Megszabhatják a szüleim hová mehetek, és mire költhetem a pénzem 18 évesen?
Egy vidéki nagyvárosban élek. Szeretem Budapestet, ezért az elmúlt évben négyszer mentem a fővárosba. Háromszor kedvtelésből, egyszer pedig egy rendezvény miatt. Egy bizonyítvány igénylést kell elküldenem, ezt tehetem postán, de személyesen is intézhetem. Gondoltam összekötném a kellemest a hasznossal, és személyesen adnám le a címzettnek, majd városnézéssel tölteném a nap többi részét majd késő délutáni vonattal indulnék haza. Ezt vázoltam anyámnak, majd közölte, hogy nem mész sehová. Nem igazán értettem, mivel nagykorú vagyok, és a bankszámlámon lévő pénzből finanszíroznám. A bankszámlámon lévő pénz nagy része a szüleimtől van, suli mellett nem igazán találtam megfelelő diákmelót. Amikor felhoztam, hogy miért ad pénzt, ha nem költhetem arra amire szeretném, azt a választ kaptam, hogy "arra, hogyha el akarsz menni a barátaiddal sörözni".
Nem igazán értem, hogy számomra két kellemes program közül ő miért akarja megszabni, hogy melyiket választhatom, főleg úgy, hogy a két "aktivitás" egyaránt 5000-5500 Ft körüli összegnél tetőzik.
Persze, hogy megszabhatják, hisz te is mondtad, ez az ő pènzük.
18 èvesen pedig az ember mèg buta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!