Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit éreznél, ha kiderülne,...

Mit éreznél, ha kiderülne, hogy az apád otthagyta a gyerekét?

Figyelt kérdés
Mit éreznél, ha felnőttként megtudnád, hogy apádnak az első házasságából van egy gyereke, akit a válás után totálisan leszart, és soha többé nem látogatott? Persze ezt előtted ügyesen titkolta.
2019. febr. 24. 09:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
89%

Semmit. Nem biztos, hogy bárkinek jobb lett volna, ha tartja a gyerekkel a kapcsolatot. Nyilván megvolt az oka annak, hogy sem ő, sem az exfeleség, sem az a gyerek nem akarta keresni a másikat.

A titkokat nem szeretem, így azt azért megkérdezném, hogy miért nem mondták el soha. De ennyi.

2019. febr. 24. 12:09
 12/18 anonim ***** válasza:
20%
Undorodnék tőle, nincs semmi elfogadható magyarázat arra hogy elhanyagolja a saját gyerekét. Senkit nem érdekel,hogy az első feleségét már nem szereti, a gyerekkel foglalkoznia kell.
2019. febr. 24. 13:59
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Semmit, nem érdekelne
2019. febr. 24. 14:39
 14/18 anonim ***** válasza:
83%
" a gyerekkel foglalkoznia kell." - aztán miért is? Mert te azt mondtad?
2019. febr. 24. 15:22
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Ebben a helyzetben vagyok.

Legelső kapcsolatából született egy tesóm.

Őt nem nevelte, de engem és a másik két testvéremét hibátlanul. Jobbat nem is kívánhatnék nála.

2019. febr. 24. 18:30
 16/18 anonim ***** válasza:
0%

Elképzeltem. Valami mélységes szomorúságot.

Talán azért, mert az a gyerek, a féltestvérem hordozza az én gyermekségemet is. Ez a féltestvéremmel közösen hordozott gyermekség lett elhagyva, tehát valahol én is.

Volt nekem ilyen barátnőm, aki így volt elhagyatva, konkrétan az édesanyja volt a fő ludas benne, mert mindent megtett, hogy a férfit távoltartsa a gyerekétől, aztán az új feleség is így volt.

Általában igen összetett események vannak az ilyen történetek mögött.

Az igazság azonban mindig tisztítja a levegőt, talán már most érzed, hogy tisztábban áramlik a tüdődbe a levegő.

Én felvenném a kapcsolatot a testvéremmel, mert ő a testvérem, és annak az információnak a tudatában, hogy van egy testvérem, nem akarnám ugyanazt a hibát elkövetni, mint az apám a gyermeke tudatában.

Tehát innentől van egy személyes felelősségem is, hogy milyen kapcsolatot ápolok a testvéremmel. Aztán akár vele közösen körbejárnám az igazság különböző arcait, hogy valahogy tudjak tisztán látni.

Egy nagyon pozitív tényezője vabn ennek a történetnek, hogy gazdagodtál egy testvérrel, őt (a szülők világától függetlenül) akár igazi testvéreddé is teheted.

2019. febr. 25. 08:30
 17/18 anonim ***** válasza:
53%

Velem ez megtörtént...

Én és a bátyám voltunk a lepasszolt gyerekek, van egy sokkal fiatalabb hugunk (20 évvel fiatalabb nálam). A vér szerinti apám semmiféle módon nem próbálta tartani a kapcsolatot velünk, minden közeledést elutasított. Csak véletlenül tudtuk meg, hogy született testvérünk, róla se tudtunk semmit.

Meghalt, és a temetésre elmentünk, bár vonakodtunk, de valahogy így tűnt illendőnek. Ott találkoztunk az új családdal, akik jóformán el akartak zavarni minket. A testvérünk is ott volt, (14 volt) és feltűnt neki, hogy nagyon hasonlítunk, kérdezte az anyját kik vagyunk, bátyám mondta neki, hogy a testvéreid. Kiderült, hogy semmit nem tudott róla, hogy van még két féltestvére, és eléggé kibukott, őt amúgy is megrázta a halála. Végül konkrétan elzavartak a temetésről, de a hugunk megkeresett minket Facebookon. Rettentően felzaklatta a dolog, összetörtük a fejében a "rendes apa" emléket az apjáról. Nem szándékosan, egy csomó sz.rságát nem mondtuk el. Először azt hitte csak hazugság, de a tények minket igazoltak, úgyhogy egy évvel később újra felkeresett minket, és jóban lettünk. Nagyon aranyos lány különben, nagyon hasonlít ránk külsőre is, és stílusra is. A családja forr a dühtől, mert mindig is azt akarták, hogy az "előző család szűnjön meg létezni", és pont a saját lányuk miatt nem így lett.

2019. febr. 25. 10:57
 18/18 anonim ***** válasza:
Annak örülök, hogy az utánam következő válaszoló története tökéletesen igazolja a meglátásom, a lepontozók véleményével szemben.
2019. febr. 26. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!