Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért sérelmezi a gyermekem,...

Miért sérelmezi a gyermekem, hogy önállóságra szeretném nevelni? Hogy értessem meg vele, hogy miattam ne mondjon le az álmairól?

Figyelt kérdés
A történet röviden-tömören: három felnőtt gyermekem van. Elváltam. A kettő nagyobbik gyermekem már másik városban él, a lányom a férjével Bécsbe készül. Örülök nekik. A "gond" a legkisebb fiammal van. Jövő évben érettségizik. Beszéltünk a továbbtanulásrol és ő közölte velem, hogy inkább itt a helyi kisvárosban marad és végez OKJ-t főiskola tanulmány helyett, hogy én nr maradjak egyedül. Jól esett, amit mondott de eszem ágában sincs visszatartani. Matek tanárnak készül, hiányszakma, amúgy kitűnő matekos. Nincs baj a szakmával, az apjának is "csak" szakmája van. De ő a továbbtanulásra készül már mióta gimis. Mikor mondtam neki, hogy menjen tanulni akkor arra az volt a válasz, hogy el szeretném küldeni otthonról :O és hogy nem szeretem eléggé... Ponthogy azért szeretném, hogy menjen... Tény és való furcsa lesz az egyedül élés, de azért mert nincs párom jelenleg, eszem ágában sincs a gyermeiket visszatartani. Most kell, hogy meg alapozzák a jövőjüket!
2019. ápr. 12. 10:28
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Költözzezek el abba a városba ahova felvennék egyetemre. Gondolom tudnál ott is állást találni. Egy év alatt az egyetemi élet pedig beszippantja majd.
2019. ápr. 13. 06:31
 12/14 anonymousreview60 ***** válasza:
Elköltözni az anyukának!? Móóndja, maga nóórmális? Veszítse el minden helyi kapcsolatát? Dehogy, ha a fióka nem akar kirepülni, meg kell adni a kezdőrugást.
2019. ápr. 13. 08:10
 13/14 anonim ***** válasza:
0%

Tudom itt a gyakorin a legtöbb ember már gyerek születése után 1 óraval azon elmélkedik mikor rúghatja már ki a gyerekét, a kedvencem ez az érv hogy anyuci meg apuci hangosan mit sem zavartatva mástól dughasson. Csak

De ez már túlzás. Ez már tényleg legalja hogy azt várjátok gyerekeitektől hogy költözzenek másik városba sőt másik országba mert.....

Nyilván felesleges volt az ilyennek szaporodni, (pláne háromszor-oke egy becsúszott de 3), de azért ez már tényleg túlzás. Hogy azt várja és annak örüljön egy anya???? a fenét anya, egy nő hogy a gyerekei megcsak abban a városban se maradjanak ahol ő él, meg abbol az országból is menjenek. Jó hogy a kontinensről nem üldözned el őket, illetve van egy program amiben kilőnek embereket a marsra, érdeklődj hátha befizetheted a srácot.

Tényleg mond mar meg mi a franc bajod lesz ha gyereked marad abban a városban es nem diplomazik hanem okj tanfolyamot végez? Egy Okj tanfolyamot végzett ember aki a szüleivel egy városban él, önállótlan? Ki kell rúgni városból is?

2019. ápr. 13. 13:28
 14/14 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem az is egy lehetőség hogy elvégzi az okj-t és utána megy fősulura ha van rá lehetőségetek. Lehet hogy 18 évesen nagy falatnak tartja hogy másik városban egyedül boldoguljon például, de lehet 1-2 év múlva már szivesem belevágna. Ez csak az én gondolatom, bár lehet azért mert rám meg ráerőszakolták az egyetemet amit gyűlöltem, és most okjt végzek amit imádok :D

Szerintem meg az is szép dolog hogy miattad otzhon maradna, tehát személy szerint én engedném csinalja azt amit az ő szive diktál, 1-2 év mulva se lesz lemaradva semmiről sem.

2019. ápr. 13. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!