Szerintetek a család fogalmába beletartozik, ha a barátom szüleinél lakom?
Ez egyéni, mindenkinek mást jelent. Nekem a kedvesem nagyon régóta a családom, pedig még nem házasodtunk össze. Anyósék viszont egyáltalán nem, annak ellenére, hogy tényleg teljesen családtagként vagyok kezelve, én nem tekintem őket annak, nem tudom, hogy ez az esküvő után fog-e változni.
Ugyanakkor ismerek olyat, aki meg az első percről családként tekintett a párja családjára, akkor is, ha őt nem kedvelték annyira. :)
Szóval ez tényleg egyéni elgondolás, nem kőbe vésett. Ha a hivatalos megfogalmazást nézzük, akkor csak a házasság után lesztek rokoni kapcsolatban.
A család szociológiai fogalma szerint a tartósan kapcsolatban állókat (konkrétan az együtt élőket) tekinti családnak.
Persze vannak még kitételek, legyen közösségi-érzelmi kapocs, összekötő értékek és érdekek, illetve ha a klasszikus családmodellre gondolsz, akkor a definícióhoz tartozik még az egymásra utaltság is.
Bocsánat, ha nem szabatos a megfogalmazás mindenhol, régen voltak már azok a családszociológia órák... :)
Lényeg a lényeg, társadalmi-szociológiai szempontból lehet titeket családnak tekinteni, jogi szempontból nem (a nem bejelentett élettársi viszony csak bizonyos számú év után válik hivatalossá - ezt majd pontosítják okosabbak), érzelmi szempontból pedig rajtatok, a benne élőkön múlik, erre nincs szabály.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!