Úgy érzem bele fogok már őrülni, mi lehet erre a megoldás?
9-es: rendben, lusta, trehány, van ilyen, igazad van. A kérdés, hogy ennyi kell-e ahhoz, hogy megítéljünk egy anyát? VAn-e benne feltétel nélküli szeretet? Kiáll-e a gyereke, családja mellett, ha kell? Meghallgatja-e, beszélget-e vele, lehet-e számítani a tanácsaira, a segítségére? Bár látszólag ennek smemi köze nincs a háztratáshoz, én mégis azt gondolom, hogy ha egy anya midnen tekinettben jó anya, de emellett trehány és lusta a háztartást vezetni, akkor igenis el lehet őt fogadni így, és akit ez jobban zavar, az akár suli után is felporszívózhat, felmoshat. Ha viszont mindne más tekintetben is érdektelen, nem kérdez, nem is érdeklődik a családja iránt, nem érdkeli őt a gyereke, akkor csak tovább ront a megítélésén, hogy még egy kellemes otthont sem teremt, ahová jó hazamenni (bár ez is inkább a törődéstől függ jobban, mint a ragyogó tisztaságtól).
Na, szóval senki sem tökéletes, a kérdés, hogy un block vacak anya-e, vagy csak ebben nem telejsít jól. Tökéletes ember nincs.
Nem az az irritáló, hogy neked kell megcsinálni. Hanem az, hogy valaki van otthon aki egész nap semmit nem csinál, mert nem dolgozik, nem tanul. És mégsem csinálja ezt meg.
Tényleg mondjatok már egy olyan alternatívát, ami annyira kitölti érdemi cselekvéssel az egész napját, hogy nincs fél órája kiporszívózni...
Ez a helyzet minenkinek irritáló lenne. Ha a pároddal laksz együtt aki nem dolgozik de mégsem viszi a háztartást az is irritáló.
Igaz, tényleg nem írta. Én azért gondoltam automatikusan, mert annyira egyértelműnek jelentette ki a kérdező, hogy anyukája bizony ráérne takarítani, és logikátlannak tűnt, hogy neki fárasztó lenne suli után, anyukájától meg a minimum lenne szerinte munka után.
Ha azonban az anya dolgozik, akkor a kérdés kiírása felháborító. Mert bár rengeteg nő példásan rendben tartja a háztartást munka után, és még főz is, ahogy a kérdező édesanyja is, de szerintem ez nem minimum elvárás, hanem nagyon nagy teljesítmény (most hagyjuk, hogy nem mindenkinek, mert van, aki élvezettel csinálja, meg az is sokat számít, hogy a család többi tagja ellene dolgozik, vagy kifejezetten vigyáz a rendre és tisztaságra).
Akkor kedves kérdező: árulj el részleteket: dolgozik anyukád vagy sem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!