Elvált apa kapcsolata gyerekével, ha új kapcsolatában van "hozott" gyerek?
Elvált apa vagyok, a gyermekem az édesanyjával él.
Van köztetek olyan akinek az új párjának volt gyereke, és összeköltöztetek?
Nem tudom a gyerekem hogy viselni, kezelné, hogy egy másik gyerekkel együtt élek, és napi szinten foglalkozok vele, Ő meg csak „vendég” lenne nálam. Szerintem én sem tudnám kezelni, és lelkiismeret furdalásom lenne.
Én ugyan a gyerek anyukája vagyok, de ez a felállás nálunk is. Az exem megnősült, a feleségének 2 gyereke van. Hát mit mondjak, voltak/vannak nézeteltérések, sokminden rosszul esett a gyerekemnek (ez leginkább annak tudható be, hogy az exem egy elég gyenge, befolyásolható jellem, akit könnyű irányítani, én már csak tudom, a felesége meg ezt szépen ki is használja, ő a főnök otthon.)
Nem egyszerű helyzet, de lehet kezelni. A lényeg, hogy egyik gyerek se érezze a megkülönböztetést. Ez leginkább rajtad, és a leendő párodon /másik gyerek anyukáján/ múlik. Na meg, hogy az exed se hangolja az új párod + a gyereke ellen a tieteket. (Ez is egy gyakori jelenség állítólag.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!