Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyiben hasonlít a gyereked...

Mennyiben hasonlít a gyereked személyisége a tiédhez?

Figyelt kérdés
Kb. Hány százalékban értesz egyet a döntéseivel? Olyanok válasza érdekel, ahol a gyerek min 16+, de inkább 18+.
2019. máj. 27. 08:41
 1/5 anonim ***** válasza:
83%

Négy gyerekem van, mindegyik más egyéniség. Hozzám nem túlságosan hasonlítanak, de nem is teljesen ellenkezö személyiségek.

A döntésükkel vagy egyetértek, vagy sem, de nem szólok bele, legfeljebb a véleményemet mondom el, ha megkérdezik.

Eddig olyan döntésük nem sok volt, amit kapásból elutasítottam volna, olyan volt pár, ami elsöre nagyon nem tünt jó ötletnek, de az ö döntésük. Több esetben ezek a döntések nem jöttek be, de sokszor igen.

Egyszeüen tudomásul kell venni, hogy mindenki a saját életéröl úgy dönt, ahogy akar, egy szülönek legfeljebb tanácsadási szerepe van, döntési joga nincs.

2019. máj. 27. 08:49
 2/5 anonim ***** válasza:
73%
Semenniyben. Konkrétan az ellentétem. A döntései többnyire rosszak, lázadó korszakában van, baromságot baromságra halmoz.
2019. máj. 27. 08:55
 3/5 anonim ***** válasza:

Sokkal megfontoltabb es atgondoltabb mint en anno ennyi idosen. Tudja mi a celja es tesz erte akkor is ha nehez.

Szal hal istennek nem hasonlit a 16-18 korabeli enemre.

Inkabb a mostanira hasonlit. :-D

2019. máj. 27. 10:20
 4/5 anonim ***** válasza:
52%
Ugyanúgy, ahogy 1es írta. Nekem is négy van, nagyok, ugyanazt vallom, nem szólhatok bele, de azért sokszor nehéz. Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond... :)
2019. máj. 27. 11:23
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Két lányom van, már rég felnőttek. Az a legszomorúbb, hogy hiába különböző személyiségűek, a szókimondást, a meghazudtolás utálását, a csalódottság megélését, szóval majdnem minden rossz tulajdonságomat örökölték. Mindkettő! Nem ugyanolyan arányban, de sajna magamra ismerek.

Hogy a kérdésedre is válaszolja, ebből adódóan nem mindig értek egyet a döntéseikkel, aminek hangot is adok, és ez oda-vissza működik. Ők sem állják meg szó nélkül, ha én olyat teszek, ami nekik nem tetszik. Szeretjük egymást nagyon, durva veszekedések nincsenek, de mivel hasonló a személyiségünk, néha olyanok vagyunk, mint egy olasz család egy-egy összejövetelkor. Nem tudom, melyik a jobb, bólogatni mindig mindenre, vagy kimondani, amit gondolunk.

2019. máj. 27. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!