Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy reagáltok rá/viselitek...

Hogy reagáltok rá/viselitek el, ha a szüleitek élvezettel szégyenítenek meg?

Figyelt kérdés
Bármilyen válasznak örülök!
2019. márc. 16. 19:53
1 2
 1/14 Krisztina1117 válasza:
39%
Miben nyilvánul ez meg?
2019. márc. 16. 20:25
 2/14 anonim ***** válasza:
19%
Hogyan szégyenítenek meg, többi rokon előtt?
2019. márc. 16. 20:33
 3/14 anonim ***** válasza:
78%
De hogy a kérdésedre válaszoljak, az én szüleim pl. rendszeresen ironizáltak velem (vagy a rovásomra), persze leginkább családon belül, rokonok előtt is (nagymama, nagynéni, unokatesó ha jött, akkor is). Azt hitték, hogy ők aztán k...va viccesek. Én tűrtem, mert megszoktam, jobb híján én is mosolyogtam (de belülről sírni volt kedvem). Aztán amikor a férjemmel mentem a szülői házba, apám egyik vacsinál újra kezdte, ránézve a férjemre, kb. hogy "ugye, milyen baromi vicces vagyok". Na, hát a férjem erre nem volt vevő, hogy engem cseszegetnek, velem ironizálnak. Szóban csak azért nem állította le apámat, mert a szüleim házában volt ez a dolog, de elég komolyan, tárgyilagosan nézett apámra, halvány jele sem volt annak, hogy hű de humorosat mondott. Aztán így apu leállította magát. (Férjemnek örök hála ezért, elég volt egy pillantás, amivel "megvédett", azóta velem senki nem szórakozik, ha a szüleimhez látogatunk.
2019. márc. 16. 20:38
 4/14 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy a kérdésem feltevése miért hangzik úgy, mintha személyes problémám lenne, de mindegy. Nem fogom itt ecsetelni, mennyire rossz nekem. És biztos vagyok benne, hogy ilyen már mindenkivel volt.

Nekem csak egyszer volt olyan, hogy valamikor a nézésem is elég volt. Idegesített, hogy az előadáson két lány jóval mögöttem dumált, és csak a hátranézésemre halkabbak lettek. Az jó érzés volt, nem csak az idegesítő hang alábbhagyása miatt. Nem is tudom, biztos nem itt tartanánk, ha ennyivel minden probléma megoldódna, vagy ha a gonoszok észrevennék magukat.

2019. márc. 16. 21:02
 5/14 anonymousreview60 ***** válasza:
#3, a szüleid azóta bocsánatot kértek?
2019. márc. 16. 21:02
 6/14 anonim ***** válasza:
60%
5-ös: Nem kértek, ők szerintem nem vették észre, hogy mekkora taplóság volt (amúgy is évek óta, gyerekkorom óta csinálták velem ezt). Csak a férjemben emberükre akadtak. Szüleim amúgy valamiért azt hiszik, hogy nekik ez jól áll, és hogy az ironizálás simán belefér családon belül (pedig k...vára nem, főleg, hogy a célpont mindig én voltam.)
2019. márc. 16. 21:12
 7/14 anonim ***** válasza:
36%

Kérdező, 4-es hozzászólásodban nem értem, hogy mit elégedetlenkedsz, meg célozgatsz, meg picsogsz. Azt kérted, bármi ilyesmit írjunk le (legalábbis bármi válasznak örülsz). Ehhez képest biztosítasz mindenkit, hogy te nem fogod leírni, mi a gondod (mondjuk kibírjuk szerintem), csak akkor ne elégedetlenkedj a válaszokkal. Nem tudom, a nézéssel más helyretevése hogy jön össze azzal, hogy a moziban is bevált, amikor dumáltak mások. Amit írtam, TELJESEN más volt, a kérdésedben feltett megszégyenítés, amit a férjem egy pillantással lerendezett.

De akkor ne rébuszokban beszélj, vagy írd meg, milyen válaszokat szeretnél.

2019. márc. 16. 21:15
 8/14 anonymousreview60 ***** válasza:
100%
Akkor esetleg tarts görbe tükröt a szüleidnek.
2019. márc. 16. 21:32
 9/14 A kérdező kommentje:
7-es, így igaz, a most leírt rimánkodásodnak is szívből örülök.:) Eltérőek a képességeink.
2019. márc. 16. 22:59
 10/14 anonymousreview60 ***** válasza:
#10: Tegnap még ott volt a szöveg a "Bármilyen válasznak örülök!" felett.
2019. márc. 17. 08:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!