Mot tegyek ha a szüleim nem akarnak elengedni egy utazásra
18 éves korom után?
Figyelt kérdés
Röviden annyi, hogy a szüleimmel nem valami jó a kapcsolatom, mert meleg vagyok, és van barátom, és ezt nem fogadják el. Adódott most egy olyan lehetőség, hogy elutazhatok a barátommal Nepálba, de teljesen ingyen, mert ő kifizeti az én részemet is. Nagyon szeretnék elmenni, de apukám nem akar engedni, mert a gimiben a félévi bizonyítványom magamhoz képest rosszabb lett mint szokott lenni. Igazából nem is élek velük, de próbálnak irányítani. És nem szeretném azt, hogy rosszabb legyen a már így is rossz kapcsolatunk. Igazuk van, hogy nem sikerült valami jól a félévem, de év végere kijavítom azt az egy tantárgyat amit kell. Viszont ez az utazás olyan lehetőség, ami nem biztos, hogy lesz mégegyszer az életben.
Elvileg nem kell engedély tölük, de eltartani sem kell nekik.
2019. febr. 6. 11:45
2/13 anonim válasza:
Suliidőben lenne az utazás?
2019. febr. 6. 11:48
3/13 anonim válasza:
Ha nem is élsz velük mit számít? Fogod magad és mész
2019. febr. 6. 11:53
4/13 anonim válasza:
Ne hagyd ki! Csak megemésztik valahogy. Viszont ne menjen a tanulás rovására! Az fontos, a jövőd miatt. Azt hogy meleg vagy, lehet nekik több idő kell megemészteni. Féltenek is, ez érthető. Mond el nekik nyudogtan, higgadtan hogy elutazol, vigyazol magadra. Gondolom nem hetekre tűnsz el.
2019. febr. 6. 12:10
5/13 A kérdező kommentje:
Igen, suliidőben lenne. A tavaszi szünetben. Két napot huányoz ék még a suliból. Az első válasznak csak annyit szeretnék mondani, hogy már fél éve nem ők tartanak el. Csak a tanulmányaimat figyelik.
2019. febr. 6. 13:27
6/13 anonim válasza:
Akkor viszont nem értem a kérdést. Ez olyan mintha anyámékat kérdezném hogy válthatok-e munkahelyet, cserélhetek-e kocsit...Nem kell a beleegyezésük. Ha meg amúgy sem túl fényes a viszony NEM EZEN FOG MÚLNI hogy lesz a továbbiakban. Ezz nem is értem. Külön élsz, eltartod magad. Minek bármihez is a hozzájárulásuk?
2019. febr. 6. 13:52
7/13 A kérdező kommentje:
Igazad van teljes mértékben, csak valahol tartok tőlük, hogy utánamjönnek zaklatnak stb... Mert sajnos apámtól kitelik...
2019. febr. 6. 14:54
8/13 anonim válasza:
Szerintem beszélj velük, szánj rá egy órát, hogy őszintén elmondd nekik miért szeretnél, kijavítod a jegyed, stb.stb.
("van barátom, és ezt nem fogadják el"
De ha jól értelmezem, nekik az a fő probléma, hogy meleg vagy)
2019. febr. 6. 15:37
9/13 A kérdező kommentje:
Igen az egyik fő probléma az az, hogy meleg vagyok. A másik meg a barátom. Van köztünk korkülönbség de se engem se őt nem zavarja és mi ezt tisztáztuk is. Ők viszont ezt nem tudják elfogadni.
2019. febr. 6. 17:24
10/13 anonim válasza:
Hát bocsi, de engem is zavarna, ha a gyerekemet az aktuális szeretője pénzelné. Szerinted komolyan normális, hogy ő fizet mindent egy több százezres úton? Ő is tart el amúgy? Ha egy fiatal lány csinál ilyet egy idős pasival az se normális, a te eseted mitől lenne az?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!