Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van ez? Hogy történhet meg?

Miért van ez? Hogy történhet meg?

Figyelt kérdés
Apámról van szó.Vagyis nem az,csak biológiai(EZT mindjárt kifejtem).Anyával elváltak,még amikor 6 éves voltam.Anya akart válni,mert nem jöttek ki jól.Soha se keresett engem ahogyan a nővéreimet se.A láthatáson nem fogadott minket(két hetente három nap+plusz iskolai szünetek fele).Néhányszor engedte ,hogy elmenjünk hozzá,de sokszor nem nyitotta ki az ajtót,nem engedett be minket.Amikor meg igen akkor lerakott minket mamánál.De amikor ténylegesen nála voltunk(1-2 -ször),akkor nem éreztük jól magunkat,bezárkózott a szobájába.Sértegetett minket,hogy csúnyák,dagadtak vagyunk(egyik sem igaz).Ezek után már nem kerestük.De ő se minket soha.Szülinapra,névnapra,karácsonyra még egy sms-t se ír.Az a durva,hogy nem is anya hanem ő akart gyerekeket,sőt még akart volna egyet.Azóta új "életet" kezdted,új feleség,új három gyerek.(de ott se jó apa).Gyámügy már kétszer is kiment,mert kizárták a gyerekeket.Se lelkileg,se anyagilag nem támogat minket.Az lenne a kérdésem,hogy miért ilyen?Esetleg veletek is történt már ilyen?Egyébként nővéreim már felnőttek,én még 16 vagyok.

2019. márc. 16. 17:10
 1/6 anonim ***** válasza:
85%

Nekem az ex anyósom volt ilyen. Szült 4 gyereket ,de sosem foglalkozott velük,szerintem mentálisan komoly problémái vannak,éheztette ,verte őket,és divat volt ott is kizárni a gyereket a házból,akár télen is.

Sajnos senki nem gátolja meg az ilyen elmebetegeket,hogy szaporodjanak,ez az oka . És a magyar törvénykezés sem túl effektív a bántalmazókkal szemben ,szóval sokszor büntetlenül tehetik ezt meg . Sajnálom,hogy ilyen az apád,próbálj meg túllépni rajta és élni az életed ,mást úgysem tehetsz.

Illetve sokan csak azért vállalnak gyereket,mert "így szokás" ,de bele sem gondolnak mivel jár ez és nem is alkalmasak szülőnek .

2019. márc. 16. 17:26
 2/6 anonim ***** válasza:
76%
Túl kell lépni rajta mást nem tudsz tenni. Nekem is olyan drága jó apám van, hogy 3 évig könyörgött anyunak hogy én legyek (anya ekkor már 42 éves volt tehát nagy volt a veszély). Folyton úgy csinált mintha imádna, utána megcsalta anyát, anya beadta a válást azóta le se sz.rt.
2019. márc. 16. 17:50
 3/6 anonymousreview60 ***** válasza:
12%

Találgathatunk csak, de neked ezt meg kellene kérdezni tőle, úgy könnyebben le tudnád zárni az apa hiányát magadban.

Lehet, hogy a válás vagy hogy anyátok egyáltalán válni mert, okozott sértődést benne anyátok és onnanvaló gyerekei iránt. Lehet öröklött rossz minta, hogy őt is elhanyagolták gyerekkorában.

2019. márc. 16. 18:17
 4/6 anonim ***** válasza:
85%
Hogy miért ilyen? Mert buta. A sötét emberek a szexhez is sötétek, és nem foglalkoznak a fogamzásgátlással még akkor sem, ha nem akarnak gyereket. Nelegyél lelkibeteg egy olyan nyomoronc miatt! :D
2019. márc. 16. 18:58
 5/6 A kérdező kommentje:
Megkérdezni tőle nem tudom.A telefont nem veszi fel,az ajtót nem nyitja ki.Egyébként tervezett gyerek vagyok,szóval nem a védekezéssel volt baj.Mamám jó szülő volt,ahogyan papám is,sose verték.Ezért nem a mintával van baj.Anya szerint valami mentális betegsége lehet.
2019. márc. 16. 19:47
 6/6 anonymousreview60 ***** válasza:
Ha vele nem tudsz beszélnu, akkor neked kell kialakítani egy olyan interpretációt, amivel magyarázatot szolgáltatsz magadnak a kérdéseidre, és tivább tudsz lépni. Ebben rengeteget segíthet a terápia, ha együttműködsz a terapeutával.
2019. márc. 16. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!