Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 12. es ballagásra nem való...

12. es ballagásra nem való autót venni?

Figyelt kérdés
Reális ajándék ballagásra egy olcsó 300 ezer forint alatti autó? Vagy ha autot kap a gyerek akkor azt fogják mondani mások hogy anyuci meg apuci mindent alá rak?
2019. máj. 22. 17:23
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
75%
300.000 forint alatti autóra biztosan nem fogják azt mondani, hogy “anyuci, apuci mindent alárak”. Azért ez autóban mérve egyáltalán nem nagy összeg. Ha szerintetek jó ajándék, akkor oké. De ennyiért ezt nem autónak hívják...hadd ne mondjam minek, biztos tudod, mire gondolok. Én biztos nem vennék a gyerekemnek olyan autót ami nem biztonságos.
2019. máj. 22. 18:50
 12/22 kovpet ***** válasza:
82%

Egy autónak azért komoly költségei vannak, plusz nem egy zsemle, hogy csak úgy megveszed és odaadod. A tulajnak kell aláírnia az adás-vételit, neki kell kötnie a biztosítást. Utána meg neki kell fizetnie az adókat és a biztosítási díjat és szervizeltetnie, gumit cserélgetni, stbstb.

Jól meg kell fontolni, de alapvetően lehet reális is és nem is, személyiség és anyagi helyzet függvényében.

2019. máj. 22. 18:50
 13/22 anonim ***** válasza:
52%

Igaza van a 12-esnek.

Rögtön maga az átírási díj 50 ezer Ft.

Ráadásul egy 300 ezres autó már elég ramaty állapotban lehet műszakilag, lesz rajta bőven szervizelési költség. A benzin ára meg megint az egekben van.

2019. máj. 22. 19:25
 14/22 anonim ***** válasza:
33%
Mo-n nem elterjedt, de ettől függetlenül lehet
2019. máj. 22. 19:30
 15/22 anonim ***** válasza:
67%

Mindenki úgy ajándékoz, ahogy az anyagi helyzete és a gyerek iskolai teljesítménye alapján reálisnak gondolja. Van, aki egy nyakláncot tart reálisnak, van aki laptopot, van aki autót, van aki lakást.

És ha "anyuci tolta a popója alá"? Akkor mi van? Ha a szülő ezt megteheti minden hátrány nélkül és meg is akarja tenni, akkor ugyan kinek van joga belekötni? Anyuci arra költi a saját pénzét, amire csak akarja. És ha ez a valami egy hasznos dolog a gyerekének, az csak pozitív, nem?

2019. máj. 23. 13:28
 16/22 anonim ***** válasza:

En ballagasra nem kaptam semmit a szuleimtol csak azt hogy tartottak nekem ballagasi kajat es hivtak rokonokat :D

300ert en nem vennek autot, radadasul 18 evesen nem annyira fontos. Ha meg dolgozni mesz rogton suli utan akkor hamar osszejon meg 300 es akkor normalisabb autot kapsz.

2019. máj. 25. 02:18
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Aki irigy, az mindenre fog irigykedni. Én egy 300e Ft alatti használt autót nem sajnálnék egy végzőstől, főleg ha tényleg haszna is van. Arra, hogy nem bukott meg az érettségin, én egy luxusautót túlzásnak tartanék, de amilyen ajándékokat ált. egy nem mélyszegény családban élő kölöknek adnak a családban, sztem egy ilyen kaliberű autó nem is annyira drága (én pl. arany-, ezüstékszereket meg készpénzt kaptam rokonoktól, összeadva volt egy olyan 200e, és nem gazdag családból vagyok).
2019. máj. 26. 17:53
 18/22 Riki miller ***** válasza:

Az mér baj ha anyuci apuci mindent alá rak max csak a gyerek önbizalma lessz kissebb vagy sokan irgyelhetik de az teljesen normális.

Az a nem normális ha a gyerkőc nem hálálja vissza az idős szülőnek, kiutazik külföldre is már apuci meg anyuci pénzét is leszarja.

Vagy fordított esetben is igaz apu meg anyu baszik a gyerekre , de jó ha a kölök bevisz a dokihoz eltart meg ijenek...

2019. jún. 14. 19:40
 19/22 Riki miller ***** válasza:
szép süti mondhatom , ki fogja megenni ccchhh
2019. jún. 14. 19:42
 20/22 Riki miller ***** válasza:
mellesleg még annyi , ha megérdemli a kölök mért ne kaphatna ballagásra egy autót ha megvan a jogsija is meg is érdemli a legjobb gesztus...
2019. jún. 14. 19:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!