Mikortól kell "aggódni" a szülönek a gyermeke nemi hovatartozása / identitása miatt?
Pl. Babázik (amikor csak lehetősége van rá az oviban vagy mamáék vagy vendégségben ahol kislány lakik), kedvenc színe a rózsaszín és piros ( ilyen színű ruhákat akar hordani és vetetni mindig), fel szokta venni az én ruháim ( persze csak itthon), a járása is furcsa ( kicsit fenékillegetősen jár).. Ilyesmi.
Nem is én. Az apja tombol. :(
Nagyon sok gyerek szereti a színes holmikat. Amíg nincs az az előítélet, hogy pirosat és rózsaszínt csak a kislányok hordanak, addig olyan színt választanak, ami tetszik nekik. Ismertem olyan kisfiút, aki szerette, ha az anyukája neki is tesz lakkot a körmére. Aztán lemosatta, de tetszett neki, kipróbálta.
Nem biztos, hogy felnőttként "más" lesz, még annyit fog változni. Kicsi még.
De ha végül mégis az lenne, nem szabad tragédiaként megélni. Szeretni kell és elfogadni.
Ja, és az apja töltsön vele kétszer-háromszor annyi időt, mint eddig, az a legfontosabb: ő az elsődleges férfi minta.
De tényleg egyáltalán nincs miért aggódni. Egyszerűen nevelni kell, méghozzá férfinak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!