Ki tartozik a család fogalmába?
Milyen értelemben ki az "első"?
Szerintem mindenki a családod, aki hozzád tartozik. Azt, hogy hogyan élsz, azt te és a párod döntitek el. De pl. ha valaki párkapcsolatban is él, de a testvére megbetegszik, akkor a testvérrel való törődés, az ápolása esetenként lehet a legnagyobb prioritású mindenki számára. Még párod számára is!
Szüleid es testvéreid közeli hozzátartozók es örökre azok is maradnak. Az elettars nem közeli hozzátartozó, csak hozzátartozó, kérdéses, hogy mennyi ideig. A házastárs szintén közeli hozzátartozó.
Ez a jogi része.
Anyad akkor is a családod része lesz, ha osszekoltozol egy farokkal.
Van neki saját élete, párja, hobbijai, barátnői? Ha nem, akkor ez annak a tipikus tünete, hogy nincs neki senki és semmi a gyerekein kívül, és ha ti nem vagytok ott neki, akkor üres az élete, ezért akarja foggal-körömmel, hogy ő legyen neked a legfontosabb.
Ne aggódj, ha ez a helyzet, akkor a párodat nem mint embert utálja, hanem azt a tényt, hogy van neked egyáltalán olyan. Ha egy milliomossal élnél, akkor találna másvalamit, hogy mi a baja vele. Van olyan eset is, hogy ha az ilyen anya gyereke szakít valakivel, és összejön valaki mással, akkor az addig utált partner, aki már az ex, hirtelen glóriát kap a feje fölé, és az illető élete lehetősége lett volna, akit sajnos ím, elszalasztott. De még olyan is van, hogy az anyuka hirtelen kapcsolatban akar maradni ezzel az exszel, és demonstratíve vele barátkozik. Nagyon betegek tudnak lenni az ilyenek, akiknek a gyerekeiken kívül nincs más örömük az életben. Ezért veszélyes az anyaság mint hivatás, mert aztán, amikor el kell engedni a gyereket, akkor jönnek az ilyen gondok.
Na, hát üdv a klubban, én voltam az előző :) A párom anyja dettó. Ő nem vált el a párom apjától, de utálják egymást, és az anyukának csak a felnőtt gyerekei vannak mint élete értelme. Ő is ugyanilyen. Minden karácsonykor balhézik, mert 24-én a szülőknek és a gyerekeknek együtt kell lenni, azaz: ők és a két gyerekük, akik mindketten családosak, de a házastársak és az unokák nem lehetnek ott :D :D Természetesen ez soha nem valósult meg, de minden egyes karácsonykor megy a műsor, napokig sír, hogy de miért nem.
Ezt a párom kezeli úgy-ahogy, én nem, mert egész egyszerűen egyáltalán nem tartom vele a kapcsolatot. Sőt, egyetlen találkozástól eltekintve, ami pont elég volt, nem is találkoztunk. Ő még levelezget is a párom exével, meg telefonálgat vele. Amíg együtt voltak, semmi mást nem csinált, csak fúrta, gyűlölködött, nem szólt hozzá. Hát én ezt nem kérem, köszönöm szépen. A lányának az előző párjával dettó: amíg együtt voltak, semmi nem volt jó, aztán, amikor a lány szakított vele és összejött a mostani férjével, akkor hirtelen az ex lett a "fogadott fia" (ezt így kijelentette), együtt szidták ezt a lányt, és még a "fogadott fia" esküvőjére is elment, hogy utána mondogathassa, hogy a te esküvőd is lehetett volna... jelzem, a lánya akkor már az első gyerekét is megszülte a férjétől...
Én azt nem értem, miért látogatják, gyagyázzák, szeretik a gyerekei még mindig. "Amúgy rendes", szokta mondani a párom. Ha együtt vannak, sokat beszélgetnek mindenféléről, lehet vele értelmesen is együtt lenni. De ha elkezdi magyarázni, hogy a páromnak nem velem kellene lennie, mert tönkreteszem (nem tudom, mivel amúgy, azt nem mondja), akkor a párom otthagyja és hazajön. A telefont egyáltalán nem veszi fel neki soha, azt mondta neki, hogy ha vészhelyzet van, írjon egy rövid sms-t, mert folyton hívogatta. Sajnálom szegényt nagyon, és veled is együttérzek, kedves Kérdező. Szerintem ritkítsd a látogatásokat, ne írj neki minden nap, és ha zsarolni próbál, nevesd ki. Komolyan mondom. Mindegy, mit mondasz, úgyse fog rá hatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!