Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 24 éves vagyok és terhes. A...

24 éves vagyok és terhes. A szüleim konkrétan nem szólnak hozzám amióta kiderült. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A párom 27 éves. A szüleimnél lakunk, hogy félre tudjunk rakni és tudjunk venni egy házat. Kb 1-2 évet szerettünk volna ott lakni de közben jött a baba. Elmondtuk nekik de ellenzik és nem nagyon szólnak hozzánk. Engem eléggé megaláztak olyanokkal, hogy semmire nem vagyok képes mert még az egyetemet sem végeztem el. Tegnap voltam orvosnál. Meg sem kérdezték, hogy mi volt magamtól pedig nem mondom azok után amiket a fejemhez vágtak. Most úgy döntöttünk elköltözünk inkább albérletbe. Nem értem egyszerűen. Ha nekik nem tetszik attól még miért nem tudnak velünk normalisan viselkedni? Úgy érzem kiutáltak minket. Anyám egyetlen lánya vagyok és amikor a legnagyobb szükségem lenne nem áll mellettem. Ki vagyok készülve idegileg és nem érzem úgy, hogy ez a helyzet változna. Addig jó amíg dolgozom és nem vagyok otthon. Ha hazaérek gyomoridegem van és tiszta stressz vagyok. Folyton sírni tudnék. A párom mellettem áll és segít mindenben de nem tudom mit tegyek. :(
2019. márc. 5. 07:48
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/76 anonim ***** válasza:
51%
Valóban nem a legjobb helyen kérdezted ezt meg kedves kérdező. Az itt válaszolók nagy része vagy gyerek, vagy tele van felgyülemlett rosszindulattal vagy egyszerűen csak olyan emberek, akiknek soha semmin nem kellett keresztül menni az életben. Az én tanácsom az, hogy mind a ketten felnőttetek, menjetek albérletbe amint lehet. Fel fogsz szabadulni. De azt is tanácsolom, hogy a szüleiddel is tartsd a kapcsolatot. Több okból is. A legfontosabb ok, hogy ők a szüleid. A második, hogy a gyereknek is, de leginkább neked számtalanszor szükséged lesz a nagyira. A harmadik, ha az élet mégsem úgy alakul, ahogy azt tervezitek, szétmentek..... akkor kell valaki, aki tud segíteni, mert egyedül rohadt nehéz. A szüleid más életét szántak neked, de ez a te életed. Idővel ők is belátják, elfogadják. Hidd el nekem.
2019. márc. 5. 11:31
 52/76 anonim ***** válasza:
50%

Eléggé durvák itt a hozzászólások, pláne azok, amiben azt írják a szülők jogosan viselkednek így. Nem, nem jogosan. A családnak arról kellene szólnia, hogy segítenek egymásnak. És emberek vagyunk, hibázunk. És ha egy gyerek hibázik, kire számítson, ha ne a szüleire? Normális családban nem így viselkednek a szülők, mint a kérdezőnél, még akkor sem ha nem tetszik nekik a helyzet. Ez van becsuszott a gyerek, nálunk nem lenne kérdés, hogy szüleim még ha haragudnának is érte, közben azon lennének hogy segítsenek megoldani a helyzetet. Haragudnának, de segítenének. Nem levegőnek néznének. A kérdező szülei nem szülők. Normális szülő nem így viselkedik, és azok a kommentelok akik a kérdező szüleinek a viselkedést helyeslik, remélem nem szaporodtok! Isten óvja a gyerekeket olyan szülőktől mint amilyenek ti vagytok/lennétek!

Az időt nem lehet visszaforgatni, és lássuk be, egy abortuszban a nő számára sok a kockázat. Ha most pl elveteti, lehet többet nem lehet gyereke. Mondjuk ahogy olvastam ilyen opció fel sem merült a kérdezőben, de a szülei minimum így viselkednek mint akik ezt várnák el. Pedig 24 évesen egyáltalán nem korai. Szüleid egyszerűen nem normálisak. Nem tudok mást mondani. Nekem csak egy fiam jelenleg, de még ha akar 18 évesen bejelentené hogy sikerült teherbe ejteni egy lányt, sem az lenne hogy el fordulnék tőle, igen mérges lennék rá, igen kapna egy fejmosást, de azon lennénk az apjával hogy a kialakult helyzetet megoldjuk. Mert így működik egy NORMÁLIS család. És itt még csak nem is 18 éves fiatalokról van szó, szóval úgy ahogy van nonszensz a szüleid reakciója.

2019. márc. 5. 11:34
 53/76 anonim ***** válasza:
60%

Hanyagolnám a szüleimet egy ideig, és én is saját lakásban gondolkodnék ha van kevés félretett pénzetek!

Nekem kérdés nem lenne, hogy segítek a gyerekemnek, es nem még aláteszek egy lapáttal, de a gyk már csak ilyen, tele van frusztrált emberekkel...

2019. márc. 5. 12:58
 54/76 anonim ***** válasza:
70%
Azon kívül, ha már ennyire reálisak akarnak lenni itt egyesek, lehet hogy jobban jöttök ki anyagilag is így hogy ez történt. Mert most ott a gyerek, nem az van hogy mikor úgy gondoljátok ideális lesz és elérkezett az idő, nekiálltok és vagy jön vagy nem, kezelések és terápiák mind vinné a pénzt, most jött a baba ez igenis hogy pozitívum és így kell hozzáállni.
2019. márc. 5. 13:50
 55/76 anonim ***** válasza:
31%

50-es, hagyd ki, de az most kit érdekel? Nem te vagy a téma, hanem a kerdezo. Akinek érdemben semmit nem tudtál válaszolni. Az én válaszaim nem voltak elrugaszkodottak a valóságtól, de ha neked az a fontos, hogy minden anyagi körülmény és egyéb meglegyen, pont mindneki örüljön annak, hogy gyereked legyen, akkor hajra! Az a te életed. Ez meg a kerdezoe.

44

2019. márc. 5. 15:21
 56/76 anonim ***** válasza:
27%
Az is lehet a bajuk h zabit szülsz hisz csak együtt éltek,normális nő házzaságba szül és esküvő után élnek együtt nem elötte,csak ma a nők prostik és összeköltöznek h megismerjék egymást..
2019. márc. 5. 15:26
 57/76 anonim ***** válasza:
32%
Imádok prosti lenni😀😀😀
2019. márc. 5. 15:41
 58/76 anonim ***** válasza:
40%
55. Látom az érvek elfogytak, most már kit érdekel, mi? Te szólítottál meg, nem én téged, akkor hallgasd meg a választ. Amúgy sokra megy a javaslataiddal, csak bullshitet tolsz.
2019. márc. 5. 16:19
 59/76 anonim ***** válasza:
31%

:D mindenki válaszára aki szerint az a leghelyesebb lépés, hogy komoly párkapcsolatban élve a szülővel kell lakni, mert az minden szempontból kényelmeseb. Nem azzal van a baj, hogy 24 ėvesen szül, hanem, hogy mire? Hát ja, nehéz manapság házat venni és az albérlet meg pénzkidobás, de milyen felfogása van itt azoknak, akik szerint az tökre rendben van, hogy egy fiatal leányzó odaköltözteti a pasiját a szüleihez, azaz 0 egzisztenciája van és erre gyereket vállal. Mert szerintem ez nagyon nem oké! És igenis jogos a szülő felháborodása.

Én egyszerű családból jövök, ahol a szülők rengeteget dolgoztak, hogy nekem és a bátyámnak mindene meglegyen. Nagyon sokat kaptunk tőlük és én nem tudom elfogadni azt az annyira énközpontú világnézetet egy gyerek szemszögéből, hogy neki cdak az számítson, hogy Ő neki milye van, hogy Ő tudjon félretenni, hogy Ő neki legyen pénze stb; az a két ember meg, aki évtizedekig minden tőle telhetőt megadott nekik, ők nem érdemelnek semmi hálát, sőt, egyenesen utálatot kapjanak csak.

Persze, más a helyzet egy tehetős családban, de gyanítom, a kérdező szülei nem azt a tényt utálják, hogy lesz egy unokájuk, hanem a körülményekkel nincsenek kibékülve, amiről a kérdező gy kukkot sem szól(t) és egyébként én igen kíváncsi lennék az előzményekre (tanulmányok, feltételek az ottlakhatást illetően stb), mert ezzel csak egy kiragadott képet kaptunk, kontextus nélkül.

Normális szülő örül a gyereke boldogságának, minden tőle telhetőt megad neki, úgyhogy ha a kontextus az, kérdező, hogy mesebeli palotában éltek, kőgazdagok vagytok és a szüleidnek nincsenek anyagi problémai és veled ok nélkül smucigok, ám legyen: utáld őket, amiért hátat fordítottak neked, mert ebben az esetben ők az önzők. Ha viszont egy átlagos magyar háztartásról van szó (fent vázolt helyzet), akkor nehogy már ők legyenek az ördögök.

Én, a saját magam hátterével, szegyellném magam, ha a barátomat a saját kényelmünk érdekében a szüleimhez költöztetném (még úgy is, hogy adnánk valamennyi pénzt érte, ingyen meg semmi pénzért) és emellé még becsúszna a baba...

#21 voltam

2019. márc. 5. 19:23
 60/76 anonim ***** válasza:
26%
Az elgépelésekért bocsánatot kérek :]
2019. márc. 5. 19:26
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!