Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miben mutatkozik meg, ha egy...

Miben mutatkozik meg, ha egy szülő a tulajdonának tartja a gyerekét?

Figyelt kérdés
2019. márc. 13. 16:20
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Az hogy mindig mindenben parancsol neki, nem haggya hogy döntsön valamiben pl.ruhavásárlás...stb, eldönti helyette mit mikor hol egyen,nem mehet nélküle sehova, nem nézi azt hogy mi a jó a gyereknek hanem eldönti hogy szerinte mi a jó...érzelmileg zsarolja stb.
2019. márc. 13. 16:28
 2/6 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

1. A gyerek/egyed életéről annak esetleg megkérdezésével, de annak véléményétől függetlenül hoz döntést (pl. sportág, hangszer, lakásválasztás).

2. A gyerek/egyed döntéssel kapcsolatos képességeit, ismereteit lekicsinyli.

3. A saját döntést végrehajtja vagy végrehajtatja.

4. A gyerek/egyed ellenszegülését érzelmi zsarolással, szóbeli vagy fizikai inzultussal torolja meg.

5. Folyamatos ellenőrzés alatt tartja az egyedet.

2019. márc. 13. 16:29
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem tekint rá szuverén embernek, nem veszi figyelembe az akaratát semmiben, még pitiáner dolgokban sem. Úgy érzi, hogy ő jobban tudja mi kell a gyerekének, mire van szüksége bármilyen helyzetben. Gyakran a saját álmait éli ki a gyerekben, ha ő nem lehetett például zongorista, akkor a gyereknek annak kell lenni, ha törik, ha szakad. Ez az állapot áll fenn, akkor is miután nagykorúvá válik a gyereke. Bele akar szólni mindenbe, folyamatosan irányítani akar. Gyakran érzelmi zsarolással vagy passzív agresszív viselkedéssel, gyerekkorban szimpla agresszióval.
2019. márc. 13. 16:35
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Jaj tudnék mesélni. Férjem és anyósom. Anyósom: kikeszitette a ruhát férjemnek mit kell aznap felvennie, még 23 éves korában is!!! Ha mást akart felvenni, ment a balhé, a hiszti, de hát ő az anyja, de hát neki már csak ez maradt, de hát ő csak így érzi magát anyának, szokásos érzelmi zsarolás tudod. Ha meg már nem hatott az érzelmi zsarolás, jött az "amíg az én házamban vagy...!" duma. Minden étkezés alkalmával párom elé ki volt szedve/rakva az étel, ha magának akart volna valamit csinálni, ki volt zavarva a konyhából veszekedéssel körítve, ha szót emelt ezellen a párom szintén jött de hát az anyád vagyok én csak ettől érzem magam anyának dolog. Ha nem vált be, akkor szintén amíg az én házamban laksz stb... Nem volt soha egy saját döntése, nem volt soha saját akarata. 23 éves korában is a szülei szemében max egy pimasz kisgyerek volt aki szemtelenkedik a szüleivel, ha kimert magáért állni. Ott is hagyta őket, feléjük se néz azóta.
2019. márc. 13. 18:29
 5/6 anonim ***** válasza:
76%
Az exem volt ilyen, először nem tűnt fel mert ugyanott dolgoztunk szinte egész nap eggyütt voltunk, összeköltözés után az első nap azt mondtam köszönöm szépen de nem vagyok gyerek, reggel kikészítette a ruhámat én naivan gondoltam biztos csak kedveskedik készitett reggelit én viszont hajnali 5 órakor nem reggelizem még erre azt mondta ha szeretem öt megeszem, majd irány a munka, én elöbb eljöttem mert nem vállaltam a túlórát gondoltam addig bevásárolok meg kipakolom a cuccaimat és főzök valamit szoltam neki hogy ne keressen, erre úgy kiakadt a munkahelyen elkezdett velem kiabálni hogy mit képzelek magamról na fogtam magam "hazamentem" összecsomagoltam a szomszédnak leadtam a kulcsot hogy ha hazajön adja át neki és azota se beszéltem vele
2019. márc. 13. 19:13
 6/6 anonim ***** válasza:
2019. márc. 14. 11:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!