Nyugodtan elmondhatja a véleményét.
Káromkodásért, ahol ütnek, ott ne csodálkozzanak, ha vissza is kapják, mikor már kiegyenlítettek az erőviszonyok.
Csak a gyengébbet van mersze bátnani a szülőnek, aztán sírnak, ha végre bevédi magát az a szerencsétlen gyerek.
Szerintem nem az első pofont kapta a srác, még jó, hogy végre visszaadta.
Remélem az anyjának leesik végre, hogy a verés nem nevelés, az erőfitogtatásból pedig az anya és apa egyformán rosszul fog kijönni évekkel később:)
Pacsit a gyereknek!
Az anyja elcseszte a veréssel, legalább nem büntetlenül(bár a szemet szemért elvet nem részesítem előnyben, de sajnos a börtönnel meg a gyermekvédelemmel már elkéstek..).
Én végre észbe kapnék, ha eddig nem sikerült, és ha másért nem, a saját épségem miatt mennék családterápiára, ahol kibukna, hogy gyakran verem a gyereket, és segítenének más módot találni helyette, amit aztán megtanítanék a fiamnak is.
Anya vagyok, bántalmazott gyerek voltam, nem véresre vertek, csak akkor kaptam, ha a szüleim jónak látták, mint itt.
Nincsbocsánat, beletörődés van.
A kérdésben szereplő anya borítékolta, hogy a gyereke nagy ívben kerülni fogja egész életében, teljesen érthetően.
Így tönkre vágni életeket..
Egyszerű. Ha ilyen gyerekem lenne, letenném az út szélére és elszaladnék :D
...de okos és előrelátó voltam, mert már mikor megfogantak, akkor se szerettem nagyon futni. Így inkább neveltem őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!