Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit éreznél, ha kiderülne,...

Mit éreznél, ha kiderülne, hogy az apád otthagyta a gyerekét?

Figyelt kérdés
Mit éreznél, ha felnőttként megtudnád, hogy apádnak az első házasságából van egy gyereke, akit a válás után totálisan leszart, és soha többé nem látogatott? Persze ezt előtted ügyesen titkolta.
2019. febr. 24. 09:31
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
34%
Semmit. Az ő dolga, ő élete.
2019. febr. 24. 09:37
 2/18 szántóvető ***** válasza:
30%

ezek nehéz élethelyzetek.egyik megoldás hogy nem foglalkozol vele.a másik hogy rákérdezel.de ítélkezni könnyű,a gyerek általában szart sem tud róla hogy mik történtek x évvel ezelőtt.

"Persze ezt előtted ügyesen titkolta."-nincs is beszámolási kötelezettsége feléd,kis porbafingó irányába.

2019. febr. 24. 09:38
 3/18 A kérdező kommentje:
Nem csodálkozom, hogy az emberek zömében még minimális erkölcsi érzék sincs :(
2019. febr. 24. 09:43
 4/18 anonim ***** válasza:
63%

Első válaszoló vagyok.

Ezt írod: "Nem csodálkozom, hogy az emberek zömében még minimális erkölcsi érzék sincs :(E

Most kérlek, de tényleg kérlek, válaszolj az alábbi kérdésemre:

Előrébb lenne bárki is, ha a felvázolt képzeletbeli esetben elkezdenék ítélkezni és fatert büntetni azzal, hogy leüvöltöm a fejét és nem állok vele többet szóba?

KÉRLEK VÁLASZOLJ!!!

Jobb lenne a magárahagyott "gyereknek" attól, ha én erkölcsi érzék címén faterral ingergombóckodnék?

Én valószínűleg, ha tudnám az illető kilétét, testvéremként felvenném vele a kapcasolatot és tartanám is, ha ő is szeretné. De ennél többet nem tehetnék és visszamenőleg nem lehet megváltoztatni a múltbéli eseményeket.

2019. febr. 24. 09:51
 5/18 anonim ***** válasza:
56%
Kérdező (#3) élükön veled, aki azt hiszi, hogy ő a nagy és univerzális "erkölcs" birtokosa,aki számon kérhet másokat, és ítélkezhet felettük...
2019. febr. 24. 09:54
 6/18 anonim ***** válasza:
60%

Mivel fogamad sincs, mi volt akkoriban a helyzet, ezért ne ítélkezz, föleg ne az erkölcsi érzék nevében.

Ugyanis ez így negatívan van elöadva, hogy "otthagyta a gyerekét", de igen sok esetben nem az apa "hagyja ott" a gyereket, hanem az anya az, aki a válást kezdeményezi, illetve aki akadályozza a kapcsolattartást. (Persze, tudom, hogy ezt "elvileg" nem tehetné meg, de ettöl még nem mindenkinek van ideje meg energiája a pereskedésre).

Szóval amíg nem tudsz visszamenni az idöben és konkrétan végignézni az akkori helyzetet, addig ne te döntsd el, mi hogy "lehetett", mert nem tudod, hogy "volt"!

2019. febr. 24. 09:56
 7/18 Metionin ***** válasza:
Nem lepődnék meg, velem se foglalkozott pedig én a házában laktam. Van amúgy neki másik gyereke, akkor hozta ösze amikor anyámmal válni akartak. Csak aztán mégse váltak el. Annyi hogy arról a gyerekről nem szólt neki a nő, akkor tudta meg véletlenül egy ismerőstől amikor már én is nagyobb voltam.
2019. febr. 24. 10:44
 8/18 anonim ***** válasza:
65%
Semmit. Az ő dolga. Ennek semmi köze az én erkölcsi értékeimhez. Nem tudom a hátteret hozza, nincs jogom eliteni. Én nem hagyom ott a gyerekemet, ez az én erkölcsi hozzáállásom. Ó igen, ez az övé. De amúgy meg ha előtted ügyesen titkolta, az azt jelenti, hogy melletted ott volt, felnevelt, abszolúte semmi jogod nincs se megvetni, se számonkérni
2019. febr. 24. 11:01
 9/18 anonim ***** válasza:
67%
Nála rákérdeztél már, hogy mi történt? Legalább hallgasd végig. Neked jó apa volt, vagy veled sem nagyon törődött? Amúgy megértelek, hogy nem könnyű megtudni ilyet valakiről, akire felnéztél. Sajnos a felnőtté válásban mindig rá kell jönnünk, hogy a szüleink sem tökéletesek. Nekem is derültek ki dolgok a szüleim múltjából. A válaszolóknak meg gratulálok, talán azért lett volna joga tudni a kérdezőnek, hogy van egy féltestvére... ne tegyünk már úgy mintha normális lenne hátra hagyni egy gyereket és kitörölni az életünkből.
2019. febr. 24. 12:00
 10/18 anonim ***** válasza:
52%
Hát azért ez ritkán ennyire egyszerű, hogy egyszer csak gondolt egyet otthagyta őket és soha a gyereke felé sem nézett.
2019. febr. 24. 12:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!