Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti elfogadnátok szüleitek...

Ti elfogadnátok szüleitek használt autóját tök ingyen? Miért nem?

Figyelt kérdés

A szülők vettek egy új személyautót, így a régit felajánlották egy gyermeküknek. Az autó tizenéves, fűtött garázsban tartott, hibamentes jármű, egy újrafényezést kéne beáldozni rá, más baja nincs.

A gyermek párjával él, aki a saját kocsijával jár dolgozni, és a párja ezt az autót sosem vezet(het)i. Sokszor előfordult, hogy a szülők kocsiját kölcsön kérte a gyermek, hogy az egyetemre bemenjen.

A felajánlott kocsit mégsem fogadta (még) el.

Miért nem? Kifogásnak hozta fel, hogy az orra kicsit megkopott.

- A két autó elférne a gyermeknél.

- A szülők nem azért vettek újat, hogy a régit odaadják, de most a régire nincs szükség, helyet foglal.

- Átírnák az autót, hogy a további fenntartása a gyermek felelőssége legyen, de az ajánlat előtt számos nagy költségű szervízt fizettek ki a szülők.

- Az átadás valóban ingyen lenne.

Szerintetek miért nem fogadta el a gyermek?

(Én családtag vagyok, de egyik szereplője sem a történetnek. Azért nem tőlük kérdezem, mert ennyit tudtam meg, s nagyon furcsálom)

2019. máj. 3. 08:26
1 2 3
 21/27 veterán vas ***** válasza:
28%

Talán az is lehet a Kérdező egyetlen -és ki nem mondott- problémája, hogy nem neki ajánlották föl az "ingyen" autót?

No nem kell egyből hisztizni, ez részemről csak egy feltételezés........... ;)

2019. máj. 3. 12:28
 22/27 anonim ***** válasza:
87%

Miért lett kb mindenki lepontozva, függetlenül attól, hogy mit írt?

Pl. én leírtam (11.), hogy ÉN elfogadnám-e. EZ volt a kérdés. Akkor mégis mi a lótusz "nem hasznos" rajta? :D

Egyébként a családom pl épp most árul egy nagyjából 10 éves, garázsban tartott, jó állapotú kocsit. Semmi baja, csak az, hogy nemsokára nyakán egy többszázezres javítás, mert a kettős tömegű lendkerék szeret megpusztulni még akkor is, ha a kocsi garázsban áll, meg hidratálóval kenegetik a kerekeit.

Tök örülök, hogy sokan ennyire könnyen állnának elébe bármikor zsebből egy félmillás kiadásnak, csak azt nem értem, miért kell leszólni azt, akinek ez nem hiányzik.

2019. máj. 3. 13:34
 23/27 A kérdező kommentje:

Én még nem pontoztam senkit se fel, se le.

Tényleg egyik szereplője sem vagyok a sztorinak, a kocsira sem pályázok egyáltalán. Aki figyelmesen olvasott, az tudja, hogy még mondhatni kiskorú vagyok.

Szimplán szerettem volna idegenek véleményét is megkérdezni, valószínű hogy a fenntartás költségei lesznek a ludasak. Nem gondoltam volna, hogy ez ekkora visszatartóerő lehet. Köszönöm!

2019. máj. 3. 13:58
 24/27 anonim ***** válasza:
72%

" Sokszor előfordult, hogy a szülők kocsiját kölcsön kérte a gyermek, hogy az egyetemre bemenjen."

Nos, ezt ezután is megteheti, ha nem lesz saját autója. Ingyen. Egy autó fenntartása, ha csak a garázsban áll, akkor is 3-4000 Ft havonta. Ezt kiperkálni elég nagy luxus, ha csak az egyetemre megy vele néha.

2019. máj. 4. 15:23
 25/27 anonim ***** válasza:
73%

Van már autójuk, mint azt már írtad.

Lehet, hogy hely se lenne a másodiknak, fenntartani se szeretnének még egyet, rengeteg oka lehet. Egy kocsi elég.

Eladni esetleg nem lehet, a pénzen meg osztozni, így mindenki jól jár

2019. okt. 20. 13:08
 26/27 anonim ***** válasza:
60%

Csak pár hozzászólást olvastam el.

A fenntartása nagy,

van saját autójuk, akkor meg minek

nem akarnak leköteleződni,

Lehet még pár ok.

Lehet, hogy szeretik a mostani autójukat, különben le kéne cserélni, ha a szülők autóját elfogadnák, és eladnák, akkor abból sértődés lenne, vagy ilyesmi.

2019. dec. 3. 08:21
 27/27 anonim ***** válasza:
73%

Ez a cikk felsorol egy csomó költséget, amit az emberek gyakran elfelejtenek az autófenntartásba beleszámolni:

[link]

Így aztán alulbecsülik a költséget. Talán a szóbanforgó gyerek tisztában van ezzel, és nem akarta ezt a havi összeget bevállalni.

2020. aug. 2. 18:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!