Azokna szülők, akik csúnyán bántak a gyerekükkel (verés stb. ), mit csodálkoznak, ha felnőttként nem kér belőlük, vagy az első adandó alkalommal lelép?
Komilyan mit gondolnak, hogy ezt életük végéig játszák? Komoly károkat okozva. De majd a gyerek pelenkázza őket, meg ott marad lábtörlőnek.
Próbálják lejáratni, bolondnak beállítani, megakadályozni.
Ismerek egy ilyen csajt
Velem is ezt csinálta az anyám többszöri alkalommal.
Eltört a kezem tesi órán,és nem tesizhettem.
És másnap eljött elém anyám a suli elé és a hajamnál fogva húzott be,hogy kérjek a tanáromtól bocsánatot amiért nem tesizhetek.
Szóval nem,én sem tudom megérteni az ilyen szülőket.
Igen, ők ezt normálisnak tartják, és a gyereknek nehéz ebből kilépnie.
Ajánlott olvasmány ezekhez a mechanizmusokhoz: Evans: Szavakkal verve (kicsit elavultak a példái, de a lényegét tekintve érvényes), Herman: Trauma és gyógyulás.
Ha az "Ismerek ilyen csajt" azt jelenti, segíteni akarsz, akkor egyrészt a Szavakkal verve c. könyvet lehet neki odaadni (annak ellenére, hogy a példák párkapcsolatiak), ill. az áldozatsegítő szervezeteket lehet megkeresni (annak ellenére, hogy pl. a nane elsősorban párkapcsolati fizikai erőszakkal foglalkozik, ui. ehhez lelki erőszak is szokott társulni; ha még kiksorú, akkor ott a Hintalovon alapítvány).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!