Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti elmennétek az apátok...

Ti elmennétek az apátok temetésére ha az utolsó években már nem tartottátok a kapcsolatot?

Figyelt kérdés
Hozzátartozik még a történethez, hogy sosem éltem apámmal, csak vasárnapi láthatason találkoztunk 2 hetente. A kapcsolatunk meg azért szakadt meg végérvényesen mert mindig a mostohatestvéremet (aki neki nem gyereke) helyezte velem szemben előtérbe, neki mindent lehetett mindig, én csak a szidást és rosszat kaptam.Az íre az tette fel a pontot mikor baleset ért pár éve és életveszélyes állapotban kórházba kerültem, és a "tesóm" akkor is áskálódott ellenem és nagyon rondán viselkedett. Az apám pedig nekem támadt, ahelyett, hogy megvédett volna mikor én nem tudtam magam. Elegem lett ebből a helyzetből. A temetésen a mostohatesóm ott fog díszelegni az első sorban mintha a lánya lenne, az anyjával együtt. Mindketten gyűlölnek és félek nem úsznám meg a dolgot valami beszólás/sértés nélkül. Amit már nem bírnék elviselni. Félek behúznék "tesómnak" egyet. Hozzáteszem még sosem verekedtem, gyerekkoromban sem. Csak már tényleg sok amit művelt egész életeben, pusztán azért mert létezem. Ha elmennétek mit csinálnátok? Beülnétek a hátsó sorba? Nem tudom mi lenne a jó megoldás?

2019. ápr. 21. 13:38
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
16%
Nem muszáj, de szerintem végighallgathatnád a részvét nyilvánításokat is. Gondolom úgyis előbb mennek oda hozzád a rokonok, mint a mostohagyerekhez, bárkinek is képzeli magát.
2019. ápr. 21. 14:30
 12/28 anonim ***** válasza:
88%
Nem mennék el. Az emberekkel életükben úgy bánok, hogy a haláluk után ne bánjak meg semmit. Akit nem látogattam életében azt holtan sem fogom. Tiszta képmutatás.
2019. ápr. 21. 14:32
 13/28 anonim ***** válasza:
59%
Menj el,vegyél egy gázspray-t,ha beszól lefújod!
2019. ápr. 21. 14:32
 14/28 anonim ***** válasza:
77%

Engem bántalmazott. Nem fogok elmenni.

A temetés nem neki, hanem az ismerőseiről szól. Ha velük akarsz találkozni, menj el.

Ha nekem el kéne mennem, tutti részletesen elmesélném mindenkinek, milyen módszerekkel kinzott az apám. Halottról vagy jót vagy semmit. Amikor engem kinzott és nem az 5 évvel fiatalabb tesómat, az volt a jó. Ezért erről mesélnél.

2019. ápr. 21. 14:49
 15/28 A kérdező kommentje:
Igen az egyetlen gyermeke vagyok. A "tesóm" a felesége gyereke. Neki más az apja.
2019. ápr. 21. 14:54
 16/28 anonim ***** válasza:
28%

Őszinte részvétem!

Szerintem menj el. Ha nem mennél abba is belekötnének, különösen akkor, amikor a vagyonelosztás történik...ha attól félsz, hogy nem bírod majd magad visszafogni, nyugodtan kérd meg egy barátodat vagy rokonodat, hogy kísérjen el és támogasson téged. Úgy talán könnyebb lesz elviselni, ha beszólnak, tudván, hogy nem vagy egyedül. Ahogy már előttem is javasolták, szépen leülsz egy neked tetsző helyre, a végén pedig elmész. Ne hagyd, hogy kifúrjanak.

2019. ápr. 21. 15:27
 17/28 anonim ***** válasza:
68%

"Akit nem látogattam életében azt holtan sem fogom. Tiszta képmutatás."

Teljes mértékben egyetértek. Én sem mennék el azok után amiket írtál. Képmutatás, és még lehet balhé lenne a végén, amit megint csak te szívnál meg aztán még amiatt is te éreznéd rosszul magad. Szerintem ha elmész, attól nem lesz nagyobb lelki békéd de hogy balhé lesz a kis ribi által az biztos.

2019. ápr. 21. 19:13
 18/28 A kérdező kommentje:
16. Azt hiszem ezt fogom tenni. Megkérem az unokabátyám, hogy menjünk együtt. Leülünk a legmesszebb a mostoháktól és elhúzunk a végén mielőtt balhé lenne. Remélem senki nem akar majd az első sorba tuszkolni. Az örökség nem érdekel. Soha többet nem akarom látni őket. Legyenek boldogok vele.
2019. ápr. 21. 19:24
 19/28 A kérdező kommentje:
Az is megfordult a fejemben, hogy elvihetném az anyámat és odaülhetnék vele az első sorba, csak, hogy érezzék a törődést?!
2019. ápr. 21. 19:32
 20/28 anonim ***** válasza:
16-os vagyok. Sejtettem az írásodból, hogy nem érdekel, de amíg ők ezt nem tudják, biztosan zaklattak volna, így értettem; Hogy ha nem mentél el akkor mondj is le a részedről..Remélem érted, hogy hogy értem :)
2019. ápr. 21. 20:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!