Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért hazudják a szülők a...

Miért hazudják a szülők a kamasz korú gyermekeiknek azt, hogy jól néznek ki és tapadni fognak rájuk a pasik/lányok? Egy szülő-gyermek kapcsolatban az őszinteség a legfontosabb

Figyelt kérdés
2019. jan. 29. 23:27
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
97%

Na engem meg egy esetlen, darabos mozgású, idétlen embernek tartottak a szüleim. Mindig azt mondogatták, hogy 'fiam, nem vagy egy Adonisz'.

A mai napig küzdök ismerkedési nehézségekkel, gyerekem sincs, párkapcsolatom sincs.

46(!!!)F

Nem hiszem hogy jól jártam ezzel a neveltetéssel.

2019. jan. 30. 02:50
 12/24 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem tényleg jól néz ki mindegyik gyerekem és arra tanítom őket, hogy vannak magadfajta majmok, akik azt hiszik, hogy csak az az igaz, amit ő állít és hogy az ilyentől minél távolabb legyen, mert igencsak mérgező az ilyen.
2019. jan. 30. 06:40
 13/24 anonim ***** válasza:
93%

"Anyámék szerint csúnya vagyok és sose lesz csajom/pasim. Miért rugnak belém még ők is?"

Volt ilyen kérdés is már. TE KÉRDEZŐ mit tanácsolnál ennek az embernek?

2019. jan. 30. 07:31
 14/24 anonim ***** válasza:
82%

Mutatós, dekoratív fiatal lány voltam. Az anyám nyelve inkább kirohadt volna, mint hogy BÁRMI pozitívat mondjon rólam, a külsőmre. Totál önbizalomhiányos voltam, mindig alul választottam (pasit) magamnak. Nagyon sokat lehet ezzel is ártani.

Nem kell ész nélkül dicsérni egy kamaszt, de azért ami szép, azt meg lehet/kell említeni. Pl. szép homokóra alakod van, szép a szemed, szép a szád vonala, hibátlan a bőröd, stb. Ez még nem elkényeztetés.

A másik véglet sem jó. Hogy én a barátnőmtől mennyit hallom, hogy az ő két gyerekénél nincs szebb az egész városban. Háááát........ Jó, persze biztosan elfogult, a fiú totál átlag, a lány kimondottan az alsó harmad. Vékony, de inkább gebe, az arca semmilyen, na mindegy. De ő ezt el is hiszi, hogy "az ő szép és okos lánya", így szokta emlegetni. És mondogatja is nekik.

Egyik véglet se jó. Csak okosan, építő jelleggel.

2019. jan. 30. 07:32
 15/24 anonim ***** válasza:
Egyetértek teljesen 10-es válaszolóval :)
2019. jan. 30. 10:10
 16/24 anonim ***** válasza:

A külső változhat, és rendszerint változik is. Ami maradandó, az az önbizalom, és a kisugárzás. Az a kislány, aki az apukája hercegnője, aki érzi azt, hogy ő szép, és különleges, és csodálatos, az annak is fogja tartani magát. Ergo nem megy bele kétes kapcsolatokba, egyéjszakás kalandokba egy kis figyelemért, megválogatja a társát, megtanulja viselni a nőiességét.

Az anya-fiú kapcsolat ennél kicsit összetettebb, de az is rengeteget számít a későbbi párválasztásra nézve.

Taníthatsz a gyerekednek stílust, igényességet, megtaníthatod neki, hogy hozzon ki magából minél többet, hogy vigyázzon a testére, ápolja magát, tisztálkodjon rendszeresen. Rengeteget tehetsz szülőként azért, hogy ne kelljen hazudnod, hogy a gyereked valóban vonzó, és értékes.

A szülő a gyereke tükre. A gyerek olyannak látja majd magát egész életében, amilyennek a szülei visszatükrözték őt.

2019. jan. 30. 10:42
 17/24 anonim ***** válasza:
92%
Mit meg nem adtam volna azért, ha a szüleim hazudnak, ahelyett, hogy folyton a külsőmre tesznek megjegyzéseket. "Anorexiás", "ronda beesett az arcod", "kezdj már a hajaddal valamit". Ha rövid volt a hajam az volt ronda, ha hosszú volt, az volt ronda. Sosem tartottam magam szépségnek, de talán ha otthon nem a lehúzást kapom, lett volna önbizalmam szocializálódni, lennének barátaim, párkapcsolatom, és nem próbálkoznék öngyilkosággal huszonévesen minden félévben. Szóval csak mondom. Irigylem ezeket a támogató szülőket, akik nem felszínesek, HANEM komolyan a szépet látják a gyerekeikben.
2019. jan. 30. 12:09
 18/24 A kérdező kommentje:

""Anyámék szerint csúnya vagyok és sose lesz csajom/pasim. Miért rugnak belém még ők is?"

Volt ilyen kérdés is már. TE KÉRDEZŐ mit tanácsolnál ennek az embernek?"

Az jobb lenne, ha elhitetnék veled, hogy te tökéletes vagy és aztán a sok elutasítás után nem a külsődben, hanem a belső tulajdonságaidban próbálnád keresni (tévesen) a hibát és emiatt mély depresszióba süllyednél? Az élet nem kegyes, erre kell nevelni a gyerekeinket. Nem egy mesevilágban kell tartani őket ahol minden tökéletes. Úgyis szembesülnek a valósággal előbb-utóbb.

2019. jan. 30. 12:40
 19/24 anonim ***** válasza:
87%

Én anyukám szerintem jól csinálta. Mondta, hogy nagyon szép a hajam, szemem, és csinos az alakom, de azért sportolni fontos, hogy ez így maradjon (hizasra hajlamos vagyok). Nem mondott sosem olyanokat, hogy ocsmány ez vagy az, csak vett arckrémet a pattanásokra, és mondta, hogy azért veszi, hogy szép maradjon a bőröm.

Én mindig úgy fogtam fel, hogy a meglévő szépségemet őrizgetem ezekkel, nem úgy, hogy kompenzálok. Szerintem így teljesen jó volt. Saját gyerekemnek se mondanám, hogy csúnya vagy, csak tippeket adnék neki, hogy ő is "megőrizze a szépségét". :)

2019. jan. 30. 12:44
 20/24 A kérdező kommentje:

"Nem kell ész nélkül dicsérni egy kamaszt, de azért ami szép, azt meg lehet/kell említeni. Pl. szép homokóra alakod van, szép a szemed, szép a szád vonala, hibátlan a bőröd, stb. Ez még nem elkényeztetés.

A másik véglet sem jó. Hogy én a barátnőmtől mennyit hallom, hogy az ő két gyerekénél nincs szebb az egész városban. Háááát........ Jó, persze biztosan elfogult, a fiú totál átlag, a lány kimondottan az alsó harmad. Vékony, de inkább gebe, az arca semmilyen, na mindegy. De ő ezt el is hiszi, hogy "az ő szép és okos lánya", így szokta emlegetni. És mondogatja is nekik.

Egyik véglet se jó. Csak okosan, építő jelleggel."

Én is így gondolom szó szerint, a kérdésem kiírásakor is ez járt a fejemben. Nem kell teljesen elvenni a gyerek önbizalmát, de nem szabad elhitetni vele, hogy ő a tökéletes. Meg kell húzni egy egészséges határt a dicséretnél és az őszinte kritikánál, nem szabad túlzásokba esni egyik irányban sem. El kell mondani, ha nem szépek a lábai a lányodnak, de segíteni kell neki hogy úgy öltözködjön, hogy más testrészére helyeződjön a hangsúly és ilyenkor lehet hangsúlyozni hogy milyen csinos és nőies. De annak semmi értelme ha a csúnya lábait dicsérjük és emiatt olyan ruhákat vesz fel ami sokat mutat a lábaiból és csak ront az összképen és emiatt kevesebb srácnak jön be. Ez csak egy példa volt de remélem értitek mire gondolok.

2019. jan. 30. 12:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!