Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Én látom rosszul, vagy anya...

Én látom rosszul, vagy anya tényleg ennyire engedékeny?

Figyelt kérdés
A történet az, hogy van egy nővérem, aki régen nagyon jó gyerek volt, de most, hogy 17 éves egyszerűen megváltozott teljesen. Eddig sehová sem járt,mert nem ihatott, most pedig, hogy már meg van neki engedve mindig menne valamerre. Sok beszélgetését hallottam, amikben azt ecsetelte, hogy mennyire szét volt csapva, és szerintem javarészt ezért hívják a fiúk bulizni, mert nem sok lány csinálja ezt mint ő, hogy ennyire elengedné magát. És anya pedig elnézi neki, pedig ez egy lányt eléggé leminősít. De ez még a kissebbik gond. Az is baj, hogy a testvéremnek nem lehet nemet mondani. Addig győzködi anyát, amíg meg nem tesz neki mindent( pia vásárlás, időkorlátlanság buliban), ha pedig anya nem enged, akkor elképesztően beszél vele. Tiszteletlenül ordibál vele. Apának és nekem már elegünk van, higy neki minden el van nézve. Tanulmányi eredményei sehol sincsenek, pedig most megy egyetemre, és anya is mondta, hogy szerinte nem fogják felvenni, meg sokszor mondja, hogy milyen rosszul viselkedik, mégis úgy ugrál, ahogy ő fütyül. És ezt azzal magyarázza, hogy fiatal hadd éljen. Nem is ez a baj, hanem, hogy szerintem neki még SOSEM mondtak nemet semmire. De komolyan. Én, aki jól viselkedem, elfogadom, ha valamit nem kapok meg, ő viszont mindent kiharcol magának. Apa és én látjuk jól, vagy anya csinálja jól?

2019. márc. 14. 19:08
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Én 16 vagyok ő 17. Másrészt nem hallgattam ki, csak volt már, hogy nem tudta, hogy a másik helyiségben vagyok és hangosabban beszélt. Az pedig hogy nem volt engedve eddig hogy igyon, hát könyörgöm 15-16 éves gyereket nem is kellezt volna szerintem engedni szóval nem itt lesz a probléma.
2019. márc. 15. 11:58
 12/15 anonim ***** válasza:

Mert egy 17 éves mivel érettebb egy 15-16 évesnél? Általában pont semmivel.

Nekem és a testvéremnek a szüleim azóta engedik a bulizást, ivást, hogy a barátaink is kezdtek eljárni (14-25 éves korunk óta), sosem volt nekünk tiltva semmi, így tudunk is mértéket tartani, és egy-két esetet leszámítva sosem vittük túlzásba az ivászatot, mellette jól is tanulunk.

2019. márc. 16. 01:02
 13/15 A kérdező kommentje:
Én ennek igazán örülök, de most nem erről van szó
2019. márc. 16. 11:58
 14/15 anonim ***** válasza:

Az én exemet is nagyon fogták. 15 évesen kellett kidobnia, miután az édesanyja elhunyt.

A legrosszabb az volt, hogy akkor letojta azt, hogy az édesanyja meghalt; a halála után 1 nappal elvitték őket egy családi buliba, ahol először itattak velük alkoholt.

És hát szerintem nem volt helyes döntés.

Túlságosan megtetszhetett neki a dolog, illetve az, hogy bulizhat, meg belezúgott az unokatestvérébe. Akivel csak állításom szerint(?) akkor le is feküdt. 18 éves volt a srác akkor. Ezt abból gondolom, hogy a srác félmeztelen fotókat küldött magáról az exemnek. Meg volt egy kétes kimenetelű üzenete a srác felé a buli után. De már azon a héten elkezdték eltiltani tőlem, majd 1 hónap alatt végleg szakított.

Őt pont hogy nagyon fogta az apja, bár ahogy hallottam később, bulizni időnként eljárhatott. Nem tette le a szakmáját, ott van 8 általános nélkül.

Illetve 17 és fél évesen elköltözött az akkori pasijához.

De azóta már a 4. pasijával van kb. Bocsi, de távolból láttam, hogy miket csinál, még ha soha többé nem is beszéltünk.

Ezek közül a pasik közül, mindig csalt valakit, és általában mindig az volt a pasija akivel csalt. Most is úgy van együtt az új pasijával, akivel kb fél éve lehetnek együtt, kapcsolatba olyan 4 hónapja.

Mindenki panaszkodott rá, hogy nem takarított, semelyik srác családja se szerette, most meg a nővérétől tudom, hogy hiába dolgozik és keress 100 ezer forint körül, még is 1-2 hét alatt elveri. Szerintem nem normális az ilyen ember. Gondolom a pasiját csak azért nem zavarja, mert neki van félre tett pénze.

2019. márc. 18. 02:39
 15/15 anonim ***** válasza:
azt mondom menjen bulizni, pialni, akinek erre van szuksege de tudja mi a hatar ,meg a szulotol fugg mindenben ,anyagiakat is beleertve,akkor arra hajtson,sajat magat patronalja mindenben ,koltozon ki ,es megtudja milyen az elet,es mibe kerul a fentartasa az eletnek,ilyen gyereknek meg azt kivanom ha lesz csaladja kapja vissza mindezt amit a szuleivel muvel
2019. márc. 18. 04:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!