Akinek 110 ezer alatti a fizetése, hogy tud hazaadni a szüleinek vagy elköltözni albérletbe? Megélni? Jelenleg 102 ezer forint a fizetésem de semmire nem elég.
A munkahelyem 55kmre van tőlem ahol a szüleimmel lakom. Vonatra buszra kell bérlet amit nem támogatnak 100%ban. Ez a fix kiadásom 25900ft havonta. Mellé 21000ft a telefonszámlám + internet. Havi 11000ft a cukorgyógyszer. Ami marad elmegy ételre meg adok haza is. Van diplomám, két nyelvvizsgám de a környéken nincs munka legjobb lehetőségem ez ahol vagyok, vagy mehetek a mercedes gyárba. De akkor ott meg végleg semmi értelme a diplomának meg annak, hogy minek tanultam ennyit. A szüleim amit tudnak támogatnak de nekik maradt a szívbeteg nagymama gondozása. Semmit sem várok el tőlük meg nem is fogadok el.
Azt érzem nincs értelme az életemnek. Heti 6 napot dolgozom 8 órában a semmiért. Váltanék ha lenne jobb munka de nincs. Ahová a szakmám jó lenne ott nincs felvétel. Mikor elkezdtem az egyetemet mindenki úgy mondta mennyi lehetőség lesz, mindenhol munkást keresnek. A gyakorlati helyemre nem vettek fel, mert nincs tapasztalatom. Önkormányzatoknál létszám stop van.
Lassan ott tartok elmegyek külföldre mosogatni vagy bármit mert azaz ismerősöm akinek nincs érettségije sem jobban él cipruson mint én.
Gyorsan kiszamoltam, ha a buszberletet levonjuk, akkor óránként kevesebb, mint 400 forintos órabèrt kapsz.
Fiatal vagy, miért maradnal? Nyugat Európaban van, ahol a minimum bruttó òrabèr 20 euró felett van. Lehet a megèlhetès is dragabb, de ennél az óránként 400 forintnal csak jobb lehet. Ebből nem lehet jövőt, gyereket, férjét, saját otthont tervezni. Ne hagyd, hogy így kihasznaljanak, keress mást..
Szerintem ez már a támogatott bérletek ára (55km csak buszra bérlet valami 50 ezer körül van tutira). Nem tudom megvan - e még ez a csomag ami nekem, havi 7 ezerért korlátlan internet + néhány perc és SMS van a csomagban, ez is olcsóbb. Vagy ha más is netezik, olyankor amikor nem vagy otthon, dobjátok szét a számlát. Esetleg modemes internet ha még van: kis USB eszköz kell hozzá, meghatározott mennyiséget tudtok elnetezni, de 2-3 ezer forintokért, és bőven elég ha nem sorozatozni akartok rajta.
Egyébként kérdező sajnos a minimálbér fölött kapsz (taps taps Magyarország), de ez így nagyon gáz. Merci gyárat kéne bepróbálnod, veszteni valód nincs, így sincs sok szabadidőd de legalább még szrul is keresel. Hajrá, keress valamit, mi ezt nem léphetjük meg helyetted
Ennyi pénzből sehogy, semmi nem lehetséges, sem most, sem később.
Ha mindenáron a szakmádban szeretnél dolgozni, akkor menj el a merci gyárba mondjuk 1 évre, tegyél feélre amennyit csak tudsz, hogy el tudj kötözni oda, ahol a szakmásban dolgozhatsz.
Bár kérdés, hogy mi a szakmád és az ország már területein mennyit tudnál keresni vele.
Mert ha semennyit, vagy hasomlóan keveset, akkor semmi értelme szenvedni, eb kell látni, hogy hiába a sok tanulás, meg a diploma, megélni nem lehet belőle, marad a gyár, az átképzés, a külföldi munka.
Azt kell kitalálnod, megéri-e éhen halni, vagy inkább teszel a jövődért, még a az azzal is jár, hogy más területen kell elhelyezkedned.
Én elköltöztem Budapestre.
Eleinte munkás szállón laktam majd albiban (most már saját hitelesben, de ez lényegtelen, csak kicsit vagánykodtam 😀)
Nettó 260 ezret keresek plusz kafetériák, bónuszok, stb. Államigazgatási diplomám van de logisztikában helyezkedtem el. És én még nem keresek olyan jól, csomó ismim nálam többet kap.
Költözz, keress más munkát pl Merci iroda??
Tesóm a Samsung irodáján van Szolnok megye és 400 körül kap kézbe. Igaz 10 éve ott van, de kezdője is jó volt.
Ja és igen nekem 3500 ft a telószámlám amúgy csak :D
Ha ilyen keveset keresel, akkor máskor ne hozz részletre telefont ki.
Valamiért mindig azok az emberek járkálnak több száz ezres készülékekkel, akik a legnehezebben tudják kifizetni.
Máson nem nagyon tudsz spórolni, ennyi pénzből nagyon nehéz. Én annyit tudok tanácsolni, hogy keress mást és mondj fel.
Ennél csak jobb lehet.
Esetleg másik végzettségen nem gondolkozol? Hiába van diplomád így.
Lehet egy okj-val jobban járnál munka mellett elvégzve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!