Ti mit gondoltok, el kell (ene) mondani, ha már meg volt a első alkalom?
Őszinte leszek, én nem értem, sok ember annyira jó kapcsolatba van az anyukájával. Biztos anya is örülne, de én nem tudok rá úgy tekinteni, és soha nem is tudtam, mint ha a legjobb barátnőm lenne.
Sok embet ezt is megbeszéli vele, de én valahogy úgy érzem , hogy nem szükséges erről beszélnünk, nem tudok és nem is akarok vele bff lenni.
Ti mit gondoltok az anya-lánya kapcsolatról? És ezekről a dolgokról?
De ha úgy állsz hozzá, hogy a lányod szexuális élete nem tartozik rád, akkor hogyan segítesz neki bármilyen tanáccsal?
Nem arról van szó, hogy egy kamaszlány számoljon be részletesen a szexuális élményeiről az anyjának, hanem arról, hogy pl. beszéljen egy új kapcsolatáról, akár bemutassa a partnerét, és ne legyen tabutéma köztük a szexualitás, a fogamzásgátlás, és hasonlók.
Az első alkalmat nem mondtam el neki, de rá 1 hónapra szóltam neki, hogy szeretnék fogamzásgátlót szedni. 19 éves voltam, mikor elveszítettem, azóta is együtt vagyok a párommal, és már együtt is élünk 3 éve.
Nem beszélgettünk róla, megkérdezte, hogy hogyan kell szedni, elmondtam, és miután megnyugodott, hogy gondolok a védekezésre “áldását” adta ránk.
Én nem mondtam el. De majdnem 3 évig voltunk együtt exemmel, többször együtt aludtunk, nyaraltunk is, gondolom leesett anyámnak. Egy idő után már viccelődni is tudtunk szex témában.
Kicsit off, de én pl nagyon berágtam exemre, mikor elmondta az anyjának hogy konkrétan mikor volt az első és milyen volt neki meg nekem meg mittomén... Szerintem ezt is érdemes megfontolni.
19/L
Engem anyám elhagyott kicsi koromban,ezért apai magymamám mevelt fel. Vele semmi ilyen témát nem.lehetett megbeszélni. Gondolom a korából adódó konzervatív nebelés miatt. 1930 ban született. Még a memzeszemről sem tudtam kérdezni,mikor először megjött.
Most a lanyom 13 éves. Én szeretnék.vele ilyen dolgokról beszélgetni. Persze mem a szexről,hanem pl a vedekezésről.Remélem,hogy sikerül.olyan bizalmas kapcsolatot kiépíteni,hogy legalább meghalgatja az ilyen tanácsaimat. Nem nyomulós szeretnék.lenni,csak tudom mi az,mikor senki nem mond semmit a témáról,és inkább kerülöm a gólyafészket is,nehogy terhes legyek.
Páran itt fogalomzavarban szenvedenek.
Az, hogy megbeszéli a gyerek az anyjával ezeket a dolgokat, nem azt jelenti, hogy naturális részletességgel ecseteli az együttlétük mozzanatait. Hanem azt, hogy bizalommal fordulhat hozzá, ha bármi problémája, kétsége, félelme van a dologgal kapcsolatban, esetleg - ahogy valaki írta - akár segítséget kér a "felkészüléshez" akár a megfelelő fehérnemű kiválasztásánál.
Nekem mindkét lányommal nagyon jó a kapcsolatom, remélem, hogy a bizalmukba avatnak, ha arra kerül a sor. Ismétlem: nem azt akarom tudni, hogy hogyan és hányszor csinálták. Csak jó ha képben vagyok, ha netán bármi probléma merülne fel ennek kapcsán akár előtte, akár utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!