A szülőknek ez miért nem esik le?
Általában a gyereket hidegen hadja a jegye, mondván hogy úgy is megél, sokan a sulit is ott hagyják idővel. Ezért próbálja az ilyen gyereket ösztönözni a szülő.
Akkor ott vannak a maximalista szülők, akik nem tudják elfogadni, hogy a gyereke gyengén teljesít, mondván, hogy nem tanul eleget és lust, mert ha tanulna nem kapna rossz jegyet.
Amúgy nem mindegy, hogy sorra hordja haza az egyest, vagy a sok ötös között van egy hármas és már ő lett a világ hülyéje...
Szerintem is hülyeség. Akit nem érdekelnek a jegyei azt nem hatja meg ha a szülei leszidják, akinek meg csak becsúszott egy rosszjegy a sok jó közé, az meg úgyis kijavítja.
Apukám (volt) olyan hogy folyton a jegyekkel, a tanulással csesztetett, pedig az osztályból az egyik legjobb tanuló voltam. Sokszor anyának sírtam, hogy nem merek elmondani apának egy jegyet. Eredmény: Ma már alig osztok meg vele bármit az életemből, csak felszínes dolgokról beszélgetünk, nem érzem hogy normális szülő-gyerek kapcsolatunk lenne.
"Mármint, miert érzik szükségesnek hogy egy-egy rossz jegyert lecsesszenek, vagy megbüntessenek, mikor egyertelmu hogy a gyereket is zavarja. "
Azért aközött van különbség, hogy egy gyerek azért kap rossz jegyet mert a tananyag meghaladja a képességeit, hiába tanult rá rendesen, vagy azért mert lusta volt és cseszett tanulni, helyette csak a gépet meg a telefont nyomkodta. Az utóbbi esetben jogos a lecseszés.
A gyerekvállaláshoz nem kell engedély és sokan rajtuk keresztül akarják magukat megvalósítani.
Sok szülő csőlátó, azt hiszi, hogy az az egyetlen sikerhez vezető út, ha tanul a gyerek, az eszközeik meg elég fejletlenek. Ők is ugyanolyan tökéletlenek, mint a csemetéjük :)
Alapvetően jó tanuló voltam, ha becsúszott egy-egy rosszabb jegy, anyu világvégének élte meg. Sokszor nem is mertem neki bevallani, apukámmal irattam alá az ellenőrzöm, neki csak akkor mutattam meg amikor már sok 4-es 5-ös volt utána. :)
És hogy miért áriázott mégis? Mert más dolgom se volt, mint tanulni... :)
31/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!