Szerintetek is vissza kellene adnom az eskuvore kapott penz egy reszet a szuleimnek?
Figyelt kérdés
Tortenetem roviden: 6 testver kozul en vagyok a legkisebb, en hazasodtam a legkesobb. A tobbiek lakzijahoz a szulok besegitettek, nagyreszt ok alltak mindent. Mi kis lakodalmat akartunk, mi akartunk elintezni mindent, mert anyosomek messzirol jottek, ugysem tudtak volna segiteni a szervezesben, ezert ugy lattam fairnek, ha az en szuleimet sem farasztom ezzel. Anyukam viszont "adosnak" erezte magat es egy nagyobb osszeget adott naszajandekba, mig anyosomek ennek a toredeket. Lattam, hogy a ferjemnek rosszul esett, ugyanis az o szulei azok, akik inkabb megtehetnek, hogy tobbet adjanak, ok csak ketten vannak testverek es anyoseknak tobb beveteluk van, mint az en szuleimnek, ezert felajanlottam, hogy csak annyit fogadok el a szuleimtol, amennyit anyosektol kaptunk, a tobbit valahogy visszajuttatom, rateszem a bankszamlajara a tudta nelkul, mert nem fogadna el, ha csak ugy visszaadnam. Ez jo otlet szerintetek, vagy ez is "becsapas" a szuleimre nezve? Mit kellene tennem?2019. ápr. 27. 09:17
21/22 anonim válasza:
Olyan dolgokon tudnak az emberek problémázni, hogy hihetetlen. Kaptál ajándékot, kész, nem kell méregetni, hogy kitől mennyi jött, és legfőképp az ajándékozóknak semmi közük hozzá, hogy a másik mennyit adott. Nyilván senki nem fog annyi pénzt adni egy esküvőre, hogy csődbe menjen tőle, vagy ha igen, akkor ott bajok vannak. Nyugalom, nem kell mindenből gondot csinálni.
22/22 anonim válasza:
Mindenki annyit adott, amennyit jónak látott.
Egyébként lehet, hogy a párod szülei pont a te szüleidet nem akarták kellemetlen helyzetbe hozni a túl bőkezű ajándékkal.
Ha a szülőknek segítségre lesz szükségük, nyilván segítitek majd őket, ahogy tudjátok. Ha pedig ti szorultok majd anyagi támogatásra lakásvásárlás vagy más nagyobb kiadás kapcsán, ki fog derülni, hogy a párod szülei szívesen adnak-e, vagy úgy gondolkodnak, hogy aki megházasodott, az álljon meg a saját lábán. Ebből aztán esetleg vissza lehet következtetni, miért is volt szerény az esküvőre kapott összeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!