Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan vegyem rá a szüleimet,...

Hogyan vegyem rá a szüleimet, hogy tanulhassak?

Figyelt kérdés

A szüleim nem akarnak elengedni Mezőhegyesre tanulni,mert messze van.

Viszont az az álmom,hogy lovász legyek.

És hát azt mondták,ha nem akarok itt tanulni akkor nem járhatok suliba sehova és el kell mennem dolgozni vagy akkor kidobnak.

Hogyan vehetném rá őket,hogy elengedjenek kollégiumba?

2019. máj. 30. 18:49
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
74%

"És hát azt mondták,ha nem akarok itt tanulni akkor nem járhatok suliba sehova és el kell mennem dolgozni vagy akkor kidobnak."

Bocsi, de a szüleid nem teljesen komplettek.

2019. máj. 30. 22:21
 12/22 anonim ***** válasza:
24%

Én békésmegyei vagyok.Járatos vagyok mezőhegyesen is.

Szép dolog lovakkal foglalkozni de ha ezt választod minimálbérnél többre ne számíts.

Mondjuk a mai oktatási rendszerben 2 szakmát + érettségeit is tehetsz ingyen szóval beleférhet egy kevésbé piacképes szakma is.

2019. máj. 30. 22:51
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Csak a távolság nem valami komoly indok, ha van lehetőség koleszra. Ha nincs és tényleg hajthatatlanok, akkor menj el a közelebbi suliba, tegyél érettségit, közben lovagolj, tanulj róluk minél többet és a középiskola után még mindig lehetsz lovász. Akkor már csak a te döntésed lesz.

Viszont ha az a bajuk a szakmával, hogy keveset keres és telített, akkor sajnos igazuk van. Ma már úton-útfélen “lovardák” nyílnak és mindenféle kontár kinevezi magát lovásznak meg oktatónak és az a szomorú, hogy az OKJ-s képzéseken sokszor lovat láthatsz a legkevesebbet. Viszont szerencse a szerencsétlenségben, hogy mivel kevés az igazi szakember, ezért ha tényleg értesz hozzá, akkor meg fognak becsülni (de hatalmas fizetésre akkor se számíts).

2019. máj. 31. 00:00
 14/22 anonim ***** válasza:
48%
Az eleg gyenge indok hogy messze lenne, nem a penz itt a gond? Esetleg draga es nem tudnak finanszirozni vagy szimplan nem is akarjak? Ha nem ilyen problema akkor a szuleid nem normalisak es gaz hogy nem engedik a tanulast. En nagyon fogok orulni ha a gyermekem odakerul es majd tanulni akar meg sokaig,bar igazuk van az elottem szoloknak, sajnos gyenge penzt fogsz ezzel keresni DE! Ha neked ez a vagyad akkor ne add fel. Amit szeretnel azt csinald. En inkabb dolgoznek kevesebbert olyan helyen ahol szeretek dolgoznimmost sokat keresek de olyan helyen ahol gyulolok lenni,sajnos szar helyzet de nincs mas...Neked van valasztasod elvezd ki es ne hallgass a hulye szuleidre!
2019. máj. 31. 01:37
 15/22 anonim ***** válasza:
0%
Annyi lovász van, hogy inkább keres ott egy jobb szakmát.
2019. máj. 31. 12:54
 16/22 anonim ***** válasza:
0%

# 12 Miért lettem ennyire lepontozva ?

Ez az igazság.

2019. máj. 31. 14:54
 17/22 A kérdező kommentje:

Sajnos nem engednek,hiába könyörögtem.

Elfogadom,keresek itt.

Csak hát azért szerettem volna messzire menni kollégiumba,hogy ne cseszegethessenek tovább a szüleim.

Se anyám,se a nevelőapám,se az apám.

Mert a vérszerinti apámat nem érdeklem,lelépett amikor pici voltam és most meg ő is beleszól mindenbe.

A barátom összeveszett a szüleivel valamin és szerinte az is az én hibám,mivel biztosan bele szóltam.

De nem így volt ezért picit felemeltem a hangom és erre pofon vágott.

Meg anyukám is csak a nevelőapámra hallgat.

Ha rosszul vagyok akkor is nekem kell mennem mindenhova.

Boltba,mamámhoz és mindenhova.

Nem a pénz a gond igazából,tellik mindenre,mert havi 250-at kapnak fejenként.

Csak ezért szerettem volna elmenni tőlük,de nem engednek.

2019. máj. 31. 20:03
 18/22 anonim ***** válasza:
48%
Ha elakarsz menni, akkor keress munkát, és járj levelezőn valami képzésre.
2019. jún. 1. 09:23
 19/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Természetesen mindent megteszek a cél elérése érdekèben.

2019. jún. 1. 11:49
 20/22 anonim válasza:
Én is Békés megyei vagyok. Szerintem nem vesztesz sokat Mezőhegyessel. Nem azt mondom hogy nem jó az iskola, de nem nagy dolog. Keress Csabán egy jó sulit, aztán ennyi. Utána még lesz lehetőséged hasonló szakmát keresni. Mivel ezen gondolkodsz valószínűleg velem egy idős lehetsz. Bírd ki ezt a pár évet aztán nem kell elviselned a szüleidet. Sok kitartást! :) 14/L
2019. jún. 1. 14:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!