Mit gondoltok arról, ha valakit 24 évesen még a szülei tartanak el, mert orvosi egyetemre jár és nincs ideje dolgozni? Egy kis albérletet is fizetnek Bp-n. Mondjuk van rá pénzük, nem gond nekik. Ciki attól még?
Én érettségi után 3 év (munka) után tanultam tovább, és nem volt kérdés a család számára, hogy ha nappalin tanulok, akkor (újra) eltartott leszek. Vállaltam ugyan kisebb munkákat, utolsó évben már félállásban dolgoztam is, de megélni azért nem tudtam volna belőle.
Teljesen más az, amikor harmincas, sőt akár negyvenes, évek óta dolgozó (vagy éppen nem dolgozó, de nem is tanuló) felnőtteket is a szüleik tartanak el. Na az már "ciki".
Kérdező én orvosként úgy gondolom, hogy sajnos lassan orvosnak lenni önmagában is ciki. Nulla megbecsülés se anyagi, se erkölcsi se semmilyen, és a befektetett időd és energiád soha sem fog megtérülni...
A mai világban el kell menni vagy asztalos aki vagy kőművesnek vagy informatikusnak ha normális életet akarsz. Az egész orvosi pályának semmi értelme...
Én 20 éves vagyok, most végzek az első évemmel és albérletben lakom, mert a kollégiumban képtelen voltam tanulni, pedig előtte 5 évig középiskolai kollégiumban éltem, de az merőben más volt.
A kérdést nem is igazán értem, egyetlen csoporttársam sincs aki önellátó lenne. Nem is nagyon lehetne, nincsen végzettségünk, leszámítva az érettségit. Pont azért tanulunk, hogy legyen egy szakmánk, amivel aztán dolgozhatunk.
Szerintem egy gyerek támogatása nem 18 éves koráig tart, hanem - a családi tőke kapacitásához mérten - amíg tanul.
Nem gazdag “orvoscsaládból” (nem pejoratív értelemben!) származom, mégsem volt sosem konfliktus ebből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!