Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti elfogadnátok szüleitek...

Ti elfogadnátok szüleitek használt autóját tök ingyen? Miért nem?

Figyelt kérdés

A szülők vettek egy új személyautót, így a régit felajánlották egy gyermeküknek. Az autó tizenéves, fűtött garázsban tartott, hibamentes jármű, egy újrafényezést kéne beáldozni rá, más baja nincs.

A gyermek párjával él, aki a saját kocsijával jár dolgozni, és a párja ezt az autót sosem vezet(het)i. Sokszor előfordult, hogy a szülők kocsiját kölcsön kérte a gyermek, hogy az egyetemre bemenjen.

A felajánlott kocsit mégsem fogadta (még) el.

Miért nem? Kifogásnak hozta fel, hogy az orra kicsit megkopott.

- A két autó elférne a gyermeknél.

- A szülők nem azért vettek újat, hogy a régit odaadják, de most a régire nincs szükség, helyet foglal.

- Átírnák az autót, hogy a további fenntartása a gyermek felelőssége legyen, de az ajánlat előtt számos nagy költségű szervízt fizettek ki a szülők.

- Az átadás valóban ingyen lenne.

Szerintetek miért nem fogadta el a gyermek?

(Én családtag vagyok, de egyik szereplője sem a történetnek. Azért nem tőlük kérdezem, mert ennyit tudtam meg, s nagyon furcsálom)

2019. máj. 3. 08:26
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
54%

Én nem fogadnám el szüleim kocsiját, ingyen se. Akar a bánat fenntartani egy autót, rengeteg kiadással jár.

Plusz amúgy se szeretem a kocsijukat vezetni, nem kényelmes számomra.

2019. máj. 3. 09:19
 12/27 anonim ***** válasza:
59%

Mert nincs rá szükségem, a tömegközlekedés sokkal olcsóbb, gyorsabb, pontosabb (általában), nem kell parkolóhelyet keresgélni, dugóban álli, tankolni, biztosítani, rendszeresen szervizelni, és mert NINCS RÁ SZÜKSÉGEM az összes vele járó kiadásra meg főleg.

Én ezért nem fogadnám el,de más mindenki azt csinál, amit akar.

Ne furcsálld, inkább nézz szét a saját házad táján, hátha ott is van sepregetni való ;)

2019. máj. 3. 09:22
 13/27 A kérdező kommentje:

Az egyetem levelezős, de szerintem már több mint 5 éve dolgozik. (Írtam is, hogy kb. mennyi a keresetük fejenként)

Nem 20 éves suzuki swift. 10 éves középkategóriás német modell.

A magyarországi autófenntartási költségeket én sem ismerem, mondhatni kiskorú vagyok. Ezért látom ebben a potenciált, ahogyan az első is írta.

Vidékiek vagyunk, nálunk nem kifizetődőbb a tömegközlekedés. Lehetetlen időpontokban járnak a buszok (pedig csak azok vannak, vonat nincs) így kocsival gyakran egy órát és rengeteg átszállást spórolunk meg.

Miért furcsálom, mi közöm hozzá:

Mint írtam családtag vagyok, beszéltem mindkét féllel, de továbbra sem értem. Én úgy látom, hogy ez egy fantasztikus lehetőség, de naiv vagyok és nem veszem észre, hogy mi annak az oka, hogy valaki visszautasítja. Szeretném kicsit árnyaltabban látni a dolgokat. Biztos fel fog ez még merülni a családban, de addig idegen szemszögből is meghallgatnám erről a véleményeket.

2019. máj. 3. 09:32
 14/27 anonim ***** válasza:
78%

Ha beszéltél mindkét féllel, akkor biztosan elmondta a gyerek, hogy miért nem kell neki.

Nekem is fura, de nem vagyunk egyformák. Én arra gondolnék, hogy nem tetszik neki, nem szereti vezetni.

Ha neked tetszik, és szükséged van rá, akkor kérdezd meg, hogy neked adnák-e valami jutányos áron. Még mindig jobban járnak ők is, mintha csak porosodik és neki sem használja.

2019. máj. 3. 09:34
 15/27 anonim ***** válasza:
40%

De nem értelek, miért nem tudod elfogadni, hogy valakinek nem olyan fantasztikus lehetőség egy csomó plusz kiadást a nyakába venni?

2019. máj. 3. 09:39
 16/27 anonim ***** válasza:
70%
Én elfogadnám.
2019. máj. 3. 10:46
 17/27 anonim ***** válasza:
64%

Egy MÁSODIK autót fenntartni csak azért, mert NÉHA nem elég az egy, igen sok plusz kiadással járna.

Emellett az INGYEN kapott dolgok néha igen sokba kerülnek, ha állandóan azt hallgatja az emner, hogy ODAADTUK NEKED, meg hogy a párja nem használHATja, ami szintén nem pozitív.

A harmadik meg, hogy ha neki - a gyereknek - nem tetszik, akkor végképp nem jó ötlet elfogadni!

2019. máj. 3. 11:00
 18/27 anonim ***** válasza:
75%

Kérdező, én sem fogadnám el, tök ingyen sem. Egy tizenéves autóval most fognak majd jönni a gondok (akármilyen jól karban volt tartva, és garázsban állt, akkor is).

Ha pedig újat akar venni az illető majd, akkor ezt kivonatni a forgalomból is egy vagyon lesz.

2019. máj. 3. 11:36
 19/27 anonim ***** válasza:
63%
Amúgy bírom, kb. minden 3. válaszoló azért beleszövi, hogy "miközödhozzá". Ez azért van, hogy a Kérdező előbb-utóbb csakcsak kibökje, hogy ő melyik fél a sztoriban:DD (Már csak mert akkor itt mindenki tudná már, hogy kit kell ekézni.)
2019. máj. 3. 11:37
 20/27 anonim ***** válasza:
35%
Lehet a saját dolgoddal kellene foglalkozni és akkor előrébb lennél.
2019. máj. 3. 11:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!