Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti elmennétek az apátok...

Ti elmennétek az apátok temetésére ha az utolsó években már nem tartottátok a kapcsolatot?

Figyelt kérdés
Hozzátartozik még a történethez, hogy sosem éltem apámmal, csak vasárnapi láthatason találkoztunk 2 hetente. A kapcsolatunk meg azért szakadt meg végérvényesen mert mindig a mostohatestvéremet (aki neki nem gyereke) helyezte velem szemben előtérbe, neki mindent lehetett mindig, én csak a szidást és rosszat kaptam.Az íre az tette fel a pontot mikor baleset ért pár éve és életveszélyes állapotban kórházba kerültem, és a "tesóm" akkor is áskálódott ellenem és nagyon rondán viselkedett. Az apám pedig nekem támadt, ahelyett, hogy megvédett volna mikor én nem tudtam magam. Elegem lett ebből a helyzetből. A temetésen a mostohatesóm ott fog díszelegni az első sorban mintha a lánya lenne, az anyjával együtt. Mindketten gyűlölnek és félek nem úsznám meg a dolgot valami beszólás/sértés nélkül. Amit már nem bírnék elviselni. Félek behúznék "tesómnak" egyet. Hozzáteszem még sosem verekedtem, gyerekkoromban sem. Csak már tényleg sok amit művelt egész életeben, pusztán azért mert létezem. Ha elmennétek mit csinálnátok? Beülnétek a hátsó sorba? Nem tudom mi lenne a jó megoldás?

2019. ápr. 21. 13:38
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
59%
A törvényt nem érdekli, ki ment el a temetésre. Nincs olyan, hogy ha nem mentél el, nem jár semmi.
2019. ápr. 21. 21:41
 22/28 A kérdező kommentje:
Folyton azt hallgattam mennyi tartásdíjat fizetett gyerekkoromban. Köszi de nincs szükségem semmire tőle. Elég volt ezt hallgatni egy életen át.
2019. ápr. 21. 22:10
 23/28 anonim ***** válasza:
Ezek szerint nem érthető, amit írtam.
2019. ápr. 21. 22:13
 24/28 A kérdező kommentje:
Teljesen mindegy mert ez nem játszott szerepet abban elmenjek e vagy sem. Mondjuk akkor sem tudom mi lesz ha a beszédben azt mondja a pap, " búcsúznak tőle lányai, és mondják a neveinket, vagy csak lánya, és nem az én nevemet mondják" Semmiről nem kérdeztek meg / tájékoztattak. Csak küldtek egy emailt, hogy hol lesz meg hánykor. Mondjuk " tesómból" azt is kinézem, hogy tök más időpontban lesz. Az esküvőjével is ezt csinálta. Aztán én voltam a szemét, hogy nem mentem el.
2019. ápr. 21. 22:25
 25/28 anonim ***** válasza:
45%

Off: Én sem fogok elmenni az "apám" temetésére. Amikor megszülettem, otthagyott minket anyámmal, mert neki az új buksza fontosabb volt. Sem tőle, sem a szüleitől nem kaptam soha semmit, még fel sem köszöntöttek születésnapomon, névnapomon, karácsonykor, se egy telefonhívás, semmi. Erre azt mondom, az egyik válaszadó hozzászólására reagálva: ki nem sz@rja le, hogy az ismerősök mit mondanak? Volt olyan, aki azt mondta, hogy meg kellene hívnunk a diplomaosztómra. Megmondtam, hogy ha nem volt rám kíváncsi, több mint 20 évig, én sem vagyok őrá.

On: A tartásdíjra a törvény kötelezte, az nem kegy, azért nem kell hálásnak lenned.

2019. ápr. 22. 00:37
 26/28 anonim ***** válasza:
64%

Vagy elmennék, de akkor igenis és az elsősorba, anyám mellé ülnék.

Vannak ilyen sz.r emberek mint a mosthohatesód, nehogy mar lehuzzanak.

Ha elmész akkor húzd ki magad. Ne bujkálj.

Vagy el sem mennék, és pont lesz.rom ki mit mond.

Bármit választasz csak legyen tartásod.

2019. ápr. 22. 07:15
 27/28 anonim ***** válasza:
Aha, mert szerintetek nem jogos, hogy utálja a tesóját, az apja meg azt védte, aki őt egész életében alázta? Elég szolgalelkűek vagytok akkor. Belétek rúgnak párszor, de még a kérdező legyen toleráns. Meg a nagy lóf**zt! Én nem mennék el. Tisztelném, mint halottat és a temetés után vinnék egy koszorút, de ennyi. Nem értem, hogy a kérdezőnek miért kötelessége elmenni, amikor egész életében csak a mocskot kapta. Jaj, akkor is az apád, nyaaaaaaaaafff, jaaj, akkor is a tesód, jaaaaaj, az senkit nem érdekel, hogy egész életében le se szarták. Undorító kétszínű banda...
2019. ápr. 22. 08:05
 28/28 A kérdező kommentje:
Félre értés ne essék. Szerettem az apámat, őszintén. Folyton a szeretetéért küzdöttem, de eljött a pillanat mikor be kellett látnom, hogy nem tud engem szeretni és nem tud rólam semmi jót sem mondani, nem tudok neki megfelelni bármit csinálok. Feladtam a harcot, mert elegem volt a folytonos kudarcokból. Ez a "tesómtól" független. Amit mégegyszer leírok. Nem vagyunk vérszerinti kapcsolatban. Nem az apám vagy az anyám lánya! Az ő jelenléte csak annyiban fájó, hogy végig kellett nézzem. Róla milyen jó véleménnyel van, mennyire szereti. Miközben " tesóm" mindent elkövetett, hogy megrontsa a kapcsolatunkat. Már kicsi kora óta kavart a hátam mögött. Én sosem bántottam őt, ha apámnak szóltam pár durva esetnél. Engem szúrt le, hogy viseljem el. Azóta sem értem miért kellett elviselnem? Ami történt ahhoz az apám is kellett. Egy szerető apát nem lehet elválasztani a lányától! Azért gondolkozom mi legyen a temetésen. Mert ott megint azzal kell szembenézzek mennyire nem szetetett. Ráadásul úgy, hogy a halálával már a remény is elveszett, hogy ez egyszer megváltozik.Hozzáteszem " tesóm" egy elviselhetetlen valaki. Nincsenek és sosem voltak barátai. Párkapcsolata is csak a férje volt akitől 2 hét után teherbe ejtette magát hogy elvegyék. Bejött. De a gyerekével semmit nem törődik, és a férje családja sem szereti mert ott is ugyan azt csinálja mint velem. Ráadásul a forma1-en a focin, meg azon kívül mit ehet meg. Semmi nem érdekli. A nagyszülei őrökségét 1 év alatt elherfálta. 15 millió forintot. Egy ezressel a zsebében költözött haza. És le sem szúrták. Hanem sajnálták, hogy jaj szegény. Én sosem csináltam ilyen dolgokat, mégsem képviselek értéket a szemükben. Hiába teremtettem önerőből otthont, és nem áskálódom senki ellen.
2019. ápr. 22. 08:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!