Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek mennyit fizessen...

Szerintetek mennyit fizessen a gyerek a rezsibe?

Figyelt kérdés

Szóval 19 éves vagyok, dolgozom jelenleg minimálért napi 8 órát és egy hónapban 2-3 szombatot. A húgommal (ő 13 éves) lakom egy két szobás lakásban ami a nevelőapám szüleié. A szüleim egy másik városban élnek.

Nos eddig úgy volt, hogy nem kellett semmit fizessek a rezsibe, cserébe én vásároltam mindent magunknak. A húgom abban a korban van, hogy háromszor annyit eszik mint én, plusz tisztítószertől kezdve füzeten át alsóneműig nagyon sok hülyeségre el tud menni a pénz. Ez azt gondoltam reális eloszlás, mostanában viszont a rezsi felét-háromnegyedét is fizetnem kell.

Az a kérdésem, hogy én vagyok-e nagyon elkényeztetve és vagyok-e hálátlan vagy valóban sokat fizetek?

Nem tudom a helyzetemet reálisan látni, plusz a saját javamat nézem nyilván...

2019. jan. 26. 10:13
1 2 3
 1/23 A kérdező kommentje:
Félreértések elkerülése végett. A nevelőapám szülei nem laknak velünk. Csak én és húgom vagyunk
2019. jan. 26. 10:15
 2/23 anonim ***** válasza:
95%

Erre nem lehet válaszolni mert ahhoz sok mindent tudni kellene.

Egyedül laktok. Szülők mennyi pénzzel tartásdíjjal szállnak be. Szóval sok minden kellene még.

2019. jan. 26. 10:18
 3/23 A kérdező kommentje:
Minden fontos infót leírtam. Egyedül lakunk, szüleim eddig fizették a rezsit most már nem teljesen. Pénzt nem szokott adni csak olyan kiadásokra vesszük rá, mint kabát, téli bakancs a húgomnak vagy hasonlók.
2019. jan. 26. 10:21
 4/23 anonim ***** válasza:
97%
hát nem tudom de szerintem nem neked kellene állnod a húgod nevelésének költségét is.
2019. jan. 26. 10:24
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg azt mondanám, ketten éltek ott, tehát a rezsi fele a tiéd. A húgodat viszont még véletlenül se a te dolgod eltartani, semmilyen szinten, hacsak nem te vagy a gondviselője, amit szinte kizártnak tartok. Ha te tartod el a lányt is, akkor nem érzem egyáltalán semmilyen mértékben jogosnak, hogy elvárják a részi fizetését is. Arra viszont lehet számítani, higy kitesznek, vagy megfenyegetnek vele, hogy kitesznek.
2019. jan. 26. 10:27
 6/23 anonim ***** válasza:
94%
Az, hogy egy lakás rezsijét fizeted, amiben laksz és használod, az teljesen normális, de a húgod eltartása nem a te feladatod. Miért lakik egyáltalán távol a szüleitől? Nagyon furcsa ez a sztori.
2019. jan. 26. 10:28
 7/23 anonim ***** válasza:
95%

Akkor most forduljon a kocka. Te fizeted a rezsit, a húgod etetését és extra költségeit meg állják ŐK az elvileg törvényes gyámjai.

Ez a sztori nagyon kényes. Gyámügyi szempontból erősen kifogásolható. Nem csak azért mert nincs 18, de az csak hab a tortán, hogy 14 sincs.

Miért kell így külön élnetek?

Ha nagyon kekeckednek és van rá jogalapod, akkor kérheted a gyámságot a húgod felett (akkor te leszel jogilag felelős a neveléséért), kérhetsz gyerektartást bírósági úton. Annak kifizetését pedig nem tudják megkerülni a szüleid.

2019. jan. 26. 10:39
 8/23 anonim ***** válasza:
87%
6-os válaszolónak: Albérleti díjat kérni? A pofám leszakadna. Inkább mennék akkor a kérdező helyében egy rendes albérletbe. Egyáltalán nem kötelessége eltartani a húgát, nem ő vállalta be, hanem a szülők, tartsák is el minimum 18 éves koráig.
2019. jan. 26. 10:47
 9/23 anonim ***** válasza:
51%

A 6.-nak alapesetben igaza van. Kérhetnének tőle albérleti dijat. Az ingatlan a nevelőapa szüleié, nem az anyáé, nem a szülőké, a nevelőapa szüleié. Nemmtudni milyen a viszony, simán lehetnek kb idegenekbe egymásnak.

Más kérdés, hogy minimum a kiskorú gyerek lakhatását és ellátását a szülőknek kellene fizetni, nem a testvernek

2019. jan. 26. 11:08
 10/23 A kérdező kommentje:

Igen, meredek a helyzet én is látom, ezért nehéz kívülről nézzem. Anyámék állatokat tartanak ott plusz nevelőapámat odaköti a munka tehát egyszerűbb volt nekik odaköltözni. A húgom meg itt jár iskolába ezért itt maradt velem. Eddig mind itt laktunk 4-en de már majd két éve ez a helyzet. Amíg iskolába jártam nyilván adtak pénzt kajára és sokszor be is vásároltak de aztán miután végeztem és anyám megtudta, hogy apám(a vér szerinti, aki külföldön él) küldött némi pénzt születésnapomra onnan egyre ritkábban adott pénzt kajára és egy ideje teljesen felhagyott vele.

De nem bonyolítom tovább ezt a kérdést a részletekkel. Ha van valami amit konkrétan nem értetek kérdezzétek nyugodtan

2019. jan. 26. 11:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!