Úgy éreznéd, elrontottál valamit, ha a gyereked így költekezne?
Ha tegyük fel, gimnazista a lányod elmennek kirándulni az osztállyal mondjuk Pestre vagy valamelyik nagyobb városba, és adsz neki 6000Ft költőpénzt, mire ő az egészet egyetlen sminktermékre költi el (szempillaspirál), mert neki korábban ilyen drága nem volt, és ki akarja próbálni.
Tehát ameddig a többiek elmentek a mekibe ebédelni, addig ő ette a szendvicset otthonról, és eltapsolta a teljes pénzt másra, mikor már ezer, de max kétezer forintért is vehetett volna ugyanolyat.
Aggódnál, hogy rossz irányba ment nála valami?
Nem.
Pláne az alapján nem, hogy nem mekis kajára költötte. Annál egy smink, amire vágyott, sokkal jobb! Különben is, gimnazista korban ilyen "kilengés" elég természetes.
Mi ebben a rossz? Volt mit ennie, erre az egy dologra vágyott hagy költsön arra amire akar. Pont annyira értelmesen költekezik mint azok az osztálytársai akik két mekizésre és pár hülyeségre szórták el a pénzüket.
Anno osztálytársam az első két nap elgocartozta az egész hetes tábori pénzét. Onnantól se fakultatív program, se szuvenír, se fagyi. Na az hülyeség volt. Ez nem.
Valaki írta, hogy pestre nem elég a 6000ft. Egy osztálykirándulás azért nem a shoppingolásról szokott szólni és nem mindenki teheti meg, hogy tízezreket ad a gyereknek egy napra.
Nem feltétlenül. Az előttem szólókkal egyet értek.
Ráadásul nem biztos, hogy hülyeség a 6000-es szempillaspirál, majd meglátjátok. Gondolom MAC. Ha az, akkor nem véletlen kerül ennyibe.
Tudja mérlegelni, mi a fontos neki: egy jó étkezés, vagy egy maradandó, jó minőségű sminktermék.
Én mikor Pestre mentünk, hasonlót csináltam, csak én ruhákat vettem, a szüleimnek semmi gondja nem volt vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!