Mi lehetne a megoldás arra a jelenségre, hogy "egy nő magának szül"?
Az esetek többségében ugye az apa hagyja el a családját. Aztán ha ez még nem lenne elég, a gyerektartást is úgy kell kierőszakolni belőlük, megy a kiskapu keresés, stb. Semmi felelősségérzet nincs bennük a gyermek iránt.
Ennek ma már látjuk a társadalmi következményeit is, az apaminta hiánya mind a fiú, mind a lánygyermekekben nyomot hagy, többek között ez is az oka annak, hogy nehezen megy a párkeresés a fiataloknál.
Az én apám terhesen hagyta ott anyámat, soha nem is keresett, a gyerektartást is megúszta valahogy... az ő felelőssége is volt, hogy megfogantam, legalább annyi érdekelhette volna, hogy van-e mit ennem.
Eléggé félek, mi lesz, ha én is erre a sorsra jutok, mert úgy látom, ma ezt simán, mindenféle következmény nélkül meg lehet tenni.
"Az én apám terhesen hagyta ott anyámat"
Te csak az anyád verzióját ismered, meg a meséjét a csúnya apukádról.
Megkérdezted erről apádat is, vagy simán csak férfigyűlölő hangulatkeltés a célod itt is?!!
Szinte minden eddigi válaszolóval egyetértek. (Megint a legutóbbi válaszoló 0%-on áll, gratulálok a sok idióta lepontozónak.)
Annyit tennék hozzá, hogy ha valaki így áll hozzá a párkereséshez, akkor a pszichológia törvényszerűségei szerint nagyon valószínű, hogy pont ilyen férfit fog bevonzani magának. És utána még mondhatja is: "ugye megmondtam előre".
Kérdező! Ki kéne lépned ebből a sztereotípiából, és ehhez minimum önismereti könyvek olvasása kéne, de akár pszichológussal is át lehetne beszélned ezeket a félelmeidet. Ha ezt nem teszed, csak magadra vess, ha ügyesen bevonzol te is egy megbízhatatlan léhűtőt, és úgy jársz, mint anyukád.
11: Eszerint egy nőnek csak akkor lehetne szerelmi+szexuális élete, ha családi életet is választ hozzá.
De ez úgy szokott lenni, hogy valaki vagy csak az egyikre, vagy csak a másikra vágyik.
"A nők kezdeményezik a válások 69 százalékát, derítette ki egy brit felmérés. Korábban Amerikában is vizsgálták ugyanezt a kérdést, ott is hasonló, 75 százalékos eredmény született."
"“Ma Magyarországon évente húszezer körüli válás van. A válásokat az esetek többségében a nők kezdeményezik... "
A férfiak általában nyersen közlik a problémáikat a párjukkal, míg a nők jellemzően másokkal beszélik ki a dolgokat, így megoldatlanul hagyva a nézeteltéréseket.
Egyenes, őszinte kommunikációra van szükség a felek között és sok-sok megértésre. Nem a másikat kell okolni, hanem megbeszélni, hogy mi miért történik.
Mennyi ideje voltak együtt a szüleid amikor úgy döntöttek, hogy bevállalnak téged? Ki hogyan állt hozzá a gyermekvállaláshoz mielőtt meghozták a döntést? Miben változott a kapcsolatuk miután terhes lett édesanyád?
Ha apukád sohasem akart gyereket és a fogamzásgátlás ellenére mégis valahogy terhes lett anyukád, akkor tényleg elvárható tőle, hogy teljes odaadással gondozzon téged? Ha egy nőt megerőszakolnak, akkor tőle is elvárnád ugyanezt?
19:35
"Nőként tele van a bugyrom azzal, hogy mindenért a férfiakat okolják..."
Sajnos kevés az ilyen értelmes nő ezen az oldalon (is).
3-as valaszolo!! En is ezt mondtam, de miutan megszultem arra gondoltam: tuti nem adnam oda. :D :D
Tudod nincs garancia... 10 20 ev hazassag utan is el hagyhatnak...
Ne rettegj, azzal nem jutsz elorebb. Ez nem vigasz, tudom, de hidd el, akkor fogod magad jol erezni, ha ezt elengeded... Nagyon ramentek erre a legyen parunk, csaladunk stb... Onalloan, magunk is lehetunk ertekesek, akar meg egy gyermekkel is az oldalunkon. Mert nem muszaj neked valakinem szulni.. Mi van azokkal, akik par nelkul vallalnak gyereket... Ok is egyedul vannak es elnek virulnak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!