Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért várja el egy szülő,...

Miért várja el egy szülő, hogy a gyereke fusson utána, könyörögjön, mint egy pincsi?

Figyelt kérdés

Normális az ilyen egyáltalán. A szüleim évekkel ezelőtt elváltak, eléggé gyerekesek, azt hiszik nekik minden jár.

Mindig nekem kellett náluk kezdeményezni. Apámmal 6 éve szakadt meg a kapcsolat, mert nyáron nem mentem el hozzá nyaralni, és lehordott ezért engem minden szemétládának. Amikor meg előtte nála csesztem el a nyaraimat, akkor nem törődött velem, csak a lelki gondjaival csesztetett, meg párkapcsolati ügyben kért tőlem tanácsot, amit meguntam.

Anyámmal egy hónapja szakadt meg a kapcsolat és azóta nem keres. Komolyan nem értem, hogy az ilyeneknek mi bajuk. Gyerekként is ha megsértődtek, szabályosan esedeznem kellett a bocsánatukért, könyörögnöm térden állva, mert ha nem így tettem, akkor levegőnek néztek hetekig.

Nem gondolják, hogy felnőttként is majd utánuk megyek esedezni a nagy semmiért, ugye?

Szimplán azért, mert saját életem van és nem ők vannak központi szerepben. Amúgy meg ott az egész család, anyámnak mindig valaki a segítségére siet.Legutóbb költözés volt, amiben a testvéréék segítettek. Én meg persze le voltam hordva, hogy ott lett volna a helyem nekem is segíteni. Nekem előtte nem szólt, hogy segítség kell. Ezt sem értem, hogy miért nem tud anyám kérni, miért várja hogy játsszam a gondolatolvasót.

Barátomnál azt látom, hogy keresik a szülei, bevonják dolgokba, kérnek ha kell valami és nem várják el, hogy kitalálja a gondolataikat. Szóval vele normálisan viselkednek a szülei, sose kellett könyörögnie nekik, nem büntették a semmibe vétellel.

Az én szüleim meg olyanok, mint valami nagyranőtt, sértődős hülyegyerek.

Néha már hiányzik egy normális anya és apa.

2019. márc. 24. 09:10
 1/8 anonim ***** válasza:
80%
Kicsit tűnj el az életükből útánna ők kezdenek majd keresgélni.
2019. márc. 24. 09:13
 2/8 A kérdező kommentje:
Apám 6 éve nem keres, anyám már egy hónapja. Tartom magam.
2019. márc. 24. 09:16
 3/8 A kérdező kommentje:
Hármaska! Ne hisztizzél már jó? Lapozz tovább, hasztalanok a megnyilvánulásaid. Ok? Lépj le innen és fejezd be a hisztit.
2019. márc. 24. 09:32
 4/8 anonim ***** válasza:
94%
Mert valójában nem érdekled őket. Ez a szomorú valóság. Van ilyen..
2019. márc. 24. 09:41
 5/8 anonim ***** válasza:
88%

Olvasd el Susan Forward Mérgező szülők című könyvét.

Jó nehéz hátizsákkal élsz. Ha kell, fordulj pszichológushoz, mert az összes jövendő kapcsolatdat és a gyerekeiddel való kapcsolatot is veszélyezteti ez a háttér.

2019. márc. 24. 09:51
 6/8 anonim ***** válasza:
95%

Ha gyerekkorodból is ilyen emlékeid vannak, attól tartok, pontos a diagnózisod: olyanok, mint a sértődős hülyegyerekek.

A lelkükben valószínűleg kb. öt évesek maradtak, aminek nyilván megvan az oka, csak téged ez nem vigasztal. Bizony , felnőtt szülők nélkül kellett töltened a gyerekkorodat, és most felnőtt szülők nélkül kell felnőtté válnod.

Pszichológus, önismereti csoport, és hasonlók segíthetnek.

2019. márc. 24. 09:55
 7/8 anonymousreview60 ***** válasza:
67%
#6: +1
2019. márc. 24. 10:36
 8/8 anonim ***** válasza:
58%

Hú, de utálom az ilyen viselkedést. Ez a legrosszabb, néha gyerekként nekem is volt ilyen, hogy "összevesztem" anyummal, s akkor nem szólt hozzám, levegőnek nézett, de nem ilyen sokáig, mi azért 1 nap alatt rendbe tettük a dolgokat köztünk. Utálok így veszekedni, szerencsére a férjemmel, ha össze is kapunk, utána kis idővel tisztázzuk a dolgokat, nincs semmibe vétel. Sosem értettem mire jó ez, főleg egy gyerekkel kapcsolatban, ráadásul akár napokig, hetekig. Bocsi, hogy nem tudok segíteni, de kikívánkozott belőlem. Lehet le kellene ülnötök egyszer, már ha újra beszéltek még valamikor, s elmondanod a szüleidnek, hogy ez nem konfliktuskezelés, s mennyire rosszul esik neked, hogy ők így "vitáznak", bár szerintem ez inkább csak besértődés részükről. S örülnél, ha felnőttként kezelnének.

n35

2019. márc. 24. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!