Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, hogy anya ne...

Mit tegyek, hogy anya ne féltsen ennyire, és járhassak autóval?

Figyelt kérdés

Egyetemista vagyok, és egy nagyobb városban tanulok. Az ottani lakás és az otthonom között 115 km van. Míg autóval ezt megteszem 1-másfél óra alatt, tömegközlekedéssel 4 óra hossza az egész... Van autóm, de anya nem enged azzal menni, csak úgy, ha vagy ő, vagy apa, vagy valamelyik nagyszülőm mellettem van. 3 éve van jogosítványom, mikor itthon vagyok, mindig vezetek városon belül, és amikor ott vagyok az egyetemen, akkoris, csak a barátom autóját. De anya azt mondja, hogy nem enged el, mert félt és annyi a baleset. Oké, csak akkor felesleges volt azért autót venni, hogy 3-4 hetente vezessem két napot, amúgy meg a garázsban álljon. Azt mondja, hogy majd egyszer elenged, de most még félt. Utálok vonatozni (főleg, hogy 2x át kell szállnom, és még az állomástól 45-50 perc tömegközlekedéssel az út a lakásig), ezért nem is nagyon szoktam. De anya férje meg cirkuszol, ha valaki elvisz, és azokhoz a veszekedésekhez sincs kedvem. Nem tudom, mit kéne csinálnom, hogy anya ne parázzon. Szerintem (és mások szerint is) jól és biztonságosan vezetek, az autómmal minden rendben van, rendszeresen visszük szervizbe.

Azt légyszi ne írjátok, hogy menjek és dolgozzak, fizessem a benzint és az életemet, mert nappalis vagyok, most is olyan az órarendem, hogy két nap egész nap suliban vagyok, szorgalmi időszakban is tanulok, vizsgaidőszakban pedig úgy érzem, meghalni sem lenne időm. Le a kalappal az előtt, aki képes egy kemény szak mellett arra, hogy eltartsa magát, de ismerem a határaimat, nekem a munka+egyetem kombináció nem vezetne semmi jóra.

2019. febr. 16. 20:47
 1/10 A kérdező kommentje:

Amúgy volt már, hogy a tudta nélkül elmentem, mert ott felejtettem valamit, vagy az ottani barátnőimmel volt programom, és semmi baj nem volt. Jöttem és mentem, egyáltalán nem paráztam. De amikor ő ül mellettem, akkor tiszta ideg vagyok, mert folyamatosan kiabál, hogy "LASSÍTS", de teljesen hirtelen, és olyankor simán elrántanám a kormányt, mert megijedek, hogy kiszaladt elém valami/valaki, vagy lát valami olyat, amit én nem,stb. Már ezerszer kértem, hogy ezt ne csinálja, mert 15 perc után annyira fáj a fejem, és annyira stresszelek, hogy sírni tudnék.

Apával nincs ilyen, ő igazából meg sem szólal egész úton, hagyja hogy szóljon a zene, énekeljek, nem ordibál, ha előzök se. Anyával ilyen is volt, hogy belekezdtem egy előzésbe, és elkezdett a fülembe kiabálni, hogy úristen mit művelsz és hirtelen azt sem tudtam, mit csináljak, mert azt hittem, lett valami nagy baj, pedig csak az volt, hogy miért előzök... Szóval egyedül sokkal "szabadabban" vezetek, míg anyával kész tortúra az út.

2019. febr. 16. 20:53
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
Milyen szakon vagy?
2019. febr. 16. 21:00
 3/10 anonim ***** válasza:
95%

Nem vagy már gyerek. Beülsz az autóba és mész.

Balesetek szempontjából pedig teljesen mindegy, hogy ül-e melletted valaki. A te reakcióidőd számít, ami már csak az életkorodból adódóan is valószínűleg sokkal jobb, mint a szüleidé. Azért telepszik rád, mert hagyod.

2019. febr. 16. 21:01
 4/10 anonim ***** válasza:
14%
A 2 nap suli az semmi, én heti 4 nap voltam reggeltől estig suliban, pénteken csak délután 2-ig. De az se normális, hogyha anyukád megijeszt, akkor elrántod a kormányt. Pont ezért kell még rutint szerezni, hohy ne ijedezz össze-vissza, mert ebből van a baleset
2019. febr. 16. 21:03
 5/10 A kérdező kommentje:

Kinek mi a semmi, engem lefáraszt, hogy hajnalban kelek, és este 8-kor lépek ki az egyetem ajtaján. Ez csak a két fárasztóbb napom, nyilván a többi napomon is van órám, előadásom. De nem erről szeretnék beszélni, mert szerintem teljesen szubjektív, hogy kit hány óra tanulás, jegyzetelés, figyelés fáraszt le.

Nem tudom, szerintem mindenki megijedne, ha a mellette lévő elkezdene hangosan úristenezni, kb sikítva.

2019. febr. 16. 21:06
 6/10 anonim ***** válasza:
12%

és ha azt írjuk, hogy fizesd a benzint és fizesd az autód szervizelését akkor mi történik?

vagy az nem probléma, hogy nekik kell fizetni a benzint? lehet azért mondják a vonatot ,mert nem tudják állni a benzint, ha ilyen sűrűn használnád..

bejelentkezel egy diákmelós szövetséghez...elmész dolgozni néhány alkalmat és megvan az útiköltség ...

vagy ha tényleg nem probléma akkor mondd, hogy rohadtul nem kényelmes a vonatozni 4óra hosszát, meg a nagy batyut a városon átcincálni stb...

ha nem bírja anyukád felfogni, hogy ne szóljon bele a vezetésbe kérd meg a nevelőapád, hogy beszéljen vele...ha az sem segít akkor ha őt kell fuvarozni ne vezess, pont ezért..mert nem egyedül félsz, hanem mellette..és rohadt idegesítő amit csinál..stb

2019. febr. 16. 21:29
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Mint tapasztalt vezető azt kell mondanom, hogy aki tud vezetni de a másik oldalon ül, az teljesen másképp érzékeli a dolgokat. Szoktam poénkodni apámmal meg barátokkal, ha anyósülésben ülök, hogy na akkor most fékezek :-D Ők ugyanígy, ha mellettem ülnek :-D ez nem azért van mert szarul vezetnénk (nekem 28 éve van jogsim apunak 50 éve), hanem mert egyszerűen úgy érezzük akkor vagyunk "biztonságban" ha mi vezetünk. :-)

De ha majd 2 év múlva a lányom vezetni tanul eszembe nem jutna nem elengedni meg sikitozni mellette, különben sose tanul meg magabiztosan vezetni. Mehet egyedül, ha véletlenül megkarcolja hát túléljük, a lényeg hogy neki ne történjen baja.

2019. febr. 16. 21:45
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem fogsz össze a nevelőapáddal? Te kocsival akarsz menni, ő meg nem örül, ha furikázni kell téged. Egy a cél. Legközelebb te simán közlöd anyáddal, hogy most kocsival mész, és mikor rázendít, akkor nevelőapád szépen rátesz a kezét a vállára és biztosítja róla, hogy semmi baj nem lesz, a nagylány jól vezet.
2019. febr. 16. 21:54
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Annak a válaszolónak igaza van, aki szerint az anyósülésen ülve igen rossz érzés olyannak, aki vezetni szokott, mert máshogy látja az utat.

Anyádat arról, hogy hiszitten, úgy tudod leszoktatni, ha amikor sikít, akkor megállsz és közlöd vele, hogy vagy hallgat, vagy kiszáll, mert TE vezetsz és a vezetöt TILOS zavazni!

2019. febr. 16. 22:00
 10/10 anonim ***** válasza:
15%
Pedig más megoldás nincs, mint megkeresni a rávalót. Nőj fel, ne hagyd, hogy anyád gyerekként agyonnyomjon. Nem igaz, hogy nappalisként nem tudsz annyit dolgozni, amennyi az autóra elég, a többire meg úgyis adnak. Ne az alárendelt szerepében beszélj anyáddal, hanem a felnőtt szerepében, merthogy az vagy. Ő pszichésen beteg. Ha ebbe nem tud beletörődni, ne járj haza. Majd fog még neked könyörögni.
2019. febr. 16. 23:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!