Van az a helyzet hogy a gyereked ellen fordulj?
"#2 Ha a gyerekem bankot rabolna vagy embert ölne? Nincs az a törvény, nincs az a másik emberi élet ami fontosabb lenne a saját gyerekemnél."
Vagyis falaznál neki. Az elég nagy baj. Mert ez a hozzáállás nem használ a gyerekednek, csak arra neveli, hogy nyugodtan elkövethet akár bűncselekményt is. Nem azt kéne tanítanod neki (talán csak akaratlanul, a magatartásoddal, a cselekedeteiddel), hogy bármit megtehet, hanem azt, hogy bizony a tetteinek következményei vannak, hogy a törvénytelenségért le kell ülni a büntetést neki is, mert ő is csak egy ember, mint bárki más. Az egy dolog, hogy te akkor is szeretni fogod - de szeretni nem majomszeretettel kell, hanem értelmesen, úgy, hogy közben hagyod felnőni, és hagyod, hogy időnként elessen. És nyilván nem az emberölésnél meg bankrablásnál kezdődik az egész, hanem gyerekkorában - és jó esetben meg se fog fordulni a fejében a bankrablás meg ilyenek, ha abba nő bele, hogy minden tettének van következménye. Ha törvénytisztelő embernek nevelted egész életedben, mégis kirabol egy bankot, akkor a saját érdekében kéne feljelentened: hogy minél előbb túllegyen rajta, és minél előbb újra a normál kerékvágásba kerülhessen az élete.
Szerintem nincs ilyen helyzet bar nem vagyok meg szulo.
Ismerek valakit akinek a fia drogozik es lop. A sajat csaladjat is meglopja. Telefont ha elol hagyjak akkor mar viszi is es valakinek eladja.
Az anyja mar egy idegroncs, dolgozni se tud menni mert idegileg tonkrement, penze sincs mert leszazalekolva nem sokat kap es a fia azt is lenyulja ha tudja. Ennek ellenere megse dobja fel ot a rendoroknek es nem is dobja ki a lakasbol sem. Hajlektalan lenne a fia ha kirakna.
Nehany szulo viszont kitagadja a gyereket mert a sajat nemehez vonzodik.
Ha bantana a testveret
Vagy a szukebb csaladbol valakit
Ha olne
Ha kinozna masokat
Ilyen okok miatt tuti elfordulnek tole
#12 Tételezzük fel, hogy Amerikában vagyunk. Van egy fiad mondjuk. Embert ölt. Te tudsz minden részletet. Az esküdtszék elé kerül, és a te válaszaidon múlik, hogy kap 40 év életfogytiglant, vagy pedig felmentik és nem találják bűnösnek.
A fiad végig a teremben lenne. Tehát hall mindent amit mondasz. Rajtad múlik a “sorsa”.
Ebben az esetben mit tennél? Szolgáltatnál neki alibit, vagy pedig hagynád hogy vigyék 40 évre?
#16, én mondjuk azt tenném,amit szerintem az emberek 80%-a ilyen helyzetben: megtagadnám a vallomástételt, az esküdtek meg jussanak arra, amire az én vallomásom nélkül jutnak. Nem akarnék közvetlen oka lenni a 40 év sittnek se, ahogy annak se, hogy kint maradva újra erőszakos bűntettet követ el...
(#11 voltam)
Igen. Nekem ilyenek lennenek, ha megoli valamelyik rokonunkat (foleg ha a testveret, sajat apjat /anyjat, nagyanyjat/nagyapjat stb.), ha fiu es megeroszakol valakit. Ha kirabol, bantalmaz masokat, ha a halalomat akarja, ha az orokseget koveteli még az en eletemben. Ha drogozni kezd es nem fogajda el vagy nem lehet rajta mar segiteni.
Az ellene fordulas es a elutasitas vagy a tobbet engem ne keressen az azert ket kulon dolog. A fentebbi esetekben is leginkabb, ha mar igy alakult az o elete es elkovette, amit elkovetett akkor ha nincs megbanas es szandekos emberoles tortent, akkor egyszeruen csak nem keresnem, nem akarnek kozos jovot, kapcsolattartast. Ha en az anya vagyok es megolne a sajat apjat, akkor nem kerulhetne a szemem ele tobbet es kitagadnam az oroksegbol. De ugyanez lenne ha a testveret olne meg.
Csak ezekhez egy eleve rossz viszony kell es rossz neveles es nyilvan nem kiskorukent tortennek ilyen esetek es az is mas, hogy akkor nem egy kicsi gyereked van hanem lehet egy evtizedek ota toled kulon elo felnott majdhogynem szamodra mar ismeretlen ember.
Az igazi ellene fordulast egy esetben tudom egyertelmuen elkepzelni: ha o kezd el engem furni, piszkalni, ellenem fordulni es tobbszori keresre se hagyna abba.
Szoval van az a helyzet, amikor anyak, apak a gyerekuk ellen fordulnak, mert vannak olyan cselekedetek amik mar nem vedhetoek nem elfoadhatoak szulokent se.
Csaladunkban volt olyan, hogy az apa es az anya is kidobta a fiat otthonrol, mert drogozott, csak kart okozott es semmilyen segitseget nem fogadott el es gyogykeueles, rehab utan se volt egyuttmukodo. Es egyszercsak betelt a pohar es elkuldtek...sot rendort is hivtak ra. De ezert a fiu tenyleg eveken keresztul kemenyen megdolgozott, hogy ezt elerje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!