Elvárják a megbocsájtást de változtatni nem akarnak-apám alkoholista nem dolgozik a környék aljával barátkozik és mindig én adok pénzt- de nekem elegem van ez a személy már nem az apám. Mit lehet tenni?
1. A pénzedhez ne legyen hozzáférése! Se készpénz, se kártya!
2. Ne adj pénzt, csak létszükségleti cikkeket vásárolj neki (kaja, borotvahab igen, alkohol, cigi nem)!
3. El kell költözni: Egyedül, össze baráttal vagy barátnővel.
"És akkor mi lesz apámmal?"
Felnött ember, saját magáért felelös, majd kitalálja, mi legyen vele.´, ez nem a te dolgod és nem a te felelöséged!
Éld a saját életedet. Senkin nem tudsz akarata ellenére segíteni és ezt nem is lehet. Ő majd tesz magáért, ha akar, ha neki ez jó így, akkor jó, mindenki úgy él, ahogy akar, felnőtt ember... Biztosan a baráti köre is megfelelő számára (írtad kikkel barátkozik)...
Kapcsolat megszakítása lenne a legkézenfekvőbb szerintem.
Sajnos nekem a bátyám alkoholista (szüleink nem élnek már). Engem sokáig pénzkiado automatának nézett. Egy éve nem adok neki pénzt mert elissza és a lakást sem tartja rendben.
Javaslom tedd Te is ugyanezt, mert van akin nem lehet segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!