Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szólnál hozzá, ha a 16...

Mit szólnál hozzá, ha a 16 éves gyereked ezt találná ki?

Figyelt kérdés

Az iskola mellett elmegy dolgozni, és a megkeresett pénze 75%-át oda akarja adni a szüleinek, hogy "ne a nyakukon élősködjön".

Ti mit tennétek egy ilyen helyzetben? Tudni kell a gyerekről, hogy nagyon alacsony az önbecsülése, tehernek tartja saját magát, és ezen az indokolatlan érzésén akar így enyhíteni.

Az anyja vagyok, és hiába próbálom lebeszélni róla, hogy majdnem az egész fizetését odaadja, hiszen még kiskorú és tanul, és egyáltalán nem lenne kötelessége "beszállni a költségekbe", ő ragaszkodik hozzá.

Arra gondoltam, hogy ha ez tényleg megnyugtatja a lelkiismeretét, akkor megengedem neki, hogy odaadja a fizetése 3/4 részét, viszont ezt az összeget titokban félreteszem neki, és majd meglepetésként 18 éves korában mind visszaadom. Szerintetek jó ötlet?

2019. márc. 31. 11:11
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
37%
Engedném és félreraknám neki későbbre a pénzt, amit ad.
2019. márc. 31. 12:22
 12/22 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem a tegnap nagy nehezen törölt kamugyáros mai dobása, de ha egy gyereknek kórosan alacsony az önbecsülése (ép lelkű gyereknek még véletlenül se jut eszébe a 'szülein élősködés' kifejezés), arról kifejezetten a szülei tehetnek, és kifejezetten az ő kötelességük ezt helyrehozni. Ha valakire ennyire szeretetteljesen, melléállóan odafigyel a szülő, mint ami a kérdésből lejön, annak nem alacsony az önbecsülése.
2019. márc. 31. 12:28
 13/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat, még egyszer átbeszélem a dolgot a gyerekemmel!

Utolsónak: Nem mintha bármi köze lenne a kérdéshez, de nem a vérszerinti anyja vagyok. Az édesanyja, egy nárcisztikus hárpia 9 éves koráig nevelte, azalatt bőven volt elég ideje teljesen lerombolni az önbizalmát, de mióta nálunk lakik, már valamivel jobb lett a helyzet.

2019. márc. 31. 12:49
 14/22 anonim ***** válasza:
20%
Látom, újabb fordulatot vett a csavaros történet. Egy nevelőanya nem mondja azt magáról, hogy az anyja vagyok, hanem azt mondja, hogy a nevelőanyja vagy körülírja, hogy a férje előző házasságából származó gyerekről van szó. De amúgy 9 és 16 éves kora közt, egy másik közegben nevelkedve még bőven lett volna idő az önbizalmát helyreállítani.
2019. márc. 31. 13:29
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon nagy hülyeség!

Egy gyerek (még 16 évesen) is egy befektetés, ilyenkor pénzt és időt kell belefektetni, hogy tanuljon (iskolát tananyag + nyelvek), utána egyetemre menjen, és 22-23 évesen már nettó 300at keressen, 30 évesen pedig nettó 500at. Ez lenne a befektetés lényege.

Ha ennek ellenére 16 évesen iskola és nyelvtanulás helyett 600 Ft-os órabérben dolgozik, akkor oké, hogy visszahoz egy kis aprópénzt, de így 18-20 évesen csak nettó 150et keres, 30 évesen pedig nettó 200at, maximum. Szóval az úgy egy meglehetősen rossz befektetés volt.

Gyerekként tanulni, tanulni és tanulni kell!

2019. márc. 31. 13:30
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

"1. Nem kiskorú, hanem fiatalkorú."

Kiskorú.

A szezont a fazonnal sikerül keverni.

A PTK szerint kiskorú, a BTK szerint fiatalkorú.

A munkavállalásnak semmi köze a BTK-hoz, így a kiskorú a megfelelő szó.

2019. márc. 31. 16:31
 17/22 anonim ***** válasza:
51%

Minden gyerekunk dolgozott 16 eves koratol

Nem kellett hazaadni

Abbol a penzbol tettek le a jogositvanyt es vettek luxus dolgokat maguknak.

Soha nem volt gond iskola munka kombival

2019. márc. 31. 17:50
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

1. ha ragaszkodik ehhez, hogy egész évben dolgozzon és nem megy a tanulás rovására, akkor engedném neki, és emellett sokat "dolgoznék" rajta, hogy nőjön az önbecsülése.

2. Igen, én is félretenném neki, és később odaadnám.

2019. márc. 31. 20:22
 19/22 anonim ***** válasza:
75%

#14 ha hét éve neveli és szereti ezt a gyereket, akkor ő az anyja, és pont. Az csak a háttér megértéséhez kellett, hogy tudjuk, hogy nem a vér szerinti.

Kérdező, szerintem erősítsétek az önbizalmát, dicsérjétek sokat, esetleg küldjétek valami sportra vagy ilyesmire, amiben sikeres. Helyre lehet hozni, amit a hárpia anyja elrontott.

2019. ápr. 1. 14:51
 20/22 anonim válasza:
31%

Oké, már kissé lejárt téma a kérdés, de mindenki aki azt mondta hogy nem jó anya a kérdező mert a gyereke önbizalom hiányos:

Az esetek nagy részében ez egyáltalán nem a szülő hibája képzeljétek.Ezt bárki előidézheti az említett vérszerinti anya, a suliban a közösség, egy idegen az utcán, bárki. Sőt vagy akinek genetikai hajlama van rá.

Szóval ne szó

2019. aug. 25. 08:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!