Szülők! Megengednétek a 16 éves lányotoknak hogy ecigizzen?
12!
Te láttál már kamaszt közelről? 99,999%-uk lázad. Kb minden ellen, de leginkább a szülei ellen. Amit ők mondanak, az csam rossz lehet, a tiltás csak azért van, hogy vele kiszúrjanak, hogy az ő életét tönkretegyék. Mondhatsz neki, amit akarsz, úgyis a saját feje után megy. Tilthatsz neki bármit, ha akarja, úgyis megcsinálja, csak max eltitkolja előled.
Az én gyerekem, mint már írtam, cigizik. Én sosem dohányoztam, az apja sem, a családban se senki, de még az ismeretségi körömben sincs egy dohányos se. Ő dohányzik. Az osztálytársai es a baratai nagy része szintén. Egy szülő se engedi, egy szülő se örül neki. Mi is elmondtuk neki minden hátrányát, a közvetlen büdös vagy tőle és sárgulnak a fogaidtol a nem szedhetsz majd fogamzásgátlóton át a tüdőrákos és meddő lehetszig. Nem érdekli. Most úgy gondolja, az 50 évesnek már nem is kellene élnie- én 44 vagyok, az apja 49, de "az más, anya".
Ez van. Remélhetőleg majd ahogy idosodik, megváltozik a gondolkodása és abbahagyja a dohányzást. De tény, hogy a dohányosok nagy része 14-16 évesen kezdi és kb egyetlen szülő se támogatja vagy helyesli a gyerek dohányzását
14!
Értő olvasás az nem megy, mi? Hol írtam, hogy a szülőnek ehhez tapsikolnia kell? Írtam hogy nincs szülő, aki ennek örülne.
16!
Nevelem a gyereket. Tudja, hogy mi a jó, mi a rossz. Tudja, hogy a cigizés káros. De: kamasz. KAMASZ. Lázad. Minden ellen. Pláne az ellen, ami tiltva van. Ha holnap azt mondanám, innentől nem ehet spenótot, tuti éjjel nappal azt tomne magába. Nem engedem nekik, hogy dohanyozzon. Tilos dohányoznia. Nincs itthon cigije, nem gyújthat itthon rá. Az iskolába nem mehetek vele. Az úton odafelé, hazafelé, ott a szünetben megoldja. Kap a barátaitól. Mégis szerinted mit kellene tenni? Hordjam én a 15 évest, munka helyett toltsem az idomet a suliban es szunetekben álljak mellette, hozzam haza és zárjam a szobájába, másnap meg kezdjem ugyanezt elölről?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!