Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Segítenéd az anyádat ilyen...

Segítenéd az anyádat ilyen esetben? Ő nem kérte, tehát ez bennem merült fel.

Figyelt kérdés

Lassan 6 éve külön élek, nem vagyunk túl jó viszonyban. 18 évesen jöttem el tőle, mert ivott, veszekedett folyton, napokra elment néha, ha hazajött, akkor kifordult magából.

Viszont most állást keres, csak épp nem kap. Nem tudom miért, nem tudom pontosan a helyzetet. Nem kap semmiféle segélyt, nem jogosult rá. Segítenem kellene?

Én két gyermekes, albérletben élő anyuka vagyok, kb 170-180ezer forint lesz a bevételem (most kezdtem új helyen dolgozni). Van élettársam, de nem vagyunk közös kasszán.

2019. febr. 6. 11:25
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%
Két közös gyerekkel külön kasszán?!?
2019. febr. 6. 13:53
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is az álláskeresésben segíts neki első sorban, ha van esetleg olyan része, amihez ő kevésbé ért, és neked könnyen megy (tájékozódás, internet, számítógép használat, stb.), akkor elsősorban abban.
2019. febr. 6. 14:03
 13/20 A kérdező kommentje:

Nem közösek a gyerekek.

Kapok tőle pénzt, mert rá is főzök, de nem egy havi fizetést pl, hanem 50ezer körül így télen.

Anyukám messze lakik, 200 km körülbelül.

Baranya megyében, egy faluban Komló és Pécs között. 53 éves lesz idén, semmi munkában akadályozó betegsége nincs. 8 általánosa és egy munkaügyön keresztük végzett, konyhai kisegítő tanfolyamra járt, ahol kapott bizonyítványt.

2019. febr. 6. 14:04
 14/20 A kérdező kommentje:

Nem élek fényesen a gyerekekkel, de azért sajnálom, hogy a volt párja, akivel együtt lakik csak néha, ha használja a számítógépet, akkor ad neki enni cserébe.

Tudom, hogy nem volt egy csodás anya, nem is valami jó anya, de emberek vagyunk.

2019. febr. 6. 14:07
 15/20 anonim ***** válasza:
84%

Pénzt semmiképpen, max beajánlani valahova.

"Ne halat adj hanem tanítsd meg halászni."

2019. febr. 6. 14:26
 16/20 A kérdező kommentje:
Én már mondtam neki, hogy akár alhat nálunk, míg a környéken keres állást. Ugyanis erre van szállással munka. Tudom, van háza....de picit össze tudná magát szedni. Ha csak 150ezret keres, akkor a felét.el tudja tenni. Egy év alatt keres annyit, hogy haza tudjon menni és kitartson, míg lesz otthon állása. Tudom, hogy tud dolgozni, hajlandó is. Csak az élettérsa vitte rossz irányba, akivel ugye szakított már, de vele él még.
2019. febr. 6. 14:30
 17/20 anonim ***** válasza:
49%

Mielőtt anyádat rábeszéled, hogy hagyja ott a házát, (amiben bent lakik az élettársa, akivel szakított(?) először az élettársat kellene onnan kiebrudalni.

Ha ez megvan, akkor jöhetne a munkásszállásos munkahelyre, miközben a házát határozott idejű szerződéssel kiadja addig bérletbe, aminek az előnye, hogy lakja/fűti valaki a házat és fizet érte.

Innentől kezdve nem neked kell támogatnod őt, amikor magad is támogatásra szorulnál!

2019. febr. 6. 18:28
 18/20 A kérdező kommentje:
Semmire sem tudom rábeszélni, az a helyzet. :( azt mondja, hogy ő nem kell sehová, mert nincs foga meg mert cigány..mondtam neki,hogy nekem is van állásom, nem ezen múlik. Mintha már ebbe beletörődött volna.
2019. febr. 6. 18:52
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Kétségtelen, hogy nincs nagy bizalom a cigányokkal szemben, de ezt sajnos maguknak harcolták ki és issza a levét az is amelyik jobb sorsra lenne érdemes.

Nem vagyok cigány, így nem ismerem a lehetőségeket, de tudom, hogy vannak mindenféle romákat segítő alapítványok, szervezetek és azokhoz kellene fordulnia. Már az is nagy segítség lenne, ha kapna pénzt a fogait rendbe tenni, mert a megjelenés sokat számít.

Ha anyád képtelen ezt intézni, akkor intézd te, ez többet jelent hosszútávon mint havi 5ezer, amit a családodtól vonsz meg.

Tessék, itt válogathatsz:

[link]

2019. febr. 6. 20:04
 20/20 A kérdező kommentje:

A foga meglesz, csak gyógyul még az ínye a foghzások útán. :) van közgyógy igazolványa, mert magas a vérnyomása.

Mindig volt állása, csak ez az ember húzta le a saját szintjére. Kitenni én nem tudom, hiszen messze vagyok meg kb kiröhögne. Gondoltam rá, hogy utalásod módszerrel vitetek neki ételt, de... rájöttem tegnap, hogy ragaszkodik ehhez az emberhez, hiába "lakótársak" csak. Így ha nem lenne kajája, simán megosztaná vele. Én felajánlottam, hogy lakjon nálunk átmenetileg, de nem akar.

2019. febr. 7. 15:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!