Szerintetek jogos a vád, hogy sznob vagyok a gyereknevelést illetően?
Több gondolatom is támadt... Sosem látta a nagyszüleit? Hogy nem tudja, honnan származol...
Nem vagy sznob, hiszen nincs is mire annak lenned, ebben nincs igazuk a rokonságnak. Egy dologban egyetértek velük, hogy jobb lenne a fizikai munka.. építő jellegű. Mondok egy példát. Sógornőm. Ő neki is kb olyan háttere van, mint a 16 évesednek. Rendes, okos a maga módján(tehát a munkájában),első generációs diplomás szülőkkel... De mégis rettenetes buta. Nem is tudom hogy megfogalmazni. Szűklátókörű. Talán ez a legjobb szó rá. Szte ő rettenestesen nehéz munkát végez és nagyon rossz a fizetése.. Stb. Meg soha senki nem segített neki, mindent egyedül ért el... Szerinte. Aztán az igazság. 8 órás irodai munkát végez, néha "terepre kell mennie", de ott csak papirmunka van. Akármikor kimehet a boltba bevásárolni magának "terepre mentem" címszóval. Fizetése nettó 300eft plusz cafeteria, havonta olyan 25e az is. Péntekenként 5,5 órát van bent, nem kell ledolgoznia. Évente jutalom, ruhapenz.Ez olyan nettó 500eft. Nettojaba nem vagyok biztos, sztem már emelték, csak ugye nem köti az orrunkra(jogosan, mert az ő dolga). Az apja intézte el neki a munkahelyet, ami szerinte nem protekció, csak....nem is tudom már mit mondott rá. Havi 80eftból is anno fent tartott egyedül egy albérletet, mikor annyi volt a kezdő bére...szerinte. Albérleti díja 40eft volt, plusz a rezsi olyan 30eft télen, plusz hetente hazajart a szüleihez, az hetente 5eft és láncdohanyos. És még nem is evett. Elfelejti elmondani, hogy az anyukája bevasarolt, megfőzött neki meg a zsebébe dugtak egy kis zsebpénzt. Első kocsiját elvileg ő vette, h anyuja adott pénzt rá, ő meg havonta törleszti. 3.honapban mondtak neki, hogy hagyja, nem kell visszafizetni. Folytathatnám a sort. Pl. Lakásvásárlás. Ez mind önmagában nem rossz dolog, de teljesen álomvilagban él. Mindent aláraktak és nem hiszi el. Szerinte mindent egyedül oldott meg és teljesen büszke rá és hangoztatja, hogy mások milyen bénák, meg életvezetési tanácsokat osztogat...úgy, hogy soha életeben nem kellett semmiért megküzdenie, megtapasztalnia a nehézségeket, vagy fizikai munkát végeznie. Nem rossz ember, csak hiába diplomás végtelenül buta ilyen téren.
Én falun nőttem fel, nálunk én vagyok az első generációs diplomás. Mégis tipikus városi "lusta" ember vagyok. Vállalom is. Gyűlölöm a tipikus családi házas munkákat. De amim van azt magamnak köszönhetem(szüleim meghaltak mire nagykorú lettem, örökölni az adósságot örököltem volna csak). Azzal sem lenne baj, ha segítettek volna, de mivel nem kaptam meg mindent, illetve megtapasztaltam az élet árnyékos oldalát is, ezért nem okoskodom feleslegesen... stb.
Nagyon durva, amit most írtál kérdező. :( nincs igazuk a szüleidnek.
Alapból a szegény mezőgazdász kifejezést nem értettem. Nagyon sok ismerős él mezőgazdaságból és sok mindent lehet mondani, de azt nem, hogy rosszul él. Nagyon sokkal az átlag felett keresnek. És amennyit dolgoznak én úgy gondolom ez így is van jól, sőt még többet érdemelne ekkora kockázat.
Sajnállak h ilyen szülők jutottak,én nem vinném oda a gyerekem,ne neveljék bele nagykorára h a nők állat szinten vannak, és én se mennék,mi az már h nő nem tanulhat? :(
37N
68%-os fájdalom olvasni az összes hsz-edet. Neked mondták már, hogy létezik olyan, hogy mondat? Tudod, aminek pont van a végén, majd nagy kezdőbetű és újra kezded. Nem az, hogy írsz 10 sort, random vesszőkkel.
Amúgy te vagy az az örökké hülyemagyarozó gondolom 3 nicknévről. Mennyire kell unalmas életűnek lenni, ahhoz hogy ezzel szórakozzál?
"de lehet dumálni a szerető magyar családrol,csak az nem létezik..."
Miért a te életed, családod talán boldog? Ennyi nyomorúságot összeírogatva kétlem.
"Most fejezd be h nekem irogatsz minden kérdésnél,a kérdésre válaszolj,avagy huzzál el,ez az oldal nem a személyeskedésedről szól,vegyél vissza a nagy arcodból mert én is rád állok csak az fájni fog.. Ne provokálj... Amugy meg szopjál taliga apró majmot.
"
68%-os értelmi szintje,
Most fejezd be h nekem irogatsz minden kérdésnél,a kérdésre válaszolj,avagy huzzál el,ez az oldal nem a személyeskedésedről szól,vegyél vissza a nagy arcodból mert én is rád állok csak az fájni fog.. Ne provokálj... Amugy meg szopjál taliga apró majmot.
:D
Jól van prolikám, ügyes vagy, jár a kockacukor.
Kár, hogy írni nem tudsz még mindig :D De az agresszivitás megvan.
Találgathatok, melyik népcsoporthoz tartozol? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!