Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Féltékeny, önző dög vagyok,...

Féltékeny, önző dög vagyok, valami ötlet a változásra?

Figyelt kérdés

Anyának a barátjára féltékeny vagyok mert foggalmam sincs miért, a legjobb barátnőmre is féltékeny vagyok főleg ha más lányokkal van. Folyamatosan megkapok mindent. Anyával pedig mártírkodok pl:este megnézem a tv műsort utána másnap pedig azt mondom hogy egymagam kellett megnéznem

Utálom magamat

Egy hisztis önző liba vagyok

Változni szeretnék csak nem tudom hogy.

Anyával most is veszekedtem és az a baj hogy szinte ki akarom magamnak sajátítani az embereket.. 😶

2019. febr. 23. 10:51
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Bocsánatot kértem és azt mondta hogy nem bocsánatot kéne kérni hanem változtatni.

És igen a szüleim elváltak és apu hagyta el a családot egy másikért.

2019. febr. 23. 15:03
 12/19 A kérdező kommentje:
És nem igazán foglalkozik velem az is igaz.
2019. febr. 23. 15:04
 13/19 anonim ***** válasza:
88%
Nem kell elmenned semmilyen dokihoz, ilyen 9-től kb 18 éves koromig időszakosan én is szenvedtem ilyenben, féltettem a barátnőimet, pedig alapvetően könnyen barátkoztam. A naplómba még fel is írtam, hogy "Vedd figyelembe, hogy a(z) XY is társas lény, lehetnek barátai rajtam kívül), ezt kéne magadban hangoztatnod.
2019. febr. 23. 16:25
 14/19 AndrejjaMarijann ***** válasza:
50%

Szia!

Én is ugyanezt csináltam kamaszkoromban, most bezzeg ég a pofám miatta, de az is én voltam, nem tudok mit tenni. Nagyon gyorsan kinőttem ezt az egészet, legalábbis nekem gyorsnak tűnt. Azok nevében, akiket kínoztam ezzel a féltékenységgel, csak annyit tudok, hogy mikor később bocsánatot kértem egy idősebb barátnőmtől, azt mondta: a terhére voltam, de sosem mondta volna, nehogy kiboruljak.

Írj naplót, nekem az sokat segített, hogy visszaolvastam magam, milyen érzések voltak bennem. Édesapám tojt rám akkoriban, és még sokáig, folyton vágytam a figyelemre, a szeretetre. Az én szüleim 15 éves koromban váltak el, de akkor fel se fogtam, mennyire bántott a dolog. Teli leszel még össze-vissza érzésekkel, de én úgy emlékszem, ezek ellen nem igazán tudtam mit tenni, csak esténként állt görcs a gyomromba az ágyamban, hogy már megint milyen voltam és milyennek kellett volna lennem. A kamaszkor akkor is ilyen őrület, bárki bármit mond.

2019. febr. 23. 17:01
 15/19 anonim ***** válasza:
77%
Nem lehet,hogy szeretet hiányod van,csak te magad sem tudod eldöntenbi?
2019. febr. 23. 17:35
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Kamasz vagy + ilyen a személyiséged.

Én is ilyen vagyok.

Skorpió vagy mi?

2019. febr. 24. 11:15
 17/19 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem ez abból ered, hogy nem szereted magadat, ezért függsz más emberek társaságától és szeretetétől, mivel egedül nem érzed jól magad, nem bírod a saját társaságodat. És félsz, hogy elhagynak, mert nem tartod magad elég jónak ahhoz, hogy ne cseréljenek le másokra.

Ahhoz, hogy ezt megoldd, először ki kell találni, honnan ered az önbizalomhiányod, miért nem szereted magad? Utána ezeket a problémákat kell megoldani, és akkor rendbe jön minden.

2019. febr. 24. 11:33
 18/19 A kérdező kommentje:

Szeretet hiányban nem hiszem hogy szenvedek

Vízöntő vagyok

És az igaz hogy nem szeretem magam mert egy kövér disznó vagyok 😁😆

Amin néha próbálok változtatni de mindig feladom mert hülye vagyok és ennyi 😁☺️

2019. febr. 24. 22:30
 19/19 anonim ***** válasza:

#18 Ne így állj hozzá, hogy "mindig feladod". Pár évig én is "mindig feladtam", aztán egyszer megint nekiálltam, és leadtam majdnem 10 kg-t.

Lehet, hogy ha változtatsz a külsődön, lesz önbizalmad, és nem fogsz félni attól, hogy mások elhanyagolnak.

Találj egy olyan diétát, amit számodra viszonylag könnyű betartani, és ahelyett, hogy feladod, tarts 1-1 csalónapot mondjuk minden 3. héten.

2019. febr. 25. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!