Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Meddig helyes segíteni anyagil...

Meddig helyes segíteni anyagilag gyermekünket?

Figyelt kérdés
1.Addig amíg tanul. 2.Már dolgozik de gyűjteni szeretne,illetve könnyebben élni. 3.Örökké. Azt is kérdezném, függ-e a segítség a gyerek hozzáállásától, tehát próbál-e tenni a saját boldogulásáért, teszem azt felsőoktatásban diákmunkát vállal, vagy egyáltalán takarékos-e?
2019. jan. 14. 14:41
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Kerdezo nekem ebbol eleg komoly konfliktusaim voltak es m3g lesznek is.

Alapesetben az en szuleim igy tamogattak/nak (ez az en hozott csaladi mintam):

Amig meg nem szereztem a diplomat maximalisan tamogattak kivetel sajat utazasok vagy extrak (hetente mozizni akartam stb.) Ehhez vallaltam diakmunkat es azt koltottem ra.

Munka mellett vagy neha munka nelkul is voltam szinten segitettek, de akkor en penzt max akkor kertem ha valami tanfolyamra kellett. Ekkor a segutseg termeszetbeni volt: etel, neha egy egy ruhadarab, utikoltseg kifizetese, vagy hat lakhattam rokonnal.

Aztan par ev es rendes fizetesem volt, egett volna a pofam penzt kerni varni elfogadni.

Amit en vallok: felsosoktatas vegeig tamogatom a gyerekem, de csak akkor ha tanul es nem tiz evig jar egy fosikolara:-). Utana ha dolgozik akkor mar nem fogom helyett se a rezsit fizetni se mast csak ha latom o igyekszik de megszorul. Viszont ha epp en megengedhetem magamnak akkor szivesen tamogatom mas modon majd (ajandek jegy, szulinapra csoki helyett vmi ami hianyzik a haztartasabol vagy egy kisebb osszeg). Ha gyujtene valamire es arra ker akkor meg igyis megbeszeljuk.

A mi mozaik csaladunkban sajnalatosan iszonyat lusta, onzo de mar felnott koru gyerekek vannak. Baratom elso csettintesukre tamogatja oket, ugy hogy cserebe még egy koszonomot se kap. Ha rajta mulna a teljes fizeteset a gyerekeire forditana fizetne az alberletuket, karos szokasukat, etkeztetesuket. De hat erre nem lenne eleg a fizetese...meg kenne is hozza egy ket kedves szavam, hogy akkor en se fizetem a mi kozos koltsegeinket. Igy is fizeti a mobilszamlajukat, az adossagaikat, es amikor csak teheti draga ajandekokat vesz nekik. A gyerekei kozul van amelyik meg mindig nem dolgozik mert nincs kedve es nem is tanul mert nincs kedve en a helyeben nem tamogatnam, de o igen. Na ebbol van sok konfliktus.

2019. jan. 14. 22:07
 12/12 anonim ***** válasza:
49%

Azért záros időn belül találjon magának állást. Most nincs válság, meg egyébként is, ne válogasson. Fogadjon el valamit, aztán ha lesz jobb, majd továbbléphet oda.

Az anyagilag való segítést úgy értettem, hogy pl. segítik saját lakáshoz. Az, hogy szponzorálják egy iskoláit elvégzett ember tengését-lengését, azt egy napig se tartom helyesnek.

2019. jan. 14. 23:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!