Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Félek hazamenni. Mit tegyek?

Félek hazamenni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Anyuámmal múlt héten összevesztem. Pontosabban a fejemhez vágott egy sor dolgot, és az egyik "vádnál" megpróbáltam megvédeni magamat.

Nem nagy dolgokon állt a veszekedés: miért nem volt eddig kétszer készen a fizika házim, miért nem porszívóztam ki múlthét hétvégén (mikor igazából az egész család, engem is beleértve kirándult), miért vannak beírva az e-naplóba igazolandó órák. Az utóbbihoz hozzátette hogy hogy tehetem hogy és mit gondolok magamról, hogy nem járok be órákra. Erre reagáltam kissé hevesen: megkérdeztem, hogy azt hiszi hogy nem járok be órákra? Mindigis szófogadó voltam, sosem szóltam vissza, ezért még idegesebb lett, és csak mondta tovább hogy milyen rossz gyerek vagyok, és feladta a neveléssemet (mert megkérdeztem múlthéten, hogy csináltathatok-e a jobb fülembe egy második fülbevalót, és nyárra befesthetem-e majd a hajam végét vörösre)

Egész héten nem szólt hozzám anyu, nem kaptam ennivalót az iskolába, stb.

Nem beszéltük meg a veszekedést.

Tegnap suli után írtam neki egy levelet, amiben kifejtettem amit gondolok. Elmagyaráztam a hiányzásaim okat, amiről tudott is, de gondolom elfelejtette... a hiányzásaim oka nem a lustaság volt, ugyanis az iskolai sport klubbal voltam meccsen, és egy interjún ugyancsak az iskola miatt, amit a tanárok igazolnak.

Miután ezeket leírtam, és bocsánatot kértem a levelemben, elkezdtem pakloni hogy hétvégére lejöjjek édesapámhoz. Szólni aartam anyukámnak erről, de telefonált, így csak nem sokkal az indulásom előtt tudta meg hogy el akarok otthonról menni, így azt hitte hogy nem akartam szólni...

Most szombat van, nem tudom mikor menjek haza. Félek hogy mit fog mondani, hogy megutál. Nemtudom mikor menjek haza. Nem akarom hogy mégjobban lehordjon, mostanában alapból kissé depresszív hangulatom van.Erre még ez is...

Gondolkoztam hogy pszichológushoz kéne járnom. Szóljak erről neki ezek után?

Mit kéne kezdenem ezzel az egész helyzettel?

Nem nagy dolog, de ennyire még sosem vesztünk össze anyukámmal...

2019. márc. 30. 15:13
1 2
 11/12 anonim válasza:

Voltam hasonló szituációban. Egyedül nevel anyukám minket is és ugyanilyen volt. És csak volt! Ugyanúgy azt éreztem, amit ti, sosem hallgatott meg, nem számított a véleményem, állandóan hibáztam és soha sem dícsért. A vitákban ő sértődött meg mindig holott nekem kellett volna vígasz (úgy tűnt igazságosnak).

De nem láttam még a valóságot. Anyukám egyedül maradt, sok teher alatt és miattunk nem törhetett össze. Hirtelen kellett felnőnie, mert már nem volt ott apa, aki segíthetett volna. Én mitől érdemelnék meg bármit is? Beadhatott volna egy árvaház a is, de nem tette. Össze volt törve a fájdalomtól, de mégis valahogy összeszedte magát és megkeményedett. Az az ember, aki másoknak rosszat okoz, az nem direkt teszi. Azt adja, ami éppen benne van. Ha én ezt józanabbul látom, akkor sokkal szerencsésebb vagyok én, a "Meggyötört lány" mint az, aki ebben él és lehet már jóideje nem látott 'fényt'. Hiába én vagyok a gyerek, de anyának van nagyobb szüksége rá, hogy gondoskodjanak a szívéről. És nem kell az eltartott gyerek szerepét játszanom. Mind a ketten ugyanúgy emberek vagyunk. Ha adsz neki több szeretetet, akkor nem fog szívtelenül beszélni. Elkezdtem megtanulni nem arra odafigyelni, hogy én velem milyen sok rossz dolog történik, hanem rá, hogy hogyan tudok neki segíteni. Ha elpecsételed javíthatatlan aki és elfutsz a dolog elől, akkor azzal csak rosszabbítod a helyzeted, és ami még rosszabb: anyukád nem kap esélyt, hogy újra élhessen, boldog legyen. Osztozzatok meg a családi terheken, Fitness helyett(vagy torna közben) egy kis porszívózás, a fürdőkádi pancsolás helyett kéz és Lélek melegítő mosogatás. Nehéz nem sajnálni magunkat, dehát ez kell a felnőtté váláshoz. Azt mondom, hogy jó tanárod az Élet, azt tanítja, amire szükséged van, meg akar erősíteni, hogy ne emberi cselekedetekre tekints, hanem a benne lévő jóra. Hogyan barátkozol emberekkel?

Én jártam pszichológushoz és ráférne mindenkire, mert jót tesz, mindenki megélheti kis problémák an is a nagy fájdalmat és még ingyen is van. Én a pszichológus áll eltöltött idő alatt jöttem rá, hogy mennyire sajnáltatom magamat magam előtt. Minden problémámnak ez volt az alapja. Ezért féltem, ezért voltam lusta és ezért próbáltam mindig mentegetőzni. Az a hang, amelyik a félelmet mondja, az a testem, mert lusta. De te tudod irányítani. Döntés jogát megkaptad.

Anyukámmal azóta megosztom a szívem legmélyét is. De nem csak vele. Valahogy megnyíltam a világ előtt is. És amikor a szívemen érzek valamit, amikor a szívem érzi, hogy itt cselekedni kell, adni, segíteni, szólni, szabadnak érzem magam megtenni. Függetlenedtem az emberek gondolatától, viszont érdekelnek, mert valamiért hallanom kellett. Vagy az akar engem építeni, vagy nekem kell azt. Milyen szép is az élet, mióta a Krisztus Jézusban felszabadultam. Kívánom mindenkinek, hogy bízzon az Úrban, kérje meg egészen nyugodtan, az Atya teremtette az Utamat és ő már jobban ismeri, mint én, aki még sosem jártam rajta. Győzzön az élet! Nézd: [link]

2019. márc. 31. 22:39
 12/12 anonim ***** válasza:
37%

Anyad beteg allat. Ha teheted ,maradj apadnal. Minel elobb koltozz el anyadtol,kulonben teljesen tonkretesz. Alaassa az onbizalmad.

Tipikus mergezo szulo. Olvasd el: Susan Forward: Mergezo szulok c. konyvet.

Agymosasra NEKI kell jarnia. Te normalis vagy.

Alap,h etrlt biztosit az iskolaba. Ha nem tiltott le a hutorol,csinalhattal volna magadnak vmi kajat.

A 7-es valaszolo egy hasonlo idiota,mint a kerdezo anyja. Az ilyen szulo egy korhazban egyedul fog meghalni ehen. Mert senki se fog segiteni rajta.

N/37

2019. ápr. 1. 02:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!