Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Megengednétek a 16...

Szülők! Megengednétek a 16 éves lányotoknak hogy ecigizzen?

Figyelt kérdés

2019. febr. 9. 08:30
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
70%
Egyértelműen nem. Ha értelmes elfoglaltságra akar pénzt,v azt igen, ilyen szarokra mint a cigi, e-cigi, piáljon-füvezzen nem adnék egy fillért sem. Sőt ha lebukna, megbüntetném érte. Az e-cigi is káros. Ne cseszze szét az egészségét menőzésből....
2019. febr. 9. 10:27
 12/27 anonim ***** válasza:
40%
Igen, pontozz le mindenkit te nikotin függő senkiházi! Mi abban a jó, hogy 16 évesen elkezdjen cigizni a gyerek, azt majd 20 évesen tüdőrákba meghal?!!
2019. febr. 9. 10:35
 13/27 anonim ***** válasza:
53%

12!

Te láttál már kamaszt közelről? 99,999%-uk lázad. Kb minden ellen, de leginkább a szülei ellen. Amit ők mondanak, az csam rossz lehet, a tiltás csak azért van, hogy vele kiszúrjanak, hogy az ő életét tönkretegyék. Mondhatsz neki, amit akarsz, úgyis a saját feje után megy. Tilthatsz neki bármit, ha akarja, úgyis megcsinálja, csak max eltitkolja előled.

Az én gyerekem, mint már írtam, cigizik. Én sosem dohányoztam, az apja sem, a családban se senki, de még az ismeretségi körömben sincs egy dohányos se. Ő dohányzik. Az osztálytársai es a baratai nagy része szintén. Egy szülő se engedi, egy szülő se örül neki. Mi is elmondtuk neki minden hátrányát, a közvetlen büdös vagy tőle és sárgulnak a fogaidtol a nem szedhetsz majd fogamzásgátlóton át a tüdőrákos és meddő lehetszig. Nem érdekli. Most úgy gondolja, az 50 évesnek már nem is kellene élnie- én 44 vagyok, az apja 49, de "az más, anya".

Ez van. Remélhetőleg majd ahogy idosodik, megváltozik a gondolkodása és abbahagyja a dohányzást. De tény, hogy a dohányosok nagy része 14-16 évesen kezdi és kb egyetlen szülő se támogatja vagy helyesli a gyerek dohányzását

2019. febr. 9. 10:47
 14/27 anonim ***** válasza:
70%
" Mondhatsz neki, amit akarsz, úgyis a saját feje után megy. " És ehhez a szülőnek szerinted tapsikolni kell? Nem is csoda hogy annyi a bagós, drogos tinimami... "mer úgyis csinálja a gyerek, kár tiltani"
2019. febr. 9. 11:26
 15/27 anonim ***** válasza:
Hát egy biztos: én elvből nem állnék a "rendpárti-értékelvű" agybaj mellé, mert a gyomrom fordul fel attól, hogy anno a "szörnyű diktatúrában" sokkal több joga volt a 18 év alattiaknak, mint most a "szabad világban". Szóval erkölcsi minimumnak vélem, hogy semmi olyantól nem tiltanám a gyerekem, amit anno az 1980-as években magam is megtehettem.
2019. febr. 9. 11:36
 16/27 anonim ***** válasza:
84%
Te is azok közé a szülők közzé tartozol, akiknek fontosabb hogy "jófej" legyen a gyereke szemében, minthogy védje a gyerek érdekeit az adott kamasz butaságával szemben is? Magyarán nem nevel, csak ne fújjon rá a gyerek.
2019. febr. 9. 11:51
 17/27 anonim ***** válasza:
19%
", minthogy védje a gyerek érdekeit az adott kamasz butaságával szemben is? " - nézd, engem is egy "most még nem érted, e majd, ha felnősz, majd még hálás leszel érte" típusú anyával vert a sors, úgyhogy pontosan tudom, hogy ez mekkora hazugság - n.b. NULLA dolog, amiért "majd hálás lettem". Az, hogy egy 16 éves másként gondolkodik mint a szülője, más az értékrendje, az nem butaság, hanem természetes. Az viszont önhittség (legalább 90%-ban), ha a szülő tényleg elhiszi, hogy jobban tudja, mi jó a 16 éves gyerekének, mint a gyerek maga.
2019. febr. 9. 11:58
 18/27 anonim ***** válasza:
17%

14!

Értő olvasás az nem megy, mi? Hol írtam, hogy a szülőnek ehhez tapsikolnia kell? Írtam hogy nincs szülő, aki ennek örülne.

16!

Nevelem a gyereket. Tudja, hogy mi a jó, mi a rossz. Tudja, hogy a cigizés káros. De: kamasz. KAMASZ. Lázad. Minden ellen. Pláne az ellen, ami tiltva van. Ha holnap azt mondanám, innentől nem ehet spenótot, tuti éjjel nappal azt tomne magába. Nem engedem nekik, hogy dohanyozzon. Tilos dohányoznia. Nincs itthon cigije, nem gyújthat itthon rá. Az iskolába nem mehetek vele. Az úton odafelé, hazafelé, ott a szünetben megoldja. Kap a barátaitól. Mégis szerinted mit kellene tenni? Hordjam én a 15 évest, munka helyett toltsem az idomet a suliban es szunetekben álljak mellette, hozzam haza és zárjam a szobájába, másnap meg kezdjem ugyanezt elölről?

2019. febr. 9. 12:26
 19/27 anonim ***** válasza:
86%
Ha tiltod, annál inkább csinálja. Minden kamasz azt akarja csinálni amit nem szabad.
2019. febr. 9. 13:42
 20/27 anonim ***** válasza:
0%
Tehát a nevelésnek semmi értelme. Akkor mit nyávog mindenki, hogy szarok a szülők? Ezek szerint semmi befolyással nincsenek a rettegett tinikre.
2019. febr. 9. 14:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!