Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gáz, hogy én 25 évesen anyumma...

Gáz, hogy én 25 évesen anyummal lakom? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Van munkám, beszállok a rezsibe, mintent magamnak fizetek (ruha, mobilnet, stb stb). Igazából írtó szerencsés vagyok, mert van egy lakásom is (örököltem) , amibe be is költözhetnék, de egyszerűen nem akarok egyedül élni. Anyummal tök jól kijövök, semmiben nem gátoljuk egymást. Sajnos egy 4 éves párkapcsolatomnak nem rég vége lett, szóval éltem már külön anyutól ez idő alatt, de most valahogy nem akarnék beköltözni a lakásomba és minden nap hazamenni az üres házba.

Normális ez?

2019. márc. 9. 16:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
96%

Ellentmondásos a kérdésed! Nem gáz, és igen, normális.

Azt mutatja, hogy felnőttél, nem kell bizonygatnod az önállóságodat. Önálló vagy, és ez az életforma most kölcsönösen megfelel nektek. Remélhetőleg ezt anyukád is így érzi.

Valószínűleg neki sincs nehézsége azzal, hogy felnőttként tekintsen rád. Szerencsések vagytok, illetve nyilván megdolgoztatok ezért az állapotért.

2019. márc. 9. 16:06
 2/11 anonim ***** válasza:
73%
Sok az efféle kérdés, és ugyanaz rá a válasz: Jockey Ewing is az anyjánál lakott, mégis menőbb volt, mint aki 18 évesen elhúz a másfélszoba panelból a veszett anyjától meg annak italozó élettársától valami retkes albérleti szobába, és itt villog a fene nagy önállóságával és felnőttségével, aztán frusztráltságában lemamahotelezik minden szembejövőt, mert valakibe neki is kell rúgni. Régen még büszkék is voltak az emberek, ha tovább vitték a család nevét, az apjuk szakmáját. Ma meg mintha arra kéne büszkének lenni, hogy ki hány évesen köpte szemközt a szüleit, és csapta rájuk az ajtót... Zseniális.
2019. márc. 9. 16:25
 3/11 A kérdező kommentje:
igazából csak a közvetlen környezetemben érzem azt, hogy lenéznek emiatt. Van, hogy visszahalom, h a “Kata még mindig az anyjával lakik...” de volt már olyan is, hogy azt terjesztették anyám tart el és nem csinálok semmit. Tudom, hogy nem kéne ilyenekkel foglalkoznom, de valamiért az önérzetemet bántja.
2019. márc. 9. 17:00
 4/11 anonim ***** válasza:
90%

Használj ki minden pillanatot amit az anyukáddal tölthetsz. Mondd a szemébe,hogy szereted.Éreztesd vele milyen jó még a közelébe lenni.

Ne foglalkozz,ki mit mond!!! Neked nem kell senkinek sem magyarázni,nem kell senkifelé sem elszámolni!!!

Mindig azt szoktam mondogatni:mindenki azt mond,ami telik tőle. Lehet, azt is irigyelik,hogy az anyuddal jó a kapcsolatotok!

2019. márc. 9. 17:18
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Engem sosem érdekelt,h ki mit gondol rólam ,hogyan élek stb! Ha akar valaki lenéz, sosem érdekelt :D
2019. márc. 9. 17:19
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
25 éves vagy, nem 45, eszembe nem jutna ezért szégyenkezni. Ha nem örököltél volna lakást, akkor most kifejezetten pénzkidobás is lenne csak azért külön élni egy albérletben, hogy "nagykislány" legyél. Szerintem ne foglalkozz ezzel.
2019. márc. 9. 17:54
 7/11 anonim ***** válasza:
87%
No, azért nem kell átesni a ló másik oldalára, kedves 2-es. Az, hogy valaki külön költözik a szüleitől, nem egyenértékű azok szembeköpésével. Sőt! Tetszik, vagy sem, mindenki csak akkor nő fel, amikor leválik a szüleiről. És itt nem az anyagi dolgokról beszélek, mert az csak egyetlen szegmense az együttélésnek, hanem azokról a napi apró kis döntésekről, amit egyedül élőként naponta meg kell hoznod. Mennyi parizert vegyek estére? Mikor hívjam a szerelőt? Stb, Banálisnak látszik, de korántsem az.
2019. márc. 9. 18:21
 8/11 anonim ***** válasza:
88%

Ja, és ne feledkezzünk meg arról sem, hogy nagyon sok szülő-gyermek kapcsolat akkor virágzik fel, amikor a leválás megtörtént.

A szülő is ember! Két évtizedet áldozott rád az életéből. Két évtizedig nem volt saját élete, mert mindig mindenben a te érdekedet helyezte előtérbe. Két évtizedig nem tudott a saját életével, saját terveivel, boldogulásával, boldogságával foglalkozni, mert ott voltál te a magad atavisztikus önzésével. Ez egy igen nagyszabású projekt. A legnagyobb az ember életében. A legnagyobb boldogságot is ez hozza, hiszen minél nehezebb valamit elérni, minél több lemondással, áldozattal, szenvedéssel jár, annál nagyobb az érte kijáró boldogság. De befejezettnek csak akkor tekinthető ez a projekt, amikor látja, hogy megállsz a saját lábadon, amikor bátran leveheti rólad a kezét, nem kell érted, urambocsá1 az unokáiért aggódnia.

2019. márc. 9. 18:31
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem gáz
2019. márc. 9. 18:44
 10/11 anonim ***** válasza:
Az a gáz amit te annak gondolsz,minden ember különbözik egymástól.
2019. márc. 9. 22:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!