Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyu azt mondja megfogja ölni...

Anyu azt mondja megfogja ölni magát, mit csinaljak?

Figyelt kérdés
Anyu és apu tegnap veszekedett egy kis apróságon, és ez már nagyon sokadik veszekedésük. Ma beszéltem anyuval és sírt, hogy ő ezt már nem bírja tovább mondtam neki, hogy apu csak azért mondta ezt meg azt mert ideges volt (ez az igaszsag) de anyu mondta hogy nem igaz stb stb, es mondta hogy megfogja ölni magát és hogy vigyázzak a húgomra... nem értem hogy ennyiért hogy lehet valaki ongyilkos ... mikozben engem és a húgomat vert stb de ebbe ne menjunk bele inkabb... mit csinaljak??!

## öngyilkosság
2019. febr. 16. 15:18
1 2
 11/20 HaEv ***** válasza:
92%

Kedves Kérdező!

Nem a gyerek dolga a szülei között rendet tenni!

Szomorú, hogy anyukád rátok teszi azt a lelki terhet, ami az öngyilkosságával jár.

Nem tiszta viszont, hogy ki ver benneteket - ez fontos.

Ahogy elnézem, nálatok a családon belüli erőszak tettleges és lelki változata is megtalálható. Sajnos, ezzel nem vagytok egyedül.

A szüleitek gondjait a szüleiteknek kell megoldaniuk. Nekik kell segítséget kérniük. Mivel eddig se tették, nagy valószínűséggel ezután sem fogjátok tenni.

Az öngyilkosságról. Gyerekkoromban az édesanyám nekünk is mondta különböző dolgokra (veszekedések közben, után), hogy öngyilkos lesz - utána még kb 40 évet élt. Aki tényleg öngyilkos akar lenni, az nem fogja bejelenteni. Ezek a kijelentések figyelemfelkeltések, érzeli zsarolások. Ezt azért teszik az emberek, mert a történések nagyon nagy lelki terhet tesznek rájuk és valahova menekülni akarnak. És ezzel próbálják rávenni a környezetüket, hogy vegyék le róluk ezt a lelki terhet. Mivel édesanyádról van szó, felnőtt segítségre lenne szüksége.

Családterápia, pszichológus stb.

Te nem tudsz igazából mást tenni, mint sosem tenni igazságot közöttük - soha ne állj közéjük. Ha a szüleid nem felnőttekkel beszélik meg az ilyen gondjaikat, akkor nem megoldást, csak enyhülést keresnek. És sosem fog semmi megváltozni.

Egyetlen dolgot tehetsz - ahány körülötted levő felnőttnek el tudod mondani, mindnek mond el, mi van otthon. Az egyik majdcsak segít.

Ha a cirkusz pedig számodra túl nagy - egyetértek az előttem szólóval: hívj rendőrt! És nyugodtan zokogj is akár a telefonba! Tudniuk kell, hogy baj van.

Kitartást! Egyszer felnőtt leszel, és élheted a magad életét.

2019. febr. 16. 16:30
 12/20 A kérdező kommentje:

Igen, velünk is többször eljátszotta az öngyilkosos témát...

De jobb félni mint megijedni.

2019. febr. 16. 16:31
 13/20 anonim ***** válasza:
30%
Kicsit elmebeteg édesanyád van..................
2019. febr. 16. 16:35
 14/20 anonim ***** válasza:
20%
meg úgy zusammen az egész bagázs
2019. febr. 16. 16:36
 15/20 anonim ***** válasza:
36%
Csigaver kerdezo anyud semmit nem fog tenni nyugi. Aki ongyilkos akar lenni az nem fenyegetozik es zsarol erzelmileg senkit hanem szo nelkul megteszi elso adando alkalommal. Anyucid biztos idegbol es megtortsegbol mondta hogy o lehessen a kozeppontban es oda legyen ra figyelve. Neki egy jo kis pszichologus kell, kezeltesse magat.
2019. febr. 16. 16:41
 16/20 anonim ***** válasza:

A válás nem lenne észszerűbb?

Lehet, hogy neked csak egy apróságnak tűnt, de épp ez keserít meg egy kapcsolatot, amikor már az ezredik apróság miatt veszekednek, lényegében minden miatt.

Én tényleg csak azt nem értem, hogy miért van még apáddal? Nem öngyilkossággal kell fenyegetni a családot, hanem elválni. Sok nőnek ez a lehetőség eszébe se jut, inkább évekig szenvednek.

2019. febr. 16. 17:19
 17/20 anonim ***** válasza:
83%
Itt sokan azt írják, aki mindig az öngyilkossággal fenyegetőzik soha nem teszi meg. Nos, ki kell ábrándítsak mindenkit, nekem egy jó barátom tavaly lett öngyilkos. Előtte hetekig mondogatta, hogy megteszi,és aztán meg is tette. 40 éves volt.
2019. febr. 16. 17:26
 18/20 anonim ***** válasza:
64%
Kérdező.lehet hogy neked apróságnak tűik az a valami, de anyudnak nyilván nem az hogy apáddal folyamatosan marják egymást....
2019. febr. 16. 17:36
 19/20 anonim ***** válasza:
0%
küld el a fenébe
2019. febr. 16. 19:19
 20/20 anonim ***** válasza:
57%
17-es azt irtuk altalaban aki ezzel fenyegetozik az csak figyelemfelkeltes, nem irta senki hogy mindenki ilyen, az meg hogy a te komad ezt megtette az nem jelenti hogy mas is, a komadat nem latta senki milyen lelki beteg lehet ha valoban mondogatta az segelykialtas volt megis megtette, senki nem vette eszre a lelki gondot csak ennyi. Hulye veszekedesek miatt es ha annyira aprosagokon vergodnek anyuci nem fogja megtenni foleg hogy a kerdezo is megerositette hogy szeret ezzel szorakozni. Csak ennyi!! Johet a gyerekes pontozgatas :)
2019. febr. 16. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!